National

Județul Hunedoara este în alertă! Zece localități se află în pericol de a fi carantinate

Publicat: 11 aug. 2020
Focar de coronavirus în Vaslui! Zeci de oameni au fost infectați cu SARS-CoV-2
Focar de coronavirus în Vaslui! Zeci de oameni au fost infectați cu SARS-CoV-2

Județul Hunedoara este în alertă! Zece localități se află în pericol de a fi carantinate. Așa cum arată Prefectura Hunedoara, primarilor le este recomandat să ia măsuri suplimentare, pentru a nu ajunge în această situație

Județul Hunedoara este în alertă! Zece localități se află în pericol de a fi carantinate

În ultimele 24 de ore, în acest județ au fost înregistrate 51 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

De asemenea, s-a observat o creștere a cazurilor și în ultimele 14 zile, conform datelor centralizate. Însă, la nivelul județului, infecția s-a constatat a fi comunitară.

Unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri

Cele mai multe cazuri active din județ s-au înregistrat în Hunedoara, Orăștie, Deva, Hațeg și Călan.

”Pentru că 10 localități hunedorene se află la limita de a fi carantinate, prefectul Vasilică Potecă solicită primarilor din aceste unități administrativ teritoriale să convoace Comitetele locale pentru situații de urgență și să adopte măsuri suplimentare pentru a evita această situație. Imediat ce aceste decizii vor fi luate în plan local, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență le va analiza, le va supune aprobării și va decide aplicarea lor, deîndată”, declară Prefectura Hunedoara.

Analizând fiecare situație în parte, în localitățile unde numărul de cazuri active este mai mare de 3 la 1000 locuitori, se poate institui carantina. Cu toate acestea, este nevoie și de constatarea altor factori care pot face ca situația să fie mai gravă.

Situația României în contextul pandemiei cu noul coronavirus

Până astăzi, 11 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 63.762 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

30.585 pacienți au fost declarați vindecați și 6.756 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.215 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Câte persoane au decedat

Până astăzi, 2.764 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

 

În intervalul 10.08.2020 (10:00) – 11.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 35 de decese (21 bărbați și 14 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița – Năsăud, Brașov, Buzău, Caraș – Severin, Dâmbovița, Dolj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

 

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 5 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 13 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 11 decese la categoria de peste 80 de ani.

33 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, un pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate până în prezent comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.436 Dintre acestea, 485 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.404.845 de teste. Dintre acestea 19.491 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 11.595 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 7.896 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 20 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 11 august.

Adauga un comentariu