Coronavirus

Ivermectin, un medicament folosit pentru deparazitare, anihilează noul coronavirus în 48 de ore

Publicat: 05 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ivermectin un medicament folosit pentru deparazitare anihilează noul coronavirus în 48 de ore

Un studiu efectuat la Monash Biomedicine Discovery Institute din Melbourne, în colaborare cu Royal Melbourne Hospital, a demonstrat eficiența împotriva noului coronavirus a unui medicament utilizat pentru deparazitare, Ivermectin. Conducătorul studiului, prof. dr. Kylie Wagstaff, afirmă că experimentele de laborator efectuate au demonstrat că medicamentul Ivermectin a oprit replicarea a virusului SARS-CoV-2 într-o cultură de celule în mai puțin de 48 de ore.

”Am descoperit faptul că și o singură doză a fost de ajuns să anihileze tot ARN-ul viral în 48 de ore, o reducere simțitoare a acestuia remarcându-se chiar și după 24 de ore”, a declarat prof. dr. Kylie Wagstaff.

Ivermectin este un medicament apărut în 1975 și folosit îndeosebi în deparazitare, îndepărtând păduchii și tratând scabia.

Reacția antivirala a Ivermectin-ului a fost descoperită în 2012 în același centru de cercetare și de atunci a fost testat în combaterea mai multor tipuri de virusuri, dovedindu-și eficacitatea împotriva HIV, Dengue, Influenza și a virusului Zika.

”Ivermectin este deja utilizat și a fost demonstrat faptul că e un medicament sigur, fără efecte secundare semnificative. Pasul următor pe care îl vom face este identificarea unei scheme de tratament și a dozajului optim.

În condițiile în care ne aflăm într-o pandemie și nu există niciun tratament care să fi primit aprobare pentru a fi utilizat împotriva noului coronavirus, credem că acest medicament, disponibil în toată lumea, va ajuta la recuperarea pacienților infectați, pentru că până în momentul în care vom avea un vaccin disponibil va mai trece ceva timp. Deși nu am identificat mecanismul prin care Ivermectin acționează împotriva acestui virus, concluzia noastră se bazează pe observațiile făcute în cazul altor virusuri pe care le-am studiat. Este vorba de capacitatea lui de a diminua capacitatea virusului de a capăta controlul asupra celulelor gazdă și de a se replica”, a declarat prof. dr. Kylie Wagstaff.

 

NOTĂ! Citiți articolul în engleză AICI

Adauga un comentariu