Actualitate

ÎPS Teodosie continuă să sfidează regulile: A condus o procesiune pe bulevardele din Constanța!

Publicat: 10 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
ÎPS Teodosie continuă să sfidează regulile A condus o procesiune pe bulevardele din Constanța
Arhiepiscopul Tomisului a venit la procesiune într-o caleașcă trasă de un cal

ÎPS Teodosie continuă să sfidează regulile de prevenire a pandemiei de COVID-19. Acesta a condus miercuri, 10 februarie,o procesiune pe bulevardele din Constanța. Evenimentul face parte dintr-o serie de evenimente pe care, timp de trei zile, Arhiepiscopia Tomisului le organizează pentru sărbătoarea Sfântului Haralambie.

Înalt Prea Sfințitul Teodosie nu ține cont de pandemie și îi cheamă pe enoriași la biserică, timp de trei zile, Arhiepiscopia Tomisului organizând o serie de evenimente pentru sărbătoarea Sfântului Haralambie, printre care și un pelerinaj.

Procesiune condusă din caleașcă de ÎPS Teodosie

După ora 8.00 dimineața, ÎPS Teodosie a plecat în procesiune pe bulevardele din Constanța, ceea ce a dus la perturbarea traficului rutier și la nemulțumirea șoferilor.

Arhiepiscopul Tomisului a venit la procesiune într-o caleașcă trasă de un cal, în timp ce preoții și credincioșii au mers pe jos.

În jurul orei 9.00, credincioșii au ajuns la biserica Sf. Haralambie din Constanța, unde s-au rugat și au sărutat icoanele. Aceștia au spus că nu se tem de coronavirus și că sunt bucuroși pentru evenimentele organizate.

Aviz favorabil de la Primăria Constanța

Arhiepiscopia Tomisului a transmis într-un mesaj pe Facebook că pentru procesiunea religioasă a primit aviz favorabil de la Primăria Constanța.

„Pentru că au apărut prin presă «voci» care acuză presupuse ilegalități în pandemie, la procesiunea religioasă de Sf. Haralambie, se aduce la cunoștință avizul FAVORABIL al Primăriei Constanța, căreia Arhiepiscopia Tomisului îi mulțumește în mod public“, se arată în mesajul transmis de Arhiepiscopia Tomisului.

ÎPS Teodosie: „Sfânta Împărtășanie este mai puternică decât orice vaccin”

Nu este prima dată când Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, nu ține cont de regulile de prevenire a infectării cu SARS-COV-2. ÎPS Teodosie a spus despre vaccinarea anti-COVID-19 că „Sfânta Împărtășanie este mai puternică decât orice vaccin”

„Noi ne implicăm mai moderat, pentru că noi nu suntem vectori de transmitere a unor mesaje medicale, nefiind specialiști. Noi îi îndemnam pe toţi cei care au avizul medicului de familie şi le spune conştiinţa,  să se vaccineze. Dar noi nu obligam pe nimeni, nici nu reţinem pe nimeni, lăsăm libertatea fiecăruia. Eu deocamdată nu mă vaccinez pentru că am alergie şi medicul nu mi-a recomandat încă. Nu avem rezultate pertinente să putem spune hotărât ‘Faceti vaccinul!’. Noi când propovăduim Cuvântul lui Dumnezeu nu aveam nicio reţinere, e Adevărul, dar iată că vaccinul are şi efecte secundare”, a declarat ÎPS Teodosie.

Slujba de Bobotează, ținută fără respectarea regulilor

În plină pandemie de COVID-19, IPS Teodosie a făcut din nou spectacol, păstrând tradiția de a urca pe cisternă pentru a sfinți apa care li se dă credincioșilor de  Bobotează.

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a declarat  că „dacă ne ascundem de sărbători înseamnă că vrem să fim biruiți de boală”.

„Dacă ne ascundem de sărbători înseamnă că vrem să fim biruiți de boală. Pentru că vrem să biruim boala cu ajutorul lui Dumnezeu, pentru că e sărbătoarea darurilor, sărbătoarea sfințeniei, multe raze de sfințenie vor fi mâine și poimâine asupra apei care se sfințește și asupra oamenilor care vin la această sfințire.

Tocmai de aceea am pregătit ca în fiecare an Boboteaza. Vom face procesiune în Portul Tomis, unde este foarte larg, ca oamenii să nu stea înghesuiți. Le dăm și toate instrucțiunile, invit și Jandarmeria și Poliția să fie printre oameni ca să păzească toate regulile, iar noi ne facem slujba ca în fiecare an pentru că slujbele nu se schimbă în pandemii, ci rămân aceleași”, a spus Arhiepiscopul Tomisului.

Adauga un comentariu