Actualitate

Iosefina Pascal, la BZI LIVE: „Nu intrăm în Schengen pentru că nu vrea Olanda și pentru că suntem un pericol cu resurse energetice și portuare…! Trebuie să plătim tainul…”

Publicat: 20 oct. 2022
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Iosefina Pascal la BZI LIVE Nu intrăm în Schengen pentru că nu vrea Olanda și pentru că suntem un pericol cu resurse energetice și portuare... Trebuie să plătim tainul...
Iosefina Pascal a vorbit la BZI LIVE despre aderarea în spațiul Schengen a României

Iosefina Pascal a vorbit în exclusivitate pentru emisiunea BZI LIVE din data de 20 octombrie despre aderarea României la spațiul Schengen. Concret, jurnalistul a subliniat faptul că este extrem de bizar cum de doar Olanda se opune acordării acestui drept binemeritat.

„Cine e în spaţiul Schengen? Păi se află Letonia, Estonia, țări respectabile. Problema cu ele e că la TV îi înjură pe ruşi, iar pe la spate ei fac comerţ baban cu ruşii, în plină sancţiune. Cum vine asta? Noi avem restricţii şi nu mai importăm şi exportăm nimic, iar membrii Schengen fac comerţ la liber cu ruşii şi nu îi întreabă nimeni de ce?”, a spus Iosefina Pascal.

Iosefina Pascal la BZI LIVE despre aderarea în spațiul Schengen

În cadrul ediției BZI LIVE din 20 octombrie, Iosefina Pascal a abordat subiectul aderării României în spațiul Schengen. Incisivul jurnalist a scos în față interesele Olandei și scopul murdar al acesteia. Practic, statul român și-ar fi câștigat dreptul la aderare în urmă cu 11 ani, dar olandezii sunt singurii care continuă să pună piedici, invocând fel de fel de motive.

„Din nou am văzut un discurs al PSD, un partid de la care nu mai avem aşteptări din 2019, da la Dăncilă. Dar unii mai aveau speranţe. Că au fost totuși lucruri bune şi pe vremea lui Năstase, Ponta, Dragnea… Au spus la TV că de vină pentru faptul că noi nu intrăm în Schengen este statutul nostru de corupți. Dar e o minciună. Nu intrăm pentru că nu vrea Olanda, că suntem un pericol pentru ei. Sunt mulţi bani negri în portul din Marea Neagră și e o competiție acerbă pentru Olanda. Apoi, Franţa vrea să îi plătim tainul, pentru navele lui Arafat.

Arafat mai are şalupe multiroll la fel de vreo 38 de milioane de euro pe vine.

Acum, în Schengen nu avea de ce să intrăm din viziunea olandezilor. Ei se opun constant de 11 ani. Noi îndeplinim cerinţele de 11 ani.

Acest boicot al multinaţionalelor care îşi bat joc de români, e bine-venit. Şi mai ales băncile care îşi bat joc de români cu aceste dobânzi de se schimbă de la o zi la alta. Vom fi complet secaţi de resurse până când nu vom ceda portul Constanța.

Olanda, fix cu armament se ocupă. Eu nu cred că vom intra în Schengen. Pentru că am văzut cum a arătat votul. Nu ai unanimitate, la revedere. Pur şi simplu nu o să intrăm. Singurul lucru pe care ar trebui să îl facem, e să ne retragem cererea şi să fim demni.

Cine e în spaţiul Schengen? Păi se află Letonia, Estonia, țări respectabile. Problema cu ele e că la TV îi înjură pe ruşi, iar pe la spate ei fac comerţ baban cu ruşii, în plină sancţiune. Cum vine asta? Noi avem restricţii şi nu mai importăm şi exportăm nimic, iar membrii Schengen fac comerţ la liber cu ruşii şi nu îi întreabă nimeni de ce? De asta spun, este doar politică.

