Actualitate

JENANT! Pozeaza in mare afacerist, dar a ajuns sa ia mobila din scolile din Iasi! Totul pentru ca afacerea lui sa capete contur

Publicat: 28 iun. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Mai multi parinti din Iasi au ajuns la culmea disperarii @ Spun ca toti banii pe care i-au investit in clasele in care au invatat copiii lor s-au dus pe apa sambetei @ Toata mobila si aparatura pe care au cumparat-o de-a lungul anilor a fost incarcata intr-o masina de catre doua invatatoare @ Conducerea unitatii de invatamant le-a cerut explicatii celor doua cadre didactice, dar acestea intarzie sa apara @ Se pare ca obiectele de mobilier cumparate de catre parintii elevilor au fost transportate intr-o unitate de invatamant privata @ Iata ce spun reprezentantii Scolii Gimnaziale "Bogdan Petriceicu Hasdeu" despre aceasta situatie si cum se poate rezolva intreg scandalul

Parintii mai multor elevi din Iasi care studiaza la Scoala Gimnaziala "Bogdan Petriceicu Hasdeu" au ramas cu gura cascata cand au vazut ce s-a intamplat in unitatea de invatamant. Acestia reclama ca mobila pe care chiar ei au achizitionat-o pentru salile de clasa, din banii stransi pentru fondul clasei, a disparut ca prin minune din incinta scolii.

De vina pentru intreaga situatie ar fi chiar doua invatatoare din Iasi, Cristina Blajut, cumnata afaceristului Viorel Blajut, si Domnica Hudisteanu, care ar fi transportat mobila la o unitate de invatamant privata, fara sa obtina acordul conducerii unitatii de invatamant.

Vezi si: Exclusiv! Dezvaluiri incendiare! Nereguli grave la cantina spitalului privat infiintat de Viorel Blajut! Peste 5 milioane de euro, dintr-o afacere ilegala

Totodata, de mentionat este faptul ca bunurile pe care le-au luat sunt in patrimoniul scolii.

Conform celor relatate de catre parintii care au luat legatura cu reporterii Cotidianului Buna Ziua Iasi, toate lucrurile respective au fost cumparate din venituri proprii, iar acestia doreau ca mobilierul sa ramana in unitatea de invatamant. Conform conducerii scolii, este vorba despre obiecte de mobilier scolar, dulapioare pentru elevi si doua table aflate in patrimoniul scolii.

Vezi si: Oare pesedistii ieseni sunt inconstienti?! Viorel Blajut isi bate joc de un intreg oras, cu presa aservita – GALERIE FOTO

Ce s-ar fi intamplat, de fapt, cu obiectele din clase

Din informatiile care au aparut pana in prezent, obiectele de mobilier si cele doua table ar fi fost transportate, cu o masina, catre o unitate de invatamant privata. Totodata, se pare ca pe fir a intrat si afaceristul Viorel Blajut, despre care parintii elevilor spun ca detinea unitatea scolara privata la care a ajuns mobila cumparata din banii lor.

Contactat telefonic de catre reporterii Cotidianului Buna Ziua Iasi, afaceristul Viorel Blajut a refuzat sa ofere un punct de vedere, mentionand doar ca nu detine o astfel de unitate de invatamant.

Conducerea Scolii Gimnaziale "Bogdan Petriceicu Hasdeu" a oferit un punct de vedere in legatura cu aceasta situatie, solicitand celor doua cadre didactice sa restituie obiectele pe care le-au luat din scoala.

"In cursul zilei de 20 iunie 2019, angajati ai Scolii Gimnaziale «Bogdan Petriceicu Hasdeu» din Iasi au informat conducerea scolii despre faptul ca doamnele profesoare pentru invatamant primar Cristina Blajut si Domnica Hudisteanu au scos din salile de clasa si de pe holurile corpurilor de cladire in care si-au desfasurat activitatea, corpurile B si E, obiecte de mobilier scolar, constand in dulapioare pentru elevi si doua table, aflate in patrimoniul scolii si achizitionate de parintii elevilor din respectivele clase acum trei si, respectiv, cinci ani. Bunurile respective au fost incarcate intr-un vehicul si transportate intr-o directie necunoscuta", precizeaza prof. Manuela Vlasie, director al Scolii Gimnaziale "Bogdan Petriceicu Hasdeu".

Vezi si: Mai mare rusinea! Afacerist, fost deputat, care traieste o viata de lux, nu si-a platit facturile la curent! E.ON l-a dat in judecata pentru o restanta uriasa

S-a solicitat returnarea bunurilor

Conducerea scolii le-a solicitat celor doua profesoare sa returneze bunurile pe care le-au scos din incinta unitatii de invatamant, insa acest lucru nu s-a intamplat pana in momentul de fata.
"Ulterior, pe data de 21 iunie 2019, am solicitat in scris doamnei profesoare pentru invatamant primar Hudisteanu, returnarea bunurilor in cauza, anuntand-o pe dumneaei ca in caz contrar urma sa ne adresam autoritatilor competente. La solicitarea noastra am primit un raspuns scris prin care explica motivele considerate de Domnia Sa ca indreptatesc acest mod de a proceda. Nu cunoastem ce anume au facut cele doua doamne profesoare pentru invatamant primar cu mobilierul si bunurile respective si nici nu ne-au comunicat in mod oficial ce intentii de viitor au domniile lor. In acest moment, cele doua doamne sunt cadre didactice ale Scolii Gimnaziale «Bogdan Petriceicu Hasdeu» din Iasi", adauga prof. Manuela Vlasie.

Vezi si: EXCLUSIV! Viorel Blajut a comis-o din nou. A provocat un accident cu Bentley-ul pe strada Palat

Culmea ironiei este ca Viorel Blajut a terminat liceul în vara anului 2012, la 40 de ani, dupa ce a urmat cursurile la seral ale Liceului Tehnologic Nicolina din Iasi. Ca mai toti absolventii, a încercat sa ia si examenul de Bacalaureat, însa profesorii l-au readus în mod brutal cu picioarele pe pamânt cadorisindu-l cu 2.10 la proba scrisa la Limba româna.

Adauga un comentariu