Prima pagină » National » ÎPS Teodosie spulberă un mit: „Fructele de mare nu sunt de post!” – VIDEO
ÎPS Teodosie spulberă un mit: „Fructele de mare nu sunt de post!” - VIDEO

ÎPS Teodosie spulberă un mit: „Fructele de mare nu sunt de post!” – VIDEO

20 apr. 2021, 22:24,
Bianca Rebegea, în National

Înaltpreasfințitul Teodosie a decis să spulbere un mit! Acesta a declarat că fructele de mare nu sunt de post, deoarece sunt niște ființe.

Arhiepiscopul Tomisului susține că fructele de mare nu sunt de post, în ciuda faptului că nu au sânge, așa cum mulți se consolează. El este de părere că persoanele care spun că fructele de mare sunt de post, o fac din lăcomie, folosindu-se de această „șmecherie”, pentru a le putea consuma liber.

„E foarte limpede că nu sunt de post, pentru că acelea sunt niște ființe. Chiar dacă nu au sânge, cum se spune. E o argumentație falsă. Unde ați văzut sânge în lapte și brânză. Nici vorbă! E un fel de șmecherie, un fel de a boteza aceste fructe dintr-o lăcomie”, a afirmat ÎPS Teodosie, la postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului.

Precizările Înaltpreasfințitului Teodosie au fost făcute în contextul Postului Paștelui, care a început în data de 15 martie. Numit și Postul Mare, acesta durează 40 de zile, la care se adaugă şi Săpămâna Patimilor. În această perioadă, credincioșii nu consumă alimente precum carne, pește, brânză, lapte, ouă și nu petrec.

ÎPS Teodosie: „În biserică, la slujbă, nu pun mască. Nu pot să sărut icoanele cu mască”

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, condamnă decizia ierarhilor de a se ruga, închina la icoane, de a invoca Sfântul Duh cu masca pe figură. Totodată, ierarhul tomitan recunoaște că poartă mască de fiecare dată atunci când nu este în timpul serviciului religios.

”De frică, ce să facă, nu-i judec pe ei! Port mască și eu, pe afară, când merg într-o instituție, pentru că e obligație. Sunt dispoziții, nu sunt legi. Când merg la o instituție port mască! În biserică, la slujbă, nu pun mască. Nu pot să sărut icoanele cu mască. De obligație, la Oradea, când am fost la sfințire, dacă toată lumea purta mască, am purtat mască din respect pentru toți care purtau, erau în acest duh al fricii.

E anapoda să porți mască în Sfântul Altar, acolo e Sfințenia cea mare. Nu putem săruta cu mască icoanele, Sfânta Evanghelie, să ne închinăm cu mască, să invocăm Sfântul Duh cu mască.”, a declarat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului la Radio Dobrogea.

Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a fost primul ierarh, în 2020, care a fost văzut purtând mască în biserică, în timp ce se ruga și săruta sfintele icoane și Sfânta Evanghelie. Ulterior, gestul său a fost preluat de mai mulți ierarhi și preoți, care slujesc doar cu mască, deși prevederile guvernamentale spun că pot săvârși serviciul religios și fără mască, ea nefiind obligatorie pentru slujitori.

ÎPS Teodosie nu se teme de infectarea cu COVID-19: ”Slujesc zilnic și mă împărtășesc și acesta este cel mai puternic vaccin”

Ahiepiscopul Teodosie nu se teme de boală și e convins că împărtășania îl va feri de infectarea cu COVID-19.

”Nu am şanse să mă îmbolnăvesc, pentru că slujesc zilnic și mă împărtășesc și acesta este cel mai puternic vaccin care nu poate fi niciodată combătut cu alt vaccin”, a declarat joi, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *