International

Italia interzice accesul persoanelor din Republica Moldova, plus alte 12 țări

Publicat: 09 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Italia interzice accesul persoanelor din Republica Moldova plus alte 12 țări
Italia interzice accesul persoanelor din Republica Moldova, plus alte 12 țări

Italia interzice accesul persoanelor din Republica Moldova, plus alte 12 țări. Italia nu va mai permite accesul în țară pentru persoanele din 13 țări, din care face parte și Republica Moldova, deoarece acestea sunt considerate zone cu risc crescut de răspândire a infestării cu noul coronavirus.

La limită se află și România. Această interdicție de călătorie este valabilă pentru următoarele țări: Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia-Herţegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Moldova, Oman, Panama, Peru şi Republica Dominicană.

Declarația lui Roberto Speranza, ministrul italian al Sănătății

Conform declarației ministrului italian al Sănătății, Roberto Speranza, pandemia se află în cea mai acută fază la nivel global și Italia nu poate fi pusă în pericol și mai ales, nu poate pune în pericol sacrificiile făcute de italieni în aceste luni grele. Tocmai de aceea au ales să prevină cât mai mult îmbolnăvirea. Ministerul a mai precizat că cei ce au locuit sau au fost în tranzit în acele țări cu două săptămâni înainte de a ajunge în Italia, urmează să fie oprite la frontieră. Totodată, Italia nu s-a oprit aici. Aceasta a mai suspendat zborurile directe și indirecte către țările mai sus amintite.

Accesul cetățenilor români este restricționat pe teritoriul a opt state

Miercuri seară, 8 iulie 2020, Bogdan Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe, a menționat că accesul românilor este restricționat pe teritoriul a opt state din Uniunea Europeană, din cauza creșterii numărului de noi infectări din România în contextul coronavirusului.
Aceste restricții pot suferi situații diferite, în funcție de fiecare stat. De exemplu, în Malta s-a instaurat interzicerea totală, dar există și obligativitatea de autoizolare timp de 14 zile sau necesitatea realizării unui test pentru COVID-19. Lituania impune obligația cu autoizolarea timp de 14 zile, Slovacia cere un test negativ făcut în ultimele 4 zile, cu 5 zile în autoizolare, plus încă un test negativ la finalul acestora.

Șeful diplomației române, Bogdan Aurescu, vorbește despre situația epidemiologică

În contextul pandemiei cu coronavirus, șeful diplomației române a arătat că misiunile diplomatice lucrează în fiecare zi pentru raportarea privind situația epidemiologică.

„E greu de anticipat dacă vor mai fi și alte state care vor introduce România pe o astfel de listă, dar totul depinde de evoluția epidemiologică din România. Toate misiunile diplomatice îmi trimit în fiecare zi raportări cu privire la situația epidemiologică din statul respectiv și văd în destul de multe state creșteri ale numărului de cazuri. La fel și misiunile diplomatice ale acestor state de la București trimit astfel de raportări zilnice”

Care sunt statele care au instituit restricții pentru români

Există un număr de 10 state care au instituit restricții cetățenilor români în contextul coronavirusului și a numărului mare de noi cazuri. Norvegia, Finlanda și Malta au restricționat complet accesul pe teritoriul țării lor românilor. Finlanda a anunțat recent că va redeschide frontierele pentru alte 17 state, dar România nu este regăsită pe această listă, cum nici Suedia, Franța, Portugalia, Spania, Marea Britanie nu se regăsesc.
Cu toate acestea, în Finlanda se poate călători, doar dacă românii au permis de rezidență, au un contract de muncă în acea țară, vizitează o rudă de gradul I sau își urmează studiile la o instituție de învățământ din Finlanda.

Pe lângă cele trei țări menționate, alăturâm Cipru și Austria, care au asigurat câ românii pot călători în interioriul granițelor, doar dacă au un raport medical, dar care trebuie să fie făcut cu 72 de ore înainte de a intra în țară, care să prezinte un test negativ la coronavirus.

Adauga un comentariu