Local

Italian arestat la Iași sub acuzația de încercare de extorcare! Judecătorii l-au făcut pachet și l-au trimis în țara natală! A ajuns după gratii în urma unei condamnări!

Publicat: 03 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Italian arestat la Iași sub acuzația de încercare de extorcare Judecătorii l-au făcut pachet și l-au trimis în țara natală A ajuns după gratii în urma unei condamnări
Situație incredibilă în județul Constanța. Un bărbat din comuna constănțeană Cogealac a fost reținut pentru 24 de ore pe bază de ordonanță a procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. Individul este acuzat de săvârșirea infracțiunii de omor

Un italian a fost prins de anchetatorii ieșeni și băgat după gratii. Seregem Di Fiore a fost condamnat în Italia pentru extorcare. Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au admis, de altfel, cererea de extrădare, formulată de autoritățile din Peninsulă pe numele individului

Un italian a ajuns după gratii la Iași! Anchetatorii l-au prins recent în Iași pe Seregem Di Fiore, iar acesta a fost reținut. Ulterior, magistrații l-au arestat pe italian. Acum, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au admis solicitarea formulată de autoritățile din Peninsulă pe numele lui Seregem Di Fiore.

„Instanța admite sesizarea formulată de Procuratura Generală a Republicii de pe lângă Curtea de Apel din Aquila, pentru executarea mandatului european de arestare emis pe data de 2 septembrie 2020, în vederea executarii unei pedepse de 1 an și 2 luni de închisoare. Această pedeapsă a fost aplicată pentru comiterea infracțiunii de încercare de extorcare, pe numele persoanei solicitate Seregem Di Fiore. Constată că persoana solicitată Seregem Di Fiore a consimțit la predare și nu a renunțat la regula specialității”, au precizat magistrații ieșeni.

Seregem Di Fiore, condamnat în Italia pentru încercare de extorcare

Judecătorii ieșeni au dispus și predarea lui Seregem Di Fiore, în prezent aflat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, către autoritatea judiciară emitentă – Procuratura Generală a Republicii de pe lângă Curtea de Apel din Aquila.

„Instanța dispune predarea în vederea executării unei pedepse de 1 an și 2 luni de închisoare, aplicată pentru comiterea infracțiunii de încercare de extorcare”, au adăugat magistrații.

Anchetatorii au precizat că italianul Seregem Di Fiore a fost reținut începând cu data de 30 septembrie 2020, la ora 21:05.

„Dispune arestarea persoanei solicitate Seregem Di Fiore pentru o durată de 30 de zile, în vederea predării către autoritatea judiciară emitentă – Procuratura Generală a Republicii de pe lângă Curtea de Apel din Aquila. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare pe numele persoanei solicitate. Definitivă”, au încheiat magistrații ieșeni.

Judecătorii ieșeni au trimis și un albanez în Italia

Recent, magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au admis o altă solicitare venită din partea autorităților italiene. Astfel, aceștia au dispus extrădarea unui albanez care locuiește în Iași, Lek Colaj. Albanezul a fost cerut de autoritățile italiene, fiind bănuit că a intermediat transportul a 18 kilograme de cocaină pe ruta America de Sud – Olanda – Florența, în valoare de aproape 2 milioane de euro.

Oamenii legii au descins la vila lui Lek Colaj din localitatea Lunca Cetățuii, județul Iași. Atunci, „mascații” au întors fiecare piatră, fiecare bucată de lemn, au căutat până și în cutia cu cafea, pentru a vedea dacă albanezul are droguri în casă. Surse judiciare au afirmat că oamenii legii nu au găsit în casa albanezului decât o sumă de 4.000 de euro, pe care au indisponibilizat-o. La scurt timp, albanezul a fost ridicat și dus la audieri. În fața anchetatorilor, Lek Colaj și-a susținut nevinovăția, arătând că, de fapt, nu are nicio legătură cu suspiciunile magistraților italieni. Totuși, albanezul a fost reținut pentru 24 de ore, iar, mai apoi, a fost dus la instanță, cu propunerea de extradare și cea de arestare preventivă.

Potrivit legislației italiene, pentru comiterea unor infracțiuni de trafic ilicit de substanțe stupefiante și apartenență la o asociere criminală transfrontalieră, pedeapsa maximă este de până la 20 de ani de închisoare.

Adauga un comentariu