Coronavirus

Italia anunță relaxări din 15 mai: „Avem în vedere accesul turiștilor din țările cu vaccinare avansată“

Publicat: 09 mai 2021
politisti pe strada in italia
Restricţiile actuale privind sosirile din statele membre UE expiră pe 15 mai

Italia anunță relaxări din 15 mai, ministrul italian de Externe Luigi Di Maio spunând că s-a stabilit ca termen-limită de ridicare a carantinei jumătatea lunii mai.

„Scopul este de a permite din nou accesul vizitatorilor din ţările care au atins un nivel ridicat de vaccinare, relaxând anumite măsuri de la jumătatea lunii mai”, a declarat Di Maio, după o discuţie cu ministrul sănătăţii Roberto Speranza.

„Lucrăm la cum să ridicăm în cazul persoanelor din ţările europene, Marea Britanie şi Israel, dacă au un test negativ, dovadă de vaccinare sau s-au vindecat după COVID-19 în ultimele şase luni”, a anunţat ministrul de externe italian.

Italia anunță relaxări din 15 mai: Vor să salveze turismul

Restricţiile actuale privind sosirile din statele membre UE expiră pe 15 mai. Di Maio a adăugat că se lucrează la creşterea numărului de zboruri „scutite de COVID” către şi dinspre Statele Unite, pentru care cerinţa de carantină va fi ridicată în iunie.

În Peninsulă este aşteaptă cu nerăbdare revenirea turiştilor, Italia încercând să îşi revină după o recesiune dură cauzată de pandemie. Premierul Mario Draghi a subliniat importanţa implementării mult discutatului „paşaport verde” în UE, care să faciliteze circulaţia persoanelor imunizate, vaccinate sau care au un test negativ pentru COVID-19.

Sâmbătă, Italia a înregistrat din nou 10.000 de noi cazuri şi 224 de decese cauzate de COVID-19. Numărul total al morţilor depăşeşte 122.000, cel mai grav din UE raportat la numărul populaţiei.

Înaintea pandemiei, Italia era a a cincea cea mai importantă destinaţie turistică din lume, dar numărul vizitatorilor străini a scăzut cu peste 60% între 2019 şi 2020.

La rândul său, ministrul german al Turismului, Thomas Bareiss a afirmat: „Pe termen scurt, obiectivul este de a restabili încrederea în călătoriile în siguranţă”.

Luna trecută, ministrul italian al Turismului, Massimo Garavaglia, a anunţat că Guvernul de la Roma intenţionează să aloce peste 1,7 miliarde de euro în măsuri de sprijinire a companiilor şi persoanelor care şi-au pierdut veniturile din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), inclusiv pentru hoteluri şi restaurante.

Grecia renunţă la restricţiile de carantinare

Veste bună pentru cei care au în plan o vacanţă în Grecia în următoarea perioadă. Statul elen a renunțat la sfârșitul lunii aprilie la măsurile de carantină pentru turiştii neinfectaţi cu virusul SARS Cov-2 din mai multe state. Autorităţile din Grecia au anulat unele restricţii chiar înainte de deschiderea oficială pentru turişti, de pe 15 mai, a transmis, duminică, Ministerul Transporturilor, potrivit Reuters.

Grecia a depăşit pragul de 10.000 de decese din cauza vitusului COVID-19. Măsurile de ridicare a restricţiilor se vor aplica pentru turiştii din ţările UE, Statele Unite şi Marea Britanie, dar şi pentru alte ţări.

Astfel turiştii din ţările menţionate au permisiunea de a merge în Grecia fără a petrece o săptămână în carantină, atâta timp cât sunt vaccinaţi sau au un test negativ covid-19. Însă pe lângă cele două state, Grecia va mai renunţa la restricţii pentru vizitatorii din Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Thailanda, Rwanda şi Singapore, a transmis ministerul într-un comunicat.

De asemenea, și pentru turiştii din Serbia, Israel şi Emiratele Arabe Unite vor fi anulate aceste măsuri de carantină.

Adauga un comentariu