International

Italia este îngrijorată! Româncele ar putea să le infecteze bătrânii

Publicat: 22 iul. 2020
Italia este îngrijorată! Româncele ar putea să le infecteze bătrânii
Italia este îngrijorată! Româncele ar putea să le infecteze bătrânii

Italia este îngrijorată! Româncele ar putea să le infecteze bătrânii. Publicația Il Messaggero din Italia a scris: „România este „Brazilia” Europei în ce privește numărul de infectați cu noul coronavirus și sperie acum toate țările bătrânului continent”. Aceasta atenționează toți lucrătorii români, care se ocupă cu îngrijirea bătrânilor să se protejeze și să anunțe familiile italiene în cazul în care suferă de diferite patologii.

Cine sunt persoanele care nu sunt supuse niciunui control. Italia este îngrijorată! Româncele ar putea să le infecteze bătrânii

Nu sunt supuse niciunui control îngrijitoarele care se întorc după ce au plecat în România în ultimele luni sau cele care au plecat în vacanțe.

„Îngrijitoarele românce care se întorc la locul de muncă după vacanțe sau după ce au plecat în ultimele luni pentru a nu rămâne blocate în Peninsulă, nu sunt supuse niciunui control”, scriu jurnaliștii de la Il Messaggero, citați de roitalianul.ro.

Jurnaliștii italeni prezintă situația grea în care se află România, aceea de a nu reuși să țină sub control persoanele infectate sau punerea în izolare. Din cauza faptului că numărul de infectați crește alarmant pe zi ce trece, iar multe dintre aceste persoane părărsesc spitalul, au speriat familiile italiene, care se bucură de serviciile lucrătorilor români. Cele vizate sunt persoanele italiene care așteaptă ca femeile din România să se întoarcă la ele în perioada imediat următoare.

„Nu există reguli care să protejeze familiile, iar acești lucrători vin în contact direct cu subiecți fragili”, a spus Andrea Zini, vicepreședinte Assindatcolf, Asociația națională a angajatorilor casnici.

„Deși România nu este parte integrantă a acordului de liberă circulație Schengen în ciuda faptului că face parte din UE, nu există restricții pentru românii care călătoresc în Italia, spre deosebire de ceea ce se întâmplă cu persoanele care vin din Serbia, Muntenegru și Kosovo. În momentul de față este recomandat doar ca îngrijitoarele și persoanele asistate să fie echipate cu măști, să mențină distanțarea socială – deși este imposibil având în vedere sarcinile – și să nu prezinte simptome de boală, adică să nu depășească temperatura de 37.5 grade”, scrie sursa citată.

Se ia în calcul o testare în masă a lucrătoarelor din acest sector. „Am luat în considerare testarea acestor lucrătoare și am solicitat ajutorul Ministerului Sănătății pentru a monitoriza situația”, a mai adăugat vicepreședinte Assindatcolf.

Haosul birocratic din România, criticat de presa din Italia

Conform ambasadorului României din Italia, George Gabriel Bologan ”situația pandemiei în România va intra în curând în parametri normali”, după ce va intra în vigoare legea care le va permite autorităților să gestioneze situația. De asemenea, acesta a mai adăugat că majoritatea persoanelor infectate au simptome ușoare sau sunt asimptomatice și „sistemul sanitar din Romania va face față situației”.

Adauga un comentariu