Local

ISUJ Iași recrutează 58 de șoferi de autospeciale! Ce se cere de la canditați

Publicat: 01 aug. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
ISUJ Iași recrutează 58 de șoferi de autospeciale Ce se cere de la canditați
ISU Iași recrutează șoferi pentru ocuparea a 58 de posturi vacante

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Iași va desfășura proba practică pentru recrutarea a 58 de șoferi de autospeciale. Participanților la concurs li s-a cerut îndeplinirea anumitor condiții, iar cei ce au trecut de această etapă sunt chemați să își demonstreze cunoștințele și abilitățile practice.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Iași (ISUJ) Iași este în curs de recrutare a 58 de șoferi care să conducă autospecialele în timpul activităților specifice de serviciu. În perioada următoare, candidații care au îndeplinit cerințele inițiale vor participa la proba practică din cadrul procesului de recrutare. Posturile vacante ce trebuie ocupate se află în cadrul Serviciului Logistic, Detașamentului 1 de Pompieri Iași, Detașamentului 2 de Pompieri Iași și Secției de Pompieri Pașcani.

 interiorul unei autospeciale
Se caută șoferi de autospeciale pentru mai multe departamente din cadrul ISU Iași

Pompierii ieșeni au nevoie de 58 de șoferi de autospeciale

 pompieri stingand un incendiu
Candidații trebuie să demonstreze că au capacitățile necesare pentru îndeplinirea atribuțiilor

Între 1 și 6 august 2022, participanții la concursul de recrutare care au trecut de etapa dosarelor vor fi chemați la sediul Detașamentului 2 de Pompieri Iași pentru a susține proba practică. 143 de candidați vor lua parte la acest test, iar proba este eliminatorie.

ISUJ Iași caută oameni pentru ocuparea posturilor din cadrul Serviciului Logistic, Detașamentului 1 și 2 de Pompieri Iași și al Secției de Pompieri Pașcani. Înainte de participarea la probă, candidații trebuie să se asigure că au la ei cartea de identitate și permisul de conducere.

„Autovehiculul se conduce pe un traseu ce permite efectuarea următoarelor operațiuni: instalarea la locul de conducere, conducerea autovehiculului în timpul mersului înainte, efectuarea virajelor, circulația în intersecții, întoarcerea autovehiculului cu fața în sens opus prim efectuarea manevrelor de mers înainte și înapoi, conducerea autovehiculului în mers înapoi, parcarea laterală, parcarea cu spatele”, au transmis reprezentanții ISUJ Iași.

Șoferii vor avea doar 15 minute la dispoziție să efectueze manevrele menționate. Nota minimă pentru promovarea acestui test este 7, iar reexaminările nu sunt admise, indiferent de motiv.

mai multi pompieri aliniati si autospeciale in spate
Proba practică va consta în conducerea autospecialei și efectuarea anumitor manevre, iar timpul alocat va fi de 15 minute

Ce se cere de la un viitor șofer de autospecială ISU

o masina de pompieri
Procesul de recrutare nu se termină după proba practică, participanții la concurs trebuind să își demonstreze și cunoștințele în domeniu

În prima etapă, cea a depunerii dosarelor, instituția a avut mai multe cerințe în ceea ce privește persoanele care doresc să lucreze ca șoferi de autospeciale. În primul rând, persoanele trebuiau să aibă gradul militar de sergent major, să aibă diplomă de bacalaureat și permis de conducere de categoria B și C. În plus, aceștia nu ar fi fost admiși dacă ar fi fost urmăriți penal sau judecați pentru săvârșirea unor infracțiuni. De asemenea, apartenența la partide politice sau deținerea sau administrarea afacerilor sunt incompatibile cu posturile scoase la concurs.

După ce persoanele înscrise au trimis dosare corespunzătoare, incluzând și avizele medicale și psihologice, acestea se califică la proba practică ce constă în demonstrarea aptitudinilor de șofer.

Acesta nu, este, însă, finalul. După finalizarea probei practice, va avea loc repartizarea pentru proba scrisă ce va avea loc pe 11 august 2022. Etapa va presupune un test de verificare a cunoștințelor specifice îndeplinirii atribuțiilor postului.

Fișa cu atribuțiile pe care le vor îndeplini viitorii șoferi din cadrul ISUJ este un amplă. Printre îndatoririle concrete pe care le vor acea aceștia se numără: participarea la stingerile de incendii, înlăturarea urmărilor accidentelor, descarcerarea, acțiunile de cercetare, recunoaștere și salvare, asigurarea deplasării autospecialelor și a transportului utilajelor.

Concursul pentru recrutarea a 58 de șoferi în cadrul ISUJ este, încă, în curs de desfășurare.

Comentarii
Adauga un comentariu