National

Jandarm mort în spital. A așteptat 5 zile să fie operat și avea COVID-19

Publicat: 19 nov. 2020
Daniel Jurje, jandarm mort in spital
Bărbatul avea fractură de bazin, în urma accidentului, dar și COVID-19

În urma unui accident petrecut pe 13 noiembrie, jandarmul Daniel Jurje a ajuns la Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş. Rudele acuză acum că nu au fost informate aproape deloc de starea victimei. Se pare că victima, jandarm de mulți ani, avea și COVID-19.

În timp ce se afla într-o misiune, la Sovata, împreună cu un coleg, a avut loc un accident, iar jandarmul a suferit răni destul de serioase. Ajuns la spital, doctorii au informat familia cu privire la starea bolnavului. Fiica acestuia spune însă acum că aceea a fost singura dată când a obţinut informaţii despre tatăl ei.

În urma unui CT, s-a văzut că jandarmul avea fractură de bazin şi o pată pe un plămân, probabil de la o pneumonie. Testul PCR a arătat, de asemenea, că avea şi COVID-19. După abia 3 zile, pe 16 noiembrie, conform declaraţiilor fetei jandarmului, familia a fost anunţată.

„I-au găuri genunchii cu bormașina. Pe viu”

La un moment dat, Daniel Jurje a reuşit să trimită mesaj familiei, spunând că urmează să fie fie operat. Intervenţia chirurgicală însă nu a mai avut loc, iar el a fost dus în zona COVID.

„Nu puteau să-l lase aşa pentru că avea dureri imense, şi i-au găurit genunchii cu bormaşina să-i bage nişte greutăţi să-i tragă şoldurile la loc. Pe viu. În anul 2020 facem intervenţii pe viu. Orice intervenţie ar fi, nu mai chinui sufletul ăla amărât după un accident. L-au pus în salon, nu i-au dat nici măcar o cană cu apă. După aceea mi-a spus tati că a venit un doctor, care le-a spus asistentelor să-i dea o cană cu apă.

L-am sunat şi pur şi simplu plângea de durere la telefon, îmi zicea că nu mai poate, nu mai rezistă. Voiam să îl ajut, dar nu aveam cum eram legată de mâini şi de picioare. Nu puteam să fac absolut nimic pentru el, iar cei care ar fi trebuit să-l îngrijească, respectiv asistentele, nici măcar nu se apropiau de el”, a declarat fiica jandarmului.

Conform afirmaţiilor Denisei Jurje, duminică seara, un medic i-a spus că tatăl e vindecat şi că urmează să fie operat. În ciuda acestui lucru, bărbatul a continuat să acuze dureri groaznice şi a început să se simtă şi mai rău. Mai mult, în conversaţiile telefonice de luni a început să fie incoerent. Ultima discuţie a avut-o cu soţia, căreia i-a zis că se simte obosit şi că se va odihni. Din păcate, jandarmul a murit marţi dimineață, în jurul orei 9.00.

Spitalul, acuzat de familia victimei

Iată ce mai declară fiica victimei:

”Un om sănătos a murit cu zile. L-au băgat în mormânt cu zile. Nu-mi explic ce suflet pot să aibă, nu pot să le zic oameni, indivizii ăia din spitale să-şi bată joc de pacienţi, să-şi bată joc de sufletul unor oameni, iar noua aparţinătorilor să ne zică că dacă n-o murit, mai rabdă. Nu doresc niciunui duşman să treacă prin ce am trecut eu şi familia mea. A ajutat pe toată lumea, dar pe el nu l-a ajutat nimeni. Mergea şi se baga pentru medicii de la SMURD când erau scandaluri, dar medicii din spital l-ai băgat în mormânt.Nu mă gândeam niciodată că o să ajungă aşa din cauza unor medici pe care mereu îi laudă, tot timpul îi ridică în slăvi, îi vedea că pe nişte sfinţi, dar care au ajuns, efectiv să fie călaii lui”.

Rudele celui decedat au angajat un avocat şi un expert-pare, pentru a participa la efectuarea necropsiei.

Comentarii
  • cata cruzime… ce bestii de personal sanitar sa dea domnul sa fie tratati si ei asa moare lumea de bataie de joc nu de boala. in ce tara traim? in lumea atreia/ cine mai ia masuri in tara sta ? cine mai poate avea grija de acest popor chinuit si distrus. astia trebuie sa ajunga la inchisoare l-au omorat cu zile si mii de romani moor pe zi din cauza cruzimii doctorilor . in care tara din europa sau din lume se mai intampla asa ceva? AI CUI SUNTEM ? IN CE TAR TRAIM/

  • ASTA ESTE REALITATEA CRUDA PRIN CARE MULTI DINTRE NOI AU TRECUT DEAJA SI MULTI VOM MAI TRECE …FARA CUVINTE TE LASA CAND AUZI ACESTE SUFERINTE IAR NOI SUNTEM NEPUTINCIOSI CA NU PUTEM SA I AJUTAM …ESTE DEAJA DE STRIGAT LA CERURI

Adauga un comentariu