Sport

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi amânate

Publicat: 19 mart. 2020

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi amânate pentru o dată ulterioară în cursul anului, din cauza pandemiei de coronavirus, a recunoscut, joi, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Atletism, Sebastian Coe, afirmând în acelaşi timp că este încă prea devreme pentru a se lua o decizie definitivă.

„Este posibil, orice este posibil în acest moment”, a declarat Coe, chestionat de BBC în legătură cu o posibilă amânare a JO 2020 (24 iulie-9 august) pentru toamnă.

„Eu cred că poziţia pe care lumea sportului a adoptat-o, fiind şi sentimentul pe care l-am avut în cursul discuţiei cu CIO şi alte federaţii, este acela că nimeni nu spune că vom merge la Jocurile Olimpice indiferent ce s-ar întâmpla”, a adăugat preşedintele World Athletics.

„Dar nu este o decizie care trebuie luată astăzi”, a insistat Sebastian Coe.

Pandemia de coronavirus ridică tot mai multe semne de întrebare privind desfăşurarea JO 2020, a căror ceremonie de deschidere este programată pe 24 iulie. Mai multe competiţii de calificare olimpică, la box, scrimă şi judo, au fost deja amânate sau anulate, provocând mari incertitudini în rândul sportivilor despre modul în care se va face calificarea la JO 2020.

De asemenea, tot mai multe voci susţin anularea Jocurilor Olimpice, considerând că CIO pune în pericol sănătatea sportivilor.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), al cărui Comitet Executiv s-a reunit marţi într-o teleconferinţă, rămâne „pe deplin angajat” în privinţa JO de la Tokyo (24 iulie -9 august) şi a estimat într-un comunicat că „orice speculaţie în acest stadiu ar fi contraproductivă”, referindu-se la o eventuală amânare sau anulare a competiţiei. JO 2020 de la Tokyo au devenit tot mai incerte, după ce pandemia de coronavirus a afectat peste 170.000 de oameni şi a făcut peste 9.000 de victime la nivel mondial. Totodată, premierul japonez Shinzo Abe declara că Japonia va opri răspândirea coronavirusului şi va găzdui fără probleme JO 2020, aşa cum au fost planificate.

Adauga un comentariu