International

Joe Biden nominalizează un fost director MasterCard, Ajay Banga, la conducerea Băncii Mondiale

Publicat: 23 feb. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Joe Biden nominalizează un fost director MasterCard Ajay Banga la conducerea Băncii Mondiale
Joe Biden îl nominalizează pe un fost director MasterCard, Ajay Banga, la conducerea Băncii Mondiale

Președintele american Joe Biden l-a nominalizat joi pe fostul CEO MasterCard, Ajay Banga, pentru a deveni președinte al Băncii Mondiale, salutând experiența sa de afaceri în India și angajamentul său de a mobiliza fonduri private pentru a extinde incluziunea financiară și pentru a ajuta țările în curs de dezvoltare să se lupte cu schimbările climatice.

Banca Mondială a anunțat miercuri că se așteaptă să aleagă un nou președinte până la începutul lunii mai, pentru a-l înlocui pe David Malpass, care și-a anunțat demisia săptămâna trecută, după luni de controverse cu privire la opiniile sale cu privire la schimbările climatice și presiunile secretarului Trezoreriei, Janet Yellen.

Joe Biden, îl nominalizează pe un fost director MasterCard, Ajay Banga

Scott Morris, membru senior la Centrul pentru Dezvoltare Globală și fost oficial al Trezoreriei SUA, a declarat: „Cred că viteza nominalizării, la mai puțin de 48 de ore după ce consiliul BM a lansat procesul, reflectă dorința de a descuraja orice contestator ”

Nominalizarea de către Biden a lui Banga, în vârstă de 63 de ani, acum cetăţean american, asigură aproape că îşi va asuma o slujbă care supraveghează fonduri de miliarde de dolari, punând la cârma băncii pe cineva cu legături strânse cu pieţele emergente, în timp ce aceasta se întreabă pentru a ajuta mai bine ţările în curs de dezvoltare.

„Ajay este echipat în mod unic pentru a conduce Banca Mondială în acest moment critic al istoriei. Ajay are o perspectivă unică asupra oportunităților și provocărilor cu care se confruntă țările în curs de dezvoltare și asupra modului în care Banca Mondială poate îndeplini agenda sa ambițioasă de a reduce sărăcia și de a extinde prosperitatea.”, a spus Biden într-o declarație.

Ajay Banga, experiență în construirea de companii globale

Biden a evidențiat deceniile de experiență ale lui Banga în construirea de companii globale și în construirea de parteneriate public-privat pentru a aborda provocări urgente, cum ar fi schimbările climatice, și a spus că are o experiență dovedită în lucrul cu lideri globali.

Activitatea lui Banga în India și alte piețe emergente, „obsesia” lui pentru extinderea incluziunii financiare și cunoștințele sale profunde despre noile tehnologii ar putea contribui la reducerea decalajului tot mai mare dintre țările bogate și piețele emergente, a spus Luis Alberto Moreno, care a lucrat îndeaproape cu Banga în timpul serviciului. în calitate de președinte al Băncii Interamericane de Dezvoltare.

„El poate fi într-adevăr o forță pentru schimbare”, a spus Moreno, menționând că Banga se bucură de încrederea piețelor financiare al căror sprijin era nevoie urgent pentru a ajuta la strângerea trilioanelor de dolari necesare pentru a face față provocărilor globale.

Comentarii
Adauga un comentariu