Titlurile zilei

Își mai aduce aminte cineva de ea? Oamenii plăteau bani grei doar ca să-i atingă. „A dispărut fără urmă” – FOTO

Publicat: 11 mai 2023
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Își mai aduce aminte cineva de ea Oamenii plăteau bani grei doar ca să-i atingă. A dispărut fără urmă - FOTO
Nu se mai știe nimic despre Valentina Gârlea, unde este, când a plecat sau de ce. Încă din anul 2019 a dispărut, lăsând în urma sa multe întrebări

Dispariție misterioasă, nu se mai știe nimic despre arhicunoscuta Valentina Gârlea, unde este, când a plecat sau de ce. Încă din anul 2019 a dispărut, lăsând în urmă  multe întrebări. Dr. Adrian Florin Vasîlca, nedezlipit de celebra Valentina în perioada ei de apogeu, nu dezleagă misterul. Mai mult decât atât, adaugă la acesta mai multe întrebări

A dispărut ca și cum nu a existat niciodată, deși era una dintre cele mai căutate clarvăzătoare din România. Mii de oameni veneau zilnic la cabinetul său din cartierul ieșean Tătărași, pentru a-și afla eventualele boli și pentru a-i asculta profețiile. Unii veneau disperați și plăteau sume colosale pentru a vorbi cu ea, însă nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu Valentina Gârlea.

A dispărut ca și cum niciodată nu a existat

poză cu doctorul dermatolog Adrian Florin Vasîlca
Mâna sa dreaptă, doctorul Adrian Florin Vasîlca, nu dezleagă misterul. Mai mult decât atât, adaugă la acesta mai multe întrebări

Valentina Gârlea, nevăzătoare, este originară din Iași, iar în anii săi de glorie a colaborat cu doctorul Adrian Florin Vasîlca, într-un cabinet din Tătărași, de pe strada Oancea. Și-a început cariera drept ghicitoarea satului și a evoluat până a devenit una dintre cele mai căutate clarvăzătoare din România.

Valentina devenise un fenomen, era celebră pentru că putea să spună despre boli ascunse, doar printr-o simplă atingere, iar aura era cea care o ajuta să vadă personalitatea oamenilor și să le citească viitorul. La nivelul anului 2013, prețul pentru o astfel de consultație varia în funcție de gravitatea cazului, de la 200 la 300 de lei. I s-a dus vestea în toată țara și lumea venea la nevăzătoarea Valentina să le prezică viitorul.

Un lucru deosebit este faptul că „mâna sa dreapta”, doctorul Adrian Florin Vasîlca, nu vrea să mai audă nimic despre clarvăzătoare.

„Eu nu mai colaborez cu ea de cinci ani, nu mai știu nimic de ea și nici dacă mai profesează. Nici nu vreau să mai aud nimic legat de toate acestea. În prezent, nici nu mai sunt în Iași”, declară doctorul Adrian Florin Vasîlca.

În locul în care Valentina Gârlea își primea pacienții, acum se află un cabinet medical de cardiologie al medicului primar Ana Nicolae.

„Am cumpărat acest cabinet de la doctorul Adrian Vasîlca. Acest lucru s-a întâmplat acum un an, iar după ce l-am cumpărat nu am mai auzit nimic despre dumnealui. Am auzit multe despre doamna Valentina, însă noi nu am cunoscut-o niciodată personal. Nu am niciun detaliu despre ei”, declară secretara cabinetului de cardiologie.

Dispariția misterioasă a celei mai cunoscute clarvăzătoare din România

poză Valentina Gârlea, cea mai cunoscută clarvăzătoare din România
În locul în care Valentina Gârlea își primea pacienții acum se află cabinetul medical de cardiologie al medicului primar Cardiolog Ana Nicolae

Vecinii afirmă faptul că încă din anul 2019 nu au mai văzut-o. Ajungea tot mai rar la cabinet, din cauză că era bolnavă, până nu a mai venit deloc. A dispărut fără urmă.

„O cunosc pe doamna Valentina Gârlea, a stat în blocul acesta mulți ani, aici își primea pacienții. Însă din anul 2018 a început să vină tot mai rar, pentru că era bolnavă. Venea o dată pe săptămână. Era în colaborare cu domnul Vasîlca, ce a avut și cabinetul Medisan. Și acesta este închis acum.

Din 2019 nu am mai văzut-o deloc. Nu știu ce s-a întâmplat cu ea, a dispărut fără să lase urme. Încă mai vine lume aici și întreabă de ea, unii sunt chiar disperați și îmi spun că nici numerele de telefon pe care doamna Valentina le are afișate pe Google nu merg, sunt incorecte. Eu nu am cum să-i ajut, pentru că, la fel ca ei, nici eu nu știu nimic”, mărturisește administratorul blocului nr. 352 de pe strada Oancea.

Toți vecinii și-o aduc bine aminte pe cea care a fost una dintre cele mai căutate clarvăzătoare din România. Pentru puterile sale extraordinare, „fenomenul Valentina” rămâne încă viu. Întrebarea care stă pe buzele tuturor este unde a dispărut.

„Știu despre ea că era oarbă din naștere. A primit un dar de la Dumnezeu pe care l-a dus mai departe și era căutată de multă lume. Am stat în bloc cu ea, acum este un cabinet medical de cardiologie acolo. Când eram mai tânără o vedeam mai des, dar n-am fost niciodată la ea, pentru că era foarte scump și nici nu cred în astfel de lucruri. De mulți ani n-am mai văzut-o, nici nu știu dacă mai trăiește. A plecat de aici și cred că s-a dus la țară, undeva. Era și ea bătrână, ar trebui să aibă acum cam 75 de ani”, adaugă o vecină.

Dispariția misterioasă a celebrei clarvăzătoare Valentina rămâne o enigmă.

Comentarii
  • M-a întrebat un neopoțel dacă titlul „Își mai aduce aminte cineva ce ea? Oamenii plăteau bani grei ca să-i atingă”, este agramat. I-am spus că agramat este …autorul. Sunt curios ce voiau să-i…atingă.

  • Doamna Valentina Garlea este un om minunat! Noi am fost la dumneaei de mai multe ori si ne-a dat doar sfaturi extraordinar de bune. A vazut lucruri pe care medicii nici nu le banuiau. In plus, banii se plateau la casieria cabinetului medical si dumneaei primea doar o fractie mica din acei bani. Ea, asa cum spune, nu are bioenergie ci vede aura si tot sistemul din interiorul omului. Un om minunat: corecta, te imbarbateaza si iti spune ce ti se potriveste cu o acuratete extraordinara!

Adauga un comentariu