Eveniment-Social

ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a sfinţit o biserică din localitatea Româneşti. Europarlamentarul Rareş Bogdan şi ministrul Costel Alexe, au participat la Liturghia religioasă – FOTO

Publicat: 12 sept. 2020
ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a sfinţit o biserică din localitatea Româneşti. Europarlamentarul Rareş Bogdan şi ministrul Costel Alexe, au participat la Liturghia religioasă - FOTO
ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a sfinţit o biserică din localitatea Româneşti. Europarlamentarul Rareş Bogdan şi ministrul Costel Alexe, au participat la Liturghia religioasă

Astăzi, 12 septembrie 2020, a avut loc Sfinţirea Bisericii “Naşterea Maicii Domnului” din satul Avantu, comuna Româneşti. În cadrul Liturghiei religioase au participat primar Ioan Stegariu, ministrul Costel Alexe, europarlamentarul Rareş Bogdan, secretarul de stat Lucian Petrică Rusu şi Liviu Bulgaru!

Sfințirea a fost înfăptuită de Înalt Preasfințitul  Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Sărbătoare în comuna Tomești. A fost sfințită o troiță!

Zi de sărbătoare pe data de 8 septembrie 2020, în comuna ieșeană Tomești. O troiță construită cu sprijinul primarului Ștefan Timofte și a locuitorilor, este sfințită de un sobor de preoți.

Sărbătoarea comunei Tonești nu s-a mai putut bucura de fastul de altă dată din cauza pandemiei de COVID-19.

Sărbătoare în comuna Tomești

„Având în vedere creșterea numărului de cazuri de COVID-19 la nivel național și pentru protejarea cetățenilor comunei Tomești și diminuarea riscului de infectare pe raza comunei, am decis ca în acest an Sărbătoarea comunei să includă doar trei evenimente: Slujba religioasă la Biserica Tomești cu hramul nașterii maicii Domnului, inaugurarea și sfințirea troiței din fața Primăriei Tomești și dezvelirea și sfințirea bustului reginei Maria în Parcul Unirii Tomești“, a spus primarul comunei Tomești, Ștefan Timofte.

Multe realizări în ultimul an

În ultimul an, primarul Tomeștiului, Ștefan Timofte, a reușit să realizeze mai multe obiective extrem de necesare comunei.

„Oamenii erau obișnuiți să organizăm spectacole, concursuri sportive. Nu putem face acest lucru, chiar dacă am avut foarte multe realizări în ultimul an. Am avut extinderi de gaz, canalziare, apă, asfaltări, dispendar la Chicerea, începerea dispensarului la Vlădiceni, baze sportive, parc în sat Tomești. Am modernizat Primăria în interior și exterior, troiță, teren de sport. Din cauza pandemiei, care în Tomești la nivel de grad galben, nu ne-am permis să facem mai multe manifestări pentru oameni. Ne dorim să dezvoltăm comuna și atât timp cât voi fi primar mă voi gândi la asta, dar și la sufletul omului. Am construit mai multe troițe cu gândul că oamenii pot fi mai buni“, a precizat Ștefan Timofte.

Sfânta Liturghie la Mănăstirea Hadâmbu!

Pe data de 8 septembrie 2020 a avut loc Liturghia la Mănăstirea Hadâmbu din județul Iași. Anul acesta, din cauza pandemiei COVID-19, credincioșii vor trebui să respecte măsurile de distanțare socială. În plus, masa tradițională va fi înlocuită cu pachete de alimente oferite credincioșilor. Slujba de Nașterea Maicii Domnului va fi săvârșită de PS Antonie, episcop de Bălți, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Astăzi, 8 septembrie, de sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, la ora 8:45, va fi întâmpinat Preasfințitul Părinte Episcop Antonie, episcop de Bălți. Acesta va săvârși Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi, cu binecuvântarea ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Tradițional, an de an, după Liturghie, credincioșii erau așteptați la masă.

Anul acesta, din cauza pandemiei COVID-19, pelerinii vor primi pachete cu alimente. În seara zilei de mâine, 8 septembrie, la ora 19:30, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului va fi reintrodusă în biserica-monument. Credincioșii care vor participa la sfintele slujbe închinate Maicii Domnului în zilele de 7 și 8 septembrie vor trebui să respecte măsurile de protecție și de prevenire în contextul actualei pandemii.

Comentarii
Adauga un comentariu