Razboi în Ucraina

Iranul va furniza armatei ruse arme în contextul războiului din Ucraina

Publicat: 02 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iranul va furniza armatei ruse arme în contextul războiului din Ucraina
Mai multe rachete balistice ar urma să ajungă pe spaţiul statului rus

Potrivit Direcției principale de informaţii militare ucrainene (GUR), Iranul va furniza armatei ruse arme. Printre acestea se numără şi mai multe rachete balistice.

Marţi, 01 noiembrie 2022, au fost făcute o serie de precizări cu privire la armamentul ce ar urma să ajungă pe teritoriul statului rus. Principalul furnizor al Rusiei va fi Republica Islamică Iran. Armamentul va fi folosit în contextul războiului ruso-ucrainean.

Iranul va furniza armatei ruse arme

În urma unei analize realizate de Institutului pentru Studiul Războiului, Rusia ar putea să devină din ce în ce mai dependenta de armele de fabricaţie iraniană. Afirmaţia a fost făcută după ce Iranul a anunţat că va trimite armament către Moscova. Dronele Kamikaze se număra printre armele ce urmează să fie exportate în Rusia.

Potrivit Direcției principale de informaţii militare ucrainene (GUR), Rusia ar urma să primească, pe lângă cele câteva drone, mai multe rachete balistice ce ar urma să fie utilizate împotriva Ucrainei. Shahed-136, Mohajer-6 și Arash-2 sunt cele trei tipuri de drone ce ar putea dezechilibra situaţia statului ucrainean. Acestea vor ajunge dezasamblate în Rusia. Militarii ruşi vor trebui să le asambleze pentru a le putea pune în funcţiune.

În plus, GUR a declarat că până în momentul de față armata ucraineană a doborât aproximativ 300 de drone Shahed-136. Cu toate acestea, armata rusă va continua să utilizeze astfel de dispozitive pentru a putea ataca infrastructura Ucrainei. Această acţiune ar putea compensa pierderile înregistrate de Federaţia Rusă.

Şi CNN a făcut o serie precizări cu privire la aprovizionarea Rusiei cu armament. Conform acestora, Iranul va furniza în jur de o mie de arme armatei ruse până la sfârşitul acestui an. Aceasta este primul export de armament pe care iranienii îl fac pe teriroriul Federaţiei Ruse.

Folosirea rachetelor balistice

Statul rus nu se află la prima încercare de a folosi rachete balistice în războiul din Ucraina. În luna martie a acestui an, Federația Rusă a utilizat armele balistice pentru a putea ataca orașele Lvov și Ivano-Frankivsk aflate la granița cu Polonia. Sirenele au răsunat fară încetare în Lvov.

Cu toate acestea, Rusia nu este prima ţară care a folosit rachete balistice. Chiar astăzi, 02 noiembrie 2022, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică, pe apă, în jurul razei de acoperire a vecinilor săi, sud-coreeni. Aşa-zisa acţiune de atenţionare venită din partea nord-coreenilor a dus la declanşarea unui conflict în Peninsulă Coreeană.

Preşedintele sud-coreean, Yoon Suk-yeol, a criticat aspru acţiunea nord-coreenilor spunând că aceasta a fost o „invazie teritorială de facto”. Și armata Coreei de Sud a făcut o precizare cu privire la rachetele lansate de Coreea de Nord. Potrivit acesteia, trei rachete au căzut „în apropierea liniei de limită nordică, la o distanţă corespunzătoare zonei în care a lovit racheta nord-coreeană”.

Rachetele balistice sunt din ce în ce mai mult folosite în razboi. În premieră, Iranul va furniza armatei ruse arme de acest tip pentru a le putea folosi în Ucraina. Potrivit sursei citate, armele care vor ajunge pe teritoriul rus vor fi dezasamblate, urmând ca militarii ruși să le asambleze pentru a le putea utiliza.

Adauga un comentariu