Local

Ipoteză interesantă emisă de Iulian Hușanu! Masele de aer care sosesc în Iași aduc o poluare uriașă

Publicat: 17 mart. 2021
Iulian Hușanu consideră că mai multe mase de aer poluează Iașul
Iulian Hușanu consideră că mai multe mase de aer poluează Iașul, masele de aer vin din Ucraina. din orașe puternic industrializate

Iulian Hușanu, consilier local în municipiul Iași lansează o ipoteză interesantă. Pe o reţea de socializare acesta observă faptul că toate masele de aer ce vin în Iași aduc o poluare uriaşă. Acest lucru l-a făcut pe Hușanu să solicite ministerului Mediului Apelor și Pădurilor să demareze o serie de consultări cu autorităţile din Ucraina.

Una dintre sursele mari de poluare care ajunge în Iași îşi are originea într-un oraș în care există o industrializare puternică iar industria de armament este una dintre cele mai mari industrii din respectiva localitate.

Masele de aer care ajung la Iași poartă particule mari de poluare.

Iulian Hușanu consideră că principalul vinovat pentru poluarea din Iași îşi are originile în Ucraina. De exemplu, o masă de aer din oraşul Zhytomyr ajunge azi în Iași cu P 2.5, PM10, NO2, CO. Aceste substanţe sunt extrem de periculoase. Orașul Zhytomyr este un oraş puternic industrializat care produce, printre altele şi armament:

E ciudat cum toate masele de aer ce vin la Iași aduc poluare.
Prima poză: Zhytomyr este un oraș de 300 000 de locuitori din Ucraina. De acolo ajunge AZI la noi PM2.5, PM10, NO2, CO. Tot ce e mai rău în emisiile lor ajunge la noi. Zhytomyr e un oraș industrial de 300 000 de locuitori, unde se fabrică „de toate”, dar mai ales armament.
În poza a doa vedem orașul Ladîjîn, tot din Ucraina. Despre această regiune nu prea sunt informații, dar iată că ne sosesc, TOT AZI, mase de aer pline cu SO2.
Parcă toți s-au vorbit să ne intoxice.
Cer public Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor să demareze pe toate canalele comunicarea pe aceste teme cu Ucraina. Nu mai putem trăi așa. explică Iulian Hușanu.

Comentarii
  • Daaaa…acum a auzit si dl. consilier de poluarea transfrontaliera…sa mai acceseze site-ul APM Iasi si sa se minuneze in continuare….poate invata ceva si nu iese din mandat asa cum a intrat.

  • Gata a scapat Chirica de facut sosea de centura, de spalt strazi, de autorizatii de constructie DE PARCARI IN CARTIERE!
    Chiri acu poti merge liniști la SAUNA cu prietenii sa iti moi nasul in faina alba

Adauga un comentariu