Actualitate

ISU Bucureşti, despre femeia prinsă sub garnitura de tren la metrou

Publicat: 09 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
ISU Bucureşti despre femeia prinsă sub garnitura de tren la metrou
Intervenția salvatorilor a fost extrem de dificilă, tânăra aflându-se între vagonale cu numărul 3 și 4. Traficul garniturilor de metrou este blocat în zonă

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București – Ilfov a transmis astăzi, 9 iunie 2021, faptul că traficul metroului este îngreunat, după ce o tânără s-a aruncat în fața trenului la stația Lujerului. Intervenția salvatorilor a fost extrem de dificilă, tânăra aflându-se între vagonale cu numărul 3 și 4. Traficul garniturilor de metrou este blocat în zonă.

„În data de 09.06.2021, ora 08.40 pompierii ISU BIF au fost solicitați să intervină la Stația de Metrou Lujerului pentru o persoană de sex feminin prinsă sub o garnitură tren, între vagoanele 4 și 5. La ora 09.07 minute femeia a fost extrasă de sub tren, preluată de un echipaj al SABIF și transportată la Spitalul Universitar. La momentul extragerii, această era inconștientă, însă respira. Pentru gestionarea situației de urgență s-a acționat cu un echipaj al Grupului Special de Salvatori, un echipaj de prim ajutor SMURD, o autospecială de descarcerare şi cu o autospecială cu apă și spumă” anunță ISU București.

O femeie a vrut să se sinucidă. A sărit în fața metroului din București

Pentru gestionarea situaţiei urgente au intervenit un echipaj al Grupului Special de Salvatori, un echipaj de prim ajutor SMURD, o autospecială de descarcerare şi o autospecială cu apă şi spumă.

Circulaţia trenurilor pe Magistrala 3 a revenit la normalitate, după dificultăţi înregistrate începând cu ora 8:38, din cauza unei posibile tentative de suicid la staţia de metrou Lujerului, linia 1, a anunţat miercuri Metrorex.

Pentru evitarea aglomeraţiei la nivel peron, accesul călătorilor în staţie a fost restricţionat până la remedierea situaţiei, potrivit reprezentanţilor companiei, iar pentru continuarea călătoriei celor deja aflaţi în staţie circulaţia a fost reorganizată în sistem pendulă între staţiile Preciziei – Lujerului, linia 2, Eroilor 1 – Preciziei, linia 2.

Potrivit procedurilor aplicabile în astfel de cazuri a fost solicitată intervenţia echipajelor SMURD, iar instituţiile abilitate vor cerceta condiţiile în care s-a produs evenimentul.

„Viaţa are prioritate şi pe această cale vă reamintim că pe parcursul călătoriei este foarte important ca toate regulile de călătorie să fie respectate de către utilizatorii serviciului de transport public subteran, în special regula care specifică: ‘În aşteptarea trenului nu staţionaţi dincolo de banda de siguranţă marcată la marginea peronului'”, a atras atenţia Metrorex.

Tot mai mulţi tineri aleg să-şi pună capăt zilelor

Tot mai multe tentative de suicid în rândul tinerilor la Iași. De cele mai multe ori, motivul care provoacă astfel de gesturi extreme este depresia din dragoste. În ultimele trei zile, la camera de gardă a spitalelor ieșene au ajuns trei cazuri de tentativă de suicid. Vârsta celor trei tineri care au recurs la un astfel de gest este cuprinsă între 18 și 24 de ani. Motivul tentativei a fost o decepție în dragoste. Medicii ieșeni sunt îngrijorați.

„Au ajuns, în ultima perioadă de timp, tot mai multe cazuri de tentative de suicid la camera de gardă a Institutului de Psihiatrie «Socola» Iași. Numărul acestor cazuri a fost tot mai crescut în ultimele trei săptămâni. Cele mai multe persoane care recurg la astfel de gesturi sunt persoane tinere, dar am întâlnit și cazuri la persoanele de peste 30 de ani. Chiar ieri, pe data de 3 iunie 2021, am avut o tentativă de suicid la un tânăr de peste 20 de ani. Situația este mai gravă în rândul bărbaților.

În categoria de vârstă 16 – 25 de ani există o oarecare egalitate între băieții și fetele care ajung la astfel de gesturi, iar în categoria persoanelor de peste 30 de ani, cele mai întâlnite cazuri sunt la bărbați. Sunt foarte multe tentații, iar să ajungi chiar în punctul în care vrei să îți iei viața, înseamnă că acest gest a fost premeditat. De cele mai multe ori, nu își dau seama că au o problemă, că suferă de o depresie și situația se agravează fără a consulta un specialist și se ajunge la punctul în care se trece la fapte”, a precizat dr. Raluca Prepeliță, director medical al Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași.

În edițiile anterioare ale „BZI” a fost prezentat cazul unei tinere din Iași găsită spânzurată în dulap. Fata a recurs la acest gest după o ceartă cu iubitul.

Adauga un comentariu