National

ÎPS Teodosie: „Sfânta Împărtășanie este mai puternică decât orice vaccin”

Publicat: 12 ian. 2021
Arhiepiscopul Tomisului ÎPS Teodosie
Arhiepiscopul Tomisului ÎPS Teodosie

Marți, 12 ianuarie, la Antena 3, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie a vorbit, din nou, despre vaccinarea anti-COVID-19, afirmând că „Sfânta Împărtășanie este mai puternică decât orice vaccin”

„Noi ne implicăm mai moderat, pentru că noi nu suntem vectori de transmitere a unor mesaje medicale, nefiind specialiști. Noi îi îndemnam pe toţi cei care au avizul medicului de familie şi le spune conştiinţa,  să se vaccineze. Dar noi nu obligam pe nimeni, nici nu reţinem pe nimeni, lăsăm libertatea fiecăruia. Eu deocamdată nu mă vaccinez pentru că am alergie şi medicul nu mi-a recomandat încă. Nu avem rezultate pertinente să putem spune hotărât ‘Faceti vaccinul!’. Noi când propovăduim Cuvântul lui Dumnezeu nu aveam nicio reţinere, e Adevărul, dar iată că vaccinul are şi efecte secundare”, a declarat ÎPS Teodosie.

Acesta a adăugat că „Sfânta Împărtășanie în altar e lipsită de orice virus. Sfânta Împărtăşanie este mai puternică decât orice vaccin”.

„Biserica nu trebuia să se închidă. Eu nu sunt împotriva autorităţilor, dar nu ne-au consultat și de multe ori nu am înţeles logică. Biserica are o autonomie a ei” a mai spus Arhiepiscopul Tomisului.

ÎPS Teodosie: „Vaccinarea, un experiment”

Arhiepiscopul Tomisului nu pare să își fi schimbat opinia despre vaccinul anti-COVID-19, chiar dacă, în urmă cu o zi declarase că s-a mai documentat și are gânduri pozitive în legătură cu acesta. Acum, el consideră că vaccinarea este un experiment, fiindcă nu toți medicii s-au pus de acord în privința ei.

„Sunt multe frici de vaccin, pentru că în toate ţările s-au produs efecte grave la unele persoane. Există o reţinere şi nu putem să obligăm pe nimeni. Până în toamnă se vor mai lămuri lucrurile prin acest experiment care se face cu cei ce se vaccinează acum şi vor fi mai lămurite efectele vaccinului. Trebuie să se mobilizeze medicii, pentru că nu toţi sunt de acord. Dacă medicii nu sunt în unanimitate de acord, ce să înţeleg? Campania de vaccinare este un experiment. Nu s-a putut urmări, specialiştii spun că orice vaccin trebuie să aibă o marjă de experimentare până la un an. Şi atunci noi să negăm asta, să facem că nu înţelegem?”, a spus IPS Teodosie.

În altă ordine de idei, Înaltpreasfințitul nu este împotriva acestui vaccin, dar nici nu îl susține.

„Nu poţi nici să recomanzi, nici să interzici acest vaccin. Fiecare trebuie să-l facă în cunoştinţă de cauză. Nu este perfect, răspunde unor necesităţi. Nu putem interzice, nici nu putem promova. Dacă un om se teme de vaccin, efectul va fi mai aspru asupra lui. Dacă vine cu încredere, s-ar putea să-i ajute”. a spus marţi, 12 ianuarie, ierarhul.

 

Comentarii
Adauga un comentariu