Putea să vină Rutte cu mă-sa şi tac-su şi să ne spună să votăm legile. Doi oameni cu creier dacă ziceau că votăm nu, şi ăștia toţi votau nu. Dar noi avem râme de sus până jos. De la Cotroceni până la măsuţele din Parlament. Au încercat să îşi facă pragandă în PE că au făcut şi ei ceva.

Deci de 11 ani suntem ok din partea tuturor, doar din partea Olandei, nu. Dacă olandezii ne-au cerut să ne sacrificăm Constituția, de ce nu ne-au votat să intrăm în Schengen? Asta e o păcăleală a PSD să-şi justifice prostia”, a spus Iosefina Pascal.

Iosefina Pascal: „Aşa ceva nu se poate”

Cunoscutul jurnalist a abordat printre altele, și un subiect mai sensibil, ce ține de minoritățile din România, și implicit, discriminarea. Iosefina Pascal a condamnat totodată lipsa de naționalism a autorităților și clasei politice românești.

„Nu poți să ceri tu, ca minoritate, drepturi egale dar să vrei şi drepturi mai multe, cu locuri speciale în facultăţi, spre exemplu. Ăsta nu e egalitarism, e discrimare pozitivă. Am trecut de la drepturile minorităţilor de a fi tratate egal, la ‘vrem mai multe drepturi’. Aşa ceva nu se poate.

Şi avem drept dovadă ţările pe care le ajutăm. Spre exemplu, suntem parteneri strategici cu SUA. O să vedeţi acolo că minorităţile au o situaţie mult mai precară decât majoritatea americanilor. Dar nu sunt ei cei care apără drepturile minorităţilor? Şi totuşi ei mor de foame acolo, şi au cea mai mare rată a criminalităţii în rândul minorităţilor. Şi rata este între ei.

Apoi, avem Ucraina, pe care o ajutăm. Acolo minorităţile nu intra în front, spre exemplu românii din Cernăuţi. Trebuia acest domn individ, Aurescu, să îl convoace de îndată pe ambasadorul ungar din România şi să îl întrebe ce legătură este între guvernul ungar şi acest individ care a făcut acele afirmaţii, dacă guvernul Orban şi le asumă, în calitatea sa oficială de guvern. Nu e o chestie locală între români şi românii de etnie ungară. Sunt ungurii din Ungaria. Deci ar fi trebuit să convoace de îndată pe ambasadorul Ungariei. Acesta ar fi protocolul. Şi ăsta voia să anexeze pentru Orban teritoriul românesc.

Dacă e nasol ce a făcut Putin, nu e nasol să încerci să anexezi etnic o anumită zonă dintr-o ţară? Pe Aurescu ar cam trebui să îl vedem în acţiune.

Autorităţile de la Bruxelles, ar trebui să ia atitudine față de aceste mişcări care o să ajungă să devină acte de terorism. Nimeni normal la cap nu ar dori să se ajungă la un astfel de conflict etnic.

Ăsta e din nou meritul lui Orban care a ştiut să se bată pentru drepturile fiecărui cetăţean de etnie maghiară. Şi asta ar trebui să se facă şi la noi”, a conchis Iosefina Pascal.

Iosefina Pascal abordează săptămânal subiecte controversate în cadrul emisiunii BZI LIVE.

Comentarii
  • „pe la spate ei fac comerţ baban cu ruşii, în plină sancţiune”. „Duamna Jurnalista” sa stiti ca un jurnalist adevarat aduce probe .. vorbeste pe surse .. ce faceti dv. se numeste maxim „o conversatie la piata”. Eu cred ca stiti ce se face pe la spate dar nu are legatura cu, comertul. Auzi la ea … Jurnalista Pascal .. m-ati omorat cu fiinta asta ..

  • @George. Poate ai dreptate ca ar trebui sa mentioneze si probele care le are. Insa de ce trebuia sa adaugi nota sexuala in comentariul tau? Oare totul se reduce la mancat, baut, f.t.t? daca da, atunci ce ne mai diferentiaza de animale?

Adauga un comentariu