Actualitate

ÎPS Teodosie, înfrânt definitiv în instanță. Arhiepiscopul trebuie să se pensioneze

Publicat: 01 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
ÎPS Teodosie înfrânt definitiv în instanță. Arhiepiscopul trebuie să se pensioneze
Arhiepiscopului Tomisului, nu vrea să țină o slujbă în biserica pe care Primăria Constanța o vrea demolată

ÎPS Teodosie a pierdut definitiv procesul împotriva Universității „Ovidius” din Constanța, care a refuzat să îi prelungească postul de profesor titular după ce a împlinit 65 de ani, vârsta de pensionare.

Decizia Curții de Apel Galați este definitivă. Arhiepiscopul Tomisului pierduse în primă instanță la Tribunalul Constanța.

„ÎPS Teodosie a atacat în instanță Universitatea „Ovidius” din Constanța pentru că nu are metodologia prevăzută de Legea 1/2011 privind Norma universitară și statutul personalului didactic și de cercetare din învățământul superior, deci nu poate da curs solicitărilor cu privirea menținerea calității de titular după vârsta pensionării”, a declarat Dan Mihăescu, șeful biroului de presă al Universității Ovidius.

Universitatea a avut metodologia invocată de Teodosie, dar a fost abrogată, iar legea nu obligă instituția să o reintroducă.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopului Tomisului, nu vrea să se pensioneze, deşi a împlinit demult 65 de ani şi a apelat la instanţele de judecată pentru a rămâne în continuare titular la Facultatea de Teologie.

Profesorul universitar Teodosie Petrescu a împlinit 65 de ani în 2020 şi a solicitat Universităţii Ovidius din Constanţa (UOC) prelungirea calităţii de profesor titular până la finalul anului universitar 2020/2021, lucru care s-a şi întâmplat.

Totuși, vara trecută, ÎPS Teodosie nu s-a pensionat, ci a solicitat UOC să-i prelungească din nou această calitate de profesor titular şi pentru anul şcolar 2021/2022. Doar că, de această dată, Universitatea i-a refuzat cererea.

În urmă cu o săptămână, arhiepiscopul a pierdut în fața magistraților și în legătură cu contestarea deciziei privind carantinarea, după ce acesta nu a respectat decizia de carantinare, după ce a venit din Iordania, tara inclusă pe lista statelor cu risc epidemiologic ridicat.

ÎPS Teodosie, apel mutat de la Constanţa la Galaţi

Senatul universităţii spune acum că „nu poate da curs solicitărilor cu privire la menţinerea calităţii de titular după vârsta pensionării”.

În consecinţă, arhiepiscopul s-a adresat instanţei, cerând judecătorilor să dea o ordonanţă preşedinţială prin care să fie anulată decizia Senatului universităţii.

În prima instanţă, judecătorii Tribunalului Constanţa i-au respins cererea, dar ierarhul a făcut apel şi a cerut şi strămutarea dosarului la Curtea de Apel Galaţi. Următorul termen este pe 31 ianuarie.

Arhiepiscopul îşi motivează cererea prin care solicită să rămână în continuare profesor titular arătând că este vorba despre învăţământ teologic, o formă specială de învăţământ, iar el este chiriarhul locului şi are o largă competenţă legală asupra funcţionării facultăţii de teologie.

Trebuie menţionat că episcopul este cel care dă binecuvântarea pentru orice student, masterand sau doctorand care vrea să studieze Teologia Ortodoxă, dar este şi cel care dă binecuvântarea tuturor profesorilor din cadrul Facultăţii de Teologie înainte ca aceştia să poată fi angajaţi.

ÎPS Teodosie, amendat de trei ori pentru că nu a stat în carantină

Luni, 24 ianuarie 2022, ÎPS Teodosie a primit trei amenzi din partea poliţiştilor din Constanța, în cuantum total de 3.000 lei. Acesta nu a respectat decizia de carantinare, după ce a venit din Iordania, tara inclusă pe lista statelor cu risc epidemiologic ridicat. Precizăm faptul că ÎPS Teodosie trebuie să stea în carantină timp de 10 zile, el nefiind vaccinat anti-Covid-19.

„Luni, în jurul orei 11.00, polițiști din cadrul Secției 3 Constanța au identificat un bărbat, de 66 de ani, care se afla pe strada Arhiepiscopiei din municipiul Constanța, deși pe numele său este instituită măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, a transmis Poliția Constanța.

Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, este bine cunoscut după ce a declarat în repetate rânduri că militează împotriva vaccinului anti-Covid-19, iar boala de acum nu este o ficțiune, ci o realitate. Teodosie susţine că oamenii care nu doresc să se vaccineze trebuie să nu fie constrânşi, deoarece acesta nu este obligatoriu şi nu trebuie impus cu forţa, mai ales nefiind asumat de nimeni. Tot pe acest subiect, IPS afirma că urmările sunt multe şi grave.

Cursă nebună pentru achiziția de apartamente noi, indiferent de preț

Adauga un comentariu