Sport

Italienii sunt convinși: „Valentin Mihăilă este jucătorul cu care trebuie să înceapă reconstrucția Parmei!”

Publicat: 09 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Italienii sunt convinși Valentin Mihăilă este jucătorul cu care trebuie să înceapă reconstrucția Parmei
Valentin Mihăilă, cea mai mare notă în presa din Italia

Valentin Mihăilă i-a cucerit pe fanii Parmei după recitalul dat în meciul de pe terenul Fiorentinei, scor 3-3, chiar dacă a jucat doar o repriză. La unison, ziariștii italieni au lăudat jocul fostului craiovean care a fost desemnat cel mai bun de pe teren și de Gazzetta dello Sport și de Corriere dello Sport. Iar cei de la Parmalive.com cred că românul reprezintă viitorul grupării emiliane.

„Mihăilă este cea mai inspirată achiziție, are cel mai bun randament și nu doar meciul cu Fiorentina este o dovadă în acest sens. A dat o pasă decisivă și apoi a marcat golul care a aprins flacăra speranței. Talentul lui Mihăilă, și nu numai, ar trebui să reprezinte piatra de temelie pentru reconstrucția echipei”, au scris cei de la Parmalive.com.

Valentin Mihăilă este singurul care trece de adversarul direct

Și Gazzetta di Parma îl consideră pe Valentin Mihăilă un jucător special în trupa lui Roberto D’Aversa.

„Este singurul care caută duelurile unu contra unu și reușește să treacă de adversar. Este debordant în astfel de acțiuni”, au scris jurnaliștii locali.

Mihăilă a devenit și interesant pentru statisticieni – este primul jucător al Parmei care înscrie din postura de rezervă în acest sezon din Serie A. Valentin Mihăilă și Dennis Man au fost remarcații ziariștilor italieni după ce Parma a scăpat printre degete o victorie prețioasă pe terenul Fiorentinei, scor 3-3.
Mihăilă a intrat imediat după pauză și a devenit eroul grupării emiliane – a pasat decisiv pentru golul de 2-2, iar apoi a marcat primul său gol în Serie A și el care putea aduce prima victorie a echipei sale din noiembrie anul trecut încoace.
Iar Man a fost aruncat în luptă pentru ultima jumătate de oră și, de asemenea, a avut o mare ocazie și a contribuit la golul lui Mihăilă.

Valentin Mihăilă, cea mai mare notă în presa din Italia

Fostul jucător al Universității Craiova a primit și cele mai mari note. Cei de la sportparma.com i-au acordat 7,5.

„A intrat mai greu în atmosfera meciului, dar când s-a încălzit și-a lăsat amprenta: assist la golul de 2-2 și golul de 2-3. O adevărată furie pe teren. Se naște o întrebare legitimă: nu ar fi trebuit să joace din primul minut?”, au scris cei de la sportparma.com.

În privința lui Man, comentariul e mai critic: „Ușor ca un fum, dar a fost aproape de gol cu o execuție la care mingea a trecut milimetric pe lângă poartă”. Iar site-ul tuttomercatoweb.com îl laudă pe Valentin Mihăilă.

„Talentatul jucător român de bandă a intrat devastator. I-a dat pasa decisivă lui Kurtic pentru 2-2, apoi a găsit golul unei victorii iluzorii”, au scris cei de la tuttomercatoweb.com care au apreciat și apariția lui Dennis Man.

„A adus dinamism și prospețime în ofensiva grupării emiliane. Păcat că a ratat golul la centrarea perfectă a lui Pezzella”, a fost caracterizarea italienilor care l-au notat pe fostul jucător de la FCSB cu 6.

Adauga un comentariu