Actualitate

Judecătorii au respins cererea de eliberare condiționată făcută de Liviu Dragnea

Publicat: 27 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Judecătorii au respins cererea de eliberare condiționată făcută de Liviu Dragnea
Liviu Dragnea, fostul președine al PSD nu va fi eliberat condiționat după ce judecătorii au respins cererea

În aceste momente, Liviu Dragnea nu va fi eliberat condiționat. Judecătorii au judecat cererea făcută de fostul președinte al PSD și au spus că acesta va mai sta în închisoare. Judecătorii au stabilit o nouă dată în care fostul președinte al PSD poate solicita eliberarea condiţionată şi anume pe data de 27 iunie 2021.

De altfel, decizia luată azi de judecători nu este una definitivă ea putând fi atacată de Liviu Dragnea.  De altfel, Dragnea le-a spus judecătorilor că este reabilitat și că a plătit prejudiciul creat iar o firmă s-a oferit să îl angajeze după ce va ieși din închisoare.

 

Liviu Dragnea nu va fi eliberat condiționat din închisoare

Săptămâna trecută, fostul președinte al PSD a depus o cerere de eliberare condiționată. Acesta a primit undă verde din partea Comisiei de Eliberare Condiționată dar decizia finală a fost luată de judecători care au soluționat nefavorabil eliberarea condiționatp din închisoare a acestuia. Avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Todosiu declarase că cererea de eliberare este una normală și că ar trebui să fie soluționată favorabil:

„Este o confirmare pentru aplicarea prevederilor legale pentru eliberarea condiționată. Dânsul a ispășit două treimi din pedeapsă și a avut și muncă la penitenciar. Dânsul ar fi putut aplica pentru eliberare condiționată pe 27 februarie. Avem termen pe data de 27 la Judecătoria Sectorului 5”, a spus la acea dată Teodosiu.

Totuși, procurorii DNA cei care au atacat decizia de eliberare condiționată au afirmat faptul că nu se vede o reabilitare a inculpatului L. N. Dragnea care consideră și acum faptul că este o victimă a persecuției politice.

Liviu Dragnea a depus o plângere împotriva penitenciarului

De altfel, după cererea de eliberare condiţionată, Liviu Dragnea a depus o plângere penală împotriva penitenciarului acuzânt că a fost oprit de la prestarea de muncă ilegal.

Liviu Dragnea acuză instituţia de faptul că, pentru că nu a luat în calcul și nu i-a acceptat dreptul la muncă pentru 50 de zile, eliberarea condiţionată nu a putut să fie prezentă pe masa judecătorilor în februarie. De altfel, acesta explica în actul din dosarul de la instantă,că fiecare persoană beneficează de dreptul la muncă iar autorităţile au încălcat fără niciun motiv acest drept.

Liviu Dragnea a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman

În prezent, Liviu Dragnea se află încarcerat în Penitenciarul Rahova unde ispăşeşte o pedeaspă de 3 ani și 6 luni de închisoare. Liviu Dragnea a fost acuzat că ar fi angajat fictiv la DGASPC Teleorman mai multe persoane fără ca acestea să presteze munca pentru care erau renumerate. Din această perspectivă mai sus numitul a fost condamnat în 2019.

În acelaşi dosar au mai fost condamnate mai multe persoane, iar față de unele s-a luat decizia de achitare sau încetarea procesului penal

  • Şefu Olguta, achitare pentru abuz în serviciu.
  • Valentina Marica, achitare pentru abuz în serviciu.
  • Constantin Balaban, decontopire pedeapsa de 3 ani pe care o repune, 3 ani abuz în serviciu, 2 ani pedeapsa complementară. 1 an pedeapsa cu suspendare pentru fals intelectual.
  • Nicușor Gheorghe, descontopeste 1 an, 1 an pentru abuz în serviciu, 3 luni pentru fals intelectual, achitare pentru abuz în serviciu, suspendare condiţionată 3 luni pentru fals intelectual.
  • Adriana Botorogeanu, suspendare condiţionată 2 ani.
  • Rodica Milos, suspendare condiţionată 3 ani.
  • Ionel Marineci, suspendare condiţionată, 5 ani termen de încercare.
  • Bombonica Prodana, încetarea procesului penal.
Adauga un comentariu