Eveniment-Social

Jandarmii ieșeni, activități pentru asigurarea ordinii și siguranței publice în perioada 26-28 iunie

Publicat: 26 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Jandarmii ieșeni activități pentru asigurarea ordinii și siguranței publice în perioada 26-28 iunie
Jandarmii ieșeni, activități pentru asigurarea ordinii și siguranței publice

Jandarmii ieșeni, activități pentru asigurarea ordinii și siguranței publice în perioada 26-28 iunie. În perioada 26-28 iunie 2020 jandarmii ieșeni vor continua desfășurarea activităților pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, precum și punerea în aplicare a măsurilor stabilite, pe linia  prevenirii răspândirii virusului SARS Cov2.

Jandarmii ieșeni, activități pentru asigurarea ordinii și siguranței publice

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Județean, se vor lua măsuri în ceea ce privește asigurarea ordinii publice la serie de manifestări culturale, religioase, dar și festive, care se vor derula în aer liber în municipiul Iași.

În cadrul acestor misiuni jandarmii vor acționa pentru respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă, prevenirea şi combaterea actelor de tulburare a ordinii, iar în caz de comitere a unor fapte antisociale, se va interveni în vederea luării măsurilor legale.

De asemenea, mai multe echipajele de intervenție vor acționa pentru menținerea și asigurarea ordinii publice în Iaşi, Paşcani, Hârlău, Tg. Frumos, Răducăneni și în zonele învecinate. Se continuă activitățile de patrulare în sistem mixt cu Poliția.

„Recomandăm cetățenilor să respecte regulile privind distanțarea fizică și măsuri de autoprotecție sanitară, să nu provoace și să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii publice. Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie direct, fie prin apelarea numărul unic de urgenţă 112.”, a transmis Jandarmeria Iași.

Activități cu scop preventiv în județul Iași

În zilele de 03.06.2020, 12.06.2020 și 25.06.2020, Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Iași, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași și Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași, au desfășurat activități cu scop preventiv în rândul cetăţenilor ieşeni.

În zonele intens traficate, și anume Punctul de Trecere al Frontierei Aeroport Iași, traseul Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – Mitropolie – Instituția Prefectului-Județul Iași şi Parcul Copou ofițerii au desfășurat activități cu scop preventiv în rândul ieșenilor.

„Activităţile s-au desfăşurat pe raza municipiului Iaşi, în zone mai intens traficate, respectiv P.T.F. Aeroport Iași, traseul B-dul Ștefan cel Mare și Sfânt – Mitropolie – Instituția Prefectului-Județul Iași şi Parcul Copou, iar ofițerul de prevenire anticorupţie a informat cetățenii despre unele aspecte referitoare la competențele instituției noastre, infracțiunile de corupție, atitudinea ce trebuie avută în situația în care sunt implicați sau iau la cunoștință despre săvârșirea unor fapte de corupție și consecințele fenomenului corupției.”, potrivit autorităților.

În cadrul activităţilor au fost distribuite materiale promoționale (pliante și flyere) cu mesaje preventive anticorupție, precum și de mediatizare, atât a liniei telefonice gratuite.

„Call center anticorupție 0800.806.806, cât şi a datelor de contact aparţinând Serviciului Judeţean Anticorupţie Iaşi (numărul de telefon 0232301206, numărul de fax 0232211866, adresa de e-mail [email protected] sau direct la sediul din municipiul Iaşi, str. Zugravi, nr. 64) unde cetăţenii pot semnala faptele de corupţie săvârșite de lucrătorii Ministerului Afacerilor Interne.”, a mai adăugat sursa citată.

Misiuni instituționale ale forțelor de ordine

Structurile IPJ și IJJ au efectuat un număr de 1.076 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite.

Inspectoratul pentru Situașii de Urgență a efectuat 7 misiuni, din care: 2 misiune de transport către unități spitalicești și 5 alte misiuni.
Inspectoratul de Poliție Județean a efectuat 136 misiuni specifice. Iar Inspectoratul de Jandarmi Județean a efectuat 40 misiuni, din care: 4 misiuni de patrulare auto (asigurare ordine publică), 2 misiuni de pază la spații de carantină, 19 misiuni în cooperare cu IPJ și 15 misiuni specifice.

Adauga un comentariu