Actualitate

Joe Biden, președintele SUA, şi Mark Zuckerberg nu se înţeleg! Președintele ar putea revoca o lege care ar aduce pagube importante pentru Facebook

Publicat: 25 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Joe Biden președintele SUA şi Mark Zuckerberg nu se înţeleg Președintele ar putea revoca o lege care ar aduce pagube importante pentru Facebook
Mark Zuckerberg și Joe Biden au o relație tensionată susțin jurnaliștii de la CNN

Analiză interesantă prezentată de jurnaliştii CNN. În pofida faptului că Mark Zuckerberg s-a făcut remarcat prin decizia neaşteptată de a-i suspenda contul de Facebook a lui Donald Trump, acesta nu este văzut cu ochi buni la Casa Alba și de noua administrație compusă din Joe Biden, președintele SUA.

Conform sursei citate, Mark Zuckerberg nu este văzut cu ochi buni de către Joe Biden care crede despre Facebook că este o unealtă nu tocmai benefică.

Joe Biden a preluat președinția SUA

În această săptămână, Joe Biden a preluat funcţia pe care mulți cred că Mark Zuckerberg o tânjește în secret (jurnaliştii de la CNN consideră ca fondatorul Facebook și-ar dori să devină președintele SUA). Și făcând acest lucru, a finalizat o metamorfoză inversă pentru Zuckerberg. „Nu mai este o figură binevenită la petrecere. Și nu cred că a fost de multă vreme”, spune Sarah Miller, directorul American Economic Liberties Project care, de asemenea, face parte din echipa de tranziție a lui Joe Biden.

Facebook este văzut în general mai cu ochi răi, printre toți monopolii tehnologici”. Administrația lui Obama a fost considerată a fi aproape de Silicon Valley și de Facebook. Dacă Biden a fost vreodată prieten, acum nu este.

De fapt, președintele folosește adesea Facebook ca un cuvânt cheie pentru problemele unui internet gratuit greșit.

Vorbind cu New York Times acum un an, el a spus:

„Nu am fost niciodată un fan al Facebook, așa cum probabil știți. Nu am fost niciodată un mare fan al Zuckerbergului. Cred că este o problemă reală”.

Nu este doar Biden. În zilele de după victoria alegerilor lui Biden, adjunctul său șef de comunicare, Bill Russo, a scris pe Twitter:

„Dacă ați crezut că dezinformarea pe Facebook a fost o problemă în timpul alegerilor noastre, așteptați până când veți vedea cum se sfâșie țesătura democrației noastre în zilele de după.”

Democrații dau vina pe Facebook pentru ceea ce s-a întâmplat în 2016

Democrații dau vina pe Facebook pentru ceea ce s-a întâmplat în 2016. Utilizarea de către republicani a Cambridge Analytica pentru micro-ținta alegătorilor a fost văzută ca o componentă crucială în victoria lui Trump. Unele dintre neliniști sunt despre stabilirea scorurilor vechi. Dar dacă acesta a fost punctul de cotitură, relațiile sunt și mai grave acum. De atunci, democrații – inclusiv Joe Biden – au fost constrânși de ceea ce Facebook a permis pe platformă să.

Vorbind cu o sursă CNN la sfârșitul anului 2019, Joe Biden a spus:

„Nu poți face ceea ce pot face pe Facebook și să spună absolut nimic și să nu recunoști când știi că ceva nu este fundamental adevărat. Cred că totul nu mai este în regulă.”

Legea care s-ar dovedi devastatoare pentru Facebook și Mark Zuckerberg

Președintele Biden are șansa de a restructura şi limita puterea Big Tech și să reformuleze relația pe care o au companiile de social media cu utilizatorii lor.

Acest lucru ar putea fi devastator pentru Facebook. Cea mai evidentă problemă a sa este abrogarea potențială a secțiunii 230.

Aceasta este o legislație mică, dar crucială, care împiedică companiile precum Facebook să fie trimise în judecată pentru lucrurile pe care oamenii le postează. Joe Biden a spus că vrea să fie eliminat. De fapt, în același interviu din New York Times de acum un an, el a spus că dorește „revocarea imediată”.

Asta ar putea însemna un dezastru pentru Zuckerberg. Dintr-o dată, toate lucrurile pe care oamenii le postează, toate lucrurile defăimătoare și frauduloase pe care oamenii le spun – ar fi responsabilitatea Facebook. Este greu de văzut cum funcționează Facebook în forma sa actuală fără secțiunea 230.

Adauga un comentariu