Actualitate

Iresponsabili! Guvernul Florin Cîțu și Klaus Iohannis bagă România în război! Acordul cu Ucraina privind comerțul cu armament, ratificat într-un moment de escaladare a tensiunii militare cu Rusia

Publicat: 14 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iresponsabili Guvernul Florin Cîțu și Klaus Iohannis bagă România în război Acordul cu Ucraina privind comerțul cu armament ratificat într-un moment de escaladare a tensiunii militare cu Rusia
În plină pandemie de COVID-19, președintele Klaus Iohannis și Guvernul condus de premierul Florin Cîțu vor să bage România în război cu Rusia! Cel puțin așa este concluzia care se desprinde din faptul că Executivul a aprobat și a trimis Parlamentului un proiect de lege pentru ratificarea Acordului între Guvernul României și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind cooperarea în domeniul tehnico-militar

În plină pandemie de COVID-19, președintele Klaus Iohannis și Guvernul condus de premierul Florin Cîțu vor să bage România în război cu Rusia! Cel puțin așa este concluzia care se desprinde din faptul că Executivul a aprobat și a trimis Parlamentului un proiect de lege pentru ratificarea Acordului între Guvernul României și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind cooperarea în domeniul tehnico-militar.

Acesta a fost semnat în septembrie anul trecut la București de miniștrii Apărării ai celor două state și prevede cooperarea dintre părți în domeniile achiziției, producției, furnizării, reparării și modernizării de armament și tehnică militară. Această decizie înseamnă mai pe scurt o declarație de război la adresa Rusiei, într-un moment în care Vladimir Putin tocmai amenință că va invada din nou Ucraina.

Rusia a amenințat că o nouă escaladare ar putea nimici Ucraina

Rusia a amenințat vineri că o nouă escaladare a războiului în Donbas ar putea ”distruge” Ucraina, iar NATO și-a exprimat îngrijorarea față de o importantă consolidare a prezenței militare ruse în estul acestei țări, devastată de război. Imagini difuzate pe rețele de socializare arată că Rusia a comasat trupe și material militar în regiuni de la frontiera cu Ucraina și în peninsulă Crimeea, pe care a anexat-o în 2014.

Aceste activități ruse îl sfidează pe președintele american Joe Biden, care a discutat săptămâna trecută cu oficiali ucraineeni de rang înalt, într-o demostrație politică de susținere a Guvernului lui Volodimir Zelenski.

Ce face în tot acest timp România? În loc să adopte o poziție de neutralitate, pentru a nu implica țara într-un război cu Rusia, Guvernul lui Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis se grăbesc să facă jocurile SUA și să dovedească, încă o dată dacă mai era nevoie, că suntem slugile marilor puteri care conduc lumea.

Președintele Ucrainean a acuzat Rusia de comasareau unor trupe la frontieră

Pe de altă parte, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a acuzat joi Rusia de comasarea unor trupe la frontiera țării sale, iar Washingtonul a avertizat împotriva oricărei încercări de ”intimidare” a Ucrainei, relatează AFP.

”O demonstrație de forță sub formă de exerciții militare și eventuale provocări la frontieră sunt ocupația tradițională a Rusiei”, a denunțat, într-un comunicat, Zelenski.

Pentagonul a anunțat săptămâna aceasta că forțele americane în Europa au fost plasate în stare de supraveghere consolidată împotriva unei ”crizei iminente potențiale” și că Statele Unite au evocat tensiunile din Ucraina cu parteneridin cadrul NATO.

Războiul din Ucraina, soldat cu peste 13.000 de morți, a început în 2014, după instalarea la putere, la Kiev, a pro-occidentalilor, în urma căreia Moscova a anexat peninsula Crimeea.

Adauga un comentariu