Local

ITS Romania Congress ajunge la Iași. Timp de două zile vor fi prezentate ultimele inovații în vederea transportului urban

Publicat: 25 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
ITS Romania Congress ajunge la Iași. Timp de două zile vor fi prezentate ultimele inovații în vederea transportului urban
În perioada 25-26 septembrie va avea loc la Iași ITS Romania Congress

ITS Romania Congress ajunge la Iași pentru câteva zile. Aici vor fi abordate teme de interes în vederea administrării urbane și gestionării traficului din orașe

Organizația Română pentru Sisteme Inteligente de Transport ITS Romania, în colaborare cu Primăria Municipiului Iași și sub patronajul Ministerului Transporturilor și al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Infrastructurii, organizează, pe 25 și 26 septembrie 2023, o nouă ediție a ITS Romania Congress.

ITS Romania Congress ajunge la Iași

La acest eveniment vor participa Adrian Foghiș, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Marian Tole, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cristian Pistol, director al Companiei Naționale de Administrare a infrastructurii Rutiere, dar și primarul municipiului Iași, Mihai Chirica. De asemenea, vor mai lua parte și reprezentați ai unor companii de nivel internațional.

„Deschiderea oficială a congresului va avea loc luni, 25 septembrie 2023, de la ora 12.00, în Sala Vasile Pogor a Palatului Roznovanu. Printre tematicile abordate se numără: mobilitatea conectată, cooperativă și automată; infrastructura de transport digitală; sisteme ITS multimodale pentru mobilitate integrată urban – interurban; date de mobilitate deschise, Punct Național de Acces, IoT; orașe inteligente și mobilitate verde. Congresul va include și trei vizite tehnice la Orange 5G Lab, Compania de Transport Public și Continental România Iași. ITS Romania Congress 2023 este susținut de Radcom, ELMARK Automation și Electronic Solutions, ca parteneri Gold, și Analytiqum, ca partener Silver”, au transmis reprezentații Primăriei Iași.

Iașul are nevoie de organizare

ITS Romania se ocupă de sistemele inteligente de transport, aplicând tehnologii IT și comunicații, pentru a deveni mai sigur, mai eficient și mai curat. ITS se aplică în toate modurile de transport (rutier, feroviar, fluvial, maritim și aerian,) având implementări specifice pentru fiecare mod în parte, dar cu o abordare integrată, multimodală.

Sistemele Inteligente de Transport aduc beneficii majore la rețeaua națională de transport extraurban și urban, contribuind la atingerea unor obiective prioritare, precum îmbunătățirea siguranței în trafic, furnizarea unor soluții de mobilitate particularizate și optimizate pentru nevoile utilizatorilor, minimizarea impactului asupra mediului, asigurarea interoperabilității și integrării în rețelele europene de transport, eficientizarea managementului întregului proces de trasnport.

Toate elementele enumerate mai sus pot aduce beneficii majore pentru infrastructură și trafic. După cum bine știm, municipiul Iași este sufocat de traficul greu și de organizarea defectuoasă în ceea ce privește infrastructura. Transportul are mult de suferit, precum și calitatea vieții cetățenilor. În timp ce în orașele moderne s-au găsit soluții viabile pentru aglomerație, noi încă ne confruntăm cu probleme din trecut de ani de zile.

ITS Romania Congress ajunge la Iași în perioada 25-26 septembrie, unde vor fi prezentate soluții și inovații în domeniul transportului și al infrastructurii.

Adauga un comentariu