Mulți români își fac cumpărăturile de la acest supermarket, însă puțini sunt cei care citesc etichetele produselor cumpărate. Tocmai de aceea, nu mulți sunt cei care știu de unde provine carnea de la Auchan și rămân surprinși când află.
De unde provine carnea de la Auchan, de fapt
Magazinele Auchan sunt prezente în mai toate marile orașe din România. Aici, oricine găsește mai tot ceea ce are nevoie. De la alimente proaspete, până la produse pentru casă, produse de igienă și nu numai.
Aceste magazine sunt pe placul multor români, mai ales că prețurile sunt extrem de accesibile, față de alte supermarketuri. Cu siguranță însă nu multă lume știe că Auchan comercializează 100% carne românească. Acest detaliu a fost făcut public chiar de Tiberiu Dănețiu, directorul de marketing al Auchan România.Potrivit acestuia, în jur de 95% din produsele agro-alimentare sunt românești.
În ceea ce privește carnea care se vinde la Auchan, aceasta provine și din România, de la filme autohtone. Se pare că gigantul colaborează cu Ministerul Agriculturii, dar și cu fermierii care au capacități de producție mari.
Deși au existat probleme având în vedere că există un volum destul de mare de marfă cerut, soluțiile au fost găsite. Astfel, Auchan colaborează cu furnizori locali, din România, iar carnea care ajunge la raft este proaspătă.
„Un procent de 95% din produsele agro-alimentare comercializate în lanţul Auchan este reprezentat de produse româneşti. Mai mult, carnea pe care o comercializăm este 100% din România, de la ferme autohtone. Pentru a ajunge la această performanţă, colaborăm strâns cu Ministerul Agriculturii pentru a identifica fermierii care au capacităţi de producţie corespunzătoare. Există încă multe piedici: fie agricultorii nu au volumul de marfă necesar, fie nu au spaţii de depozitare, fie nu pot livra magazinelor noastre. Aşa că optăm ca pe plan local să căutăm tot furnizori locali. Odată găsiţi, aceşti fermieri sunt vizitaţi de directorii noştri, care găsesc cea mai bună formulă de colaboare”, a declarat Tiberiu Dăneţiu în cadrul unei audieri la Camera Deputaţilor.
Un exemplu pentru provenineța cărnii de la Auchan este Abatorul Periș. Există și o colaborare între hipermarketul Auchan Titan și acest abator, astfel încât clienții să se bucure de cele mai bune produse.
Mai mult decât atât, retailerul mai are și alte parteneriate cu abatoare din România, dar și cu alți producători locali. Acesta este și motivul pentru care la raft, clienții găsesc mai mereu produse proaspete de înaltă calitate.
Fructe, de la producători locali
În calitate de promotor al unei agriculturi sustenabile, regenerative, și din dorința de a aduce la raft cât mai multe produse românești, începând din 2019, Auchan a pus bazele unui program de filiere proprii.
Filierele Auchan reprezintă colaborări pe termen lung cu producători locali, prin care retailerul pune la dispoziția clienților produse românești cu trasabilitate controlată, de la sămânță până la raft, produse responsabile, de o calitate excepțională și cu un gust autentic, cultivate și obținute cu respect față de consumul de apă și de bunăstarea animalelor.
86 de filiere de produse românești au fost dezvoltate deja în categorii de produse precum legume, fructe, pește, ouă, carne, băcănie, etc., fiind disponibile în toată rețeaua de magazine. Aceste produse sunt dezvoltate alături de fermieri și agricultori care cultivă fructe și legume sau care cresc animale, cu respect față de mediu, oameni și animale, în conformitate cu etica Auchan.
Majoritatea produselor provenite din filierele de legume și fructe dețin certificarea internațională Global G.A.P, În plus, Auchan pune un deosebit accent și pe respectul acordat lucrătorilor.
Așadar, acum ar trebui să știi de unde provine carnea de la Auchan.