Eveniment-Social

Județul Iași va avea microbuze electrice pentru elevi. Proiectul este finanțat prin PNRR – FOTO, UPDATE

Publicat: 19 mart. 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Județul Iași va avea microbuze electrice pentru elevi. Proiectul este finanțat prin PNRR - FOTO UPDATE
Proiectul beneficiază de finanțare prin PNRR

Marți, 19 martie 2024, are loc conferința de lansare a proiectului “Achiziția de microbuze electrice pentru elevi în județul Iași’’.

Proiectul beneficiază de finanțare prin PNRR.

Conferința de lansare va avea loc de la ora 12,00, în Sala Galbenă, de la CJ Iași.

UPDATE: Cele mai importante declarații susținute în cadrul evenimentului:

Costel Alexe, președintele CJ Iași:

„Mulţumesc întregii echipe de la Consiliul Județean pentru că a reușit să facă posibil acest proiect. Am fost limitați prin această cerere de finanțare la 26. Trebuie să vă spunem că astăzi în buna colaborare nu există UAT care să ia microbuz din ambele surse de finanțare. Cred astăzi ca printr-un transport mai sigur diferențele şi discrepanțele dintre mediul rural și mediul urban sunt mai mici. 2243 de copii vor avea masă caldă. Este un sprijin de 50 de milioane de lei, o sumă considerabilă. Ne rămâne sarcina să vedem dacă vor apărea noi surse de finanțare pentru achiziționarea microbuzelor. Pentru anii viitori trebuie să găsim o soluție pentru copiii din comunele ieșene să ajungă în siguranță la unitățile de învățământ. Se impune să facem și aceste modificări de structură în ceea ce privește școlile din județul nostru”.

Luciana Antoci, inspector școlar general al ISJ Iași:

„Este foarte adevărat, se face astăzi un pas mare înspre rezolvarea problemei transportului. Însă, trebuie să înțelegem faptul că la nivelul județului sunt cel puțin 2 mari categorii de transport care se efectuează odată a copiilor din interiorul comunelor și de asemenea transportul elevilor de liceu care vin către instituțiile din mediul urban. Numai în județul Iași avem aproape 6000 de liceeni care pleacă în fiecare dimineaţă de acasă şi care vin spre liceele din mediul urban. Vin aceste microbuze școlare, aduc un mare plus. Se impune în anii următori o reorganizare a rețelei școlare din temelii. Încă avem scoli pe care le întreținem artificial din dorința de a nu-i supăra pe părinţi. În regim simultan nu putem să facem învățământ de calitate. Trebuie să luăm în calcul această perspectivă de reorganizare din temelii a rețelei școlare. Le mulțumesc și eu celor care au trudit pentru acest proiect. Aceste microbuze rezolvă o parte dintre probleme”.

Comentarii
  • Abia astept sa ia foc primul autobuz electric, parcat langa scoala. E doar o chestiune de timp. Atunci le va veni mintea la cap.

Adauga un comentariu