Actualitate

Jurnalistul, analistul politic şi profilerul H.D. Hartmann: „A livra armament greu Ucrainei înseamnă să intri în război cu Federaţia Rusă” – VIDEO EXCLUSIV

Publicat: 27 mai 2022
h d hartmann
Subiecte noi abordate în platoul BZI LIVE alături de analistul, jurnalistul şi profilerul H. D. Hartmann

În Studioul BZI LIVE a avut loc o ediţie dialog explozivă în care jurnalistul, analistul politic şi profilerul H.D. Hartmann a discutat despre cele mai importante subiecte la ora actuală, în contextul războiului din țara vecină și nu numai.

Analistul politic a abordat subiectul armamentului greu care ar putea fi trimis în Ucraina pentru a face faţă invaziei militare ruseşti.

Analistul politic H.D. Hartmann, despre armamentul care ar putea fi trimis în Ucraina

Jurnalistul H. D. Hartmann a menţionat în Platoul BZI LIVE faptul că absolut nicio țară membră NATO nu are industrie militară integrată datorită tratatelor de pace. Astfel, orice ţară din UE poate trimite Ucrainei tancuri sau arme, dar fără muniţii. Armata ucraineană fiind obligată să procure din altă parte.

De asemenea, Hartmann afirmă că degeaba s-ar trimite armament greu și modern al NATO în Ucraina deoarece soldaţii ucraineni nu ştiu să le folosească.

„Armamentul greu al NATO cu care ar putea echilibra în Donbas trebuie să fie utilizat în Ucraina deoarece soldaţii NATO nu au voie să tragă în Ucraina. Soldaţii ucraineni nu ştiu să folosească tancuri, rachete şi etc. Este o problemă tehnică. Una este să fii într-un război în care o bombă ucraineană îţi va distruge o zonă şi alta e să fie un tanc nemţesc. Asta creează o discuţie cu privire la intervenţia a celei de-a treia părţi. În momentul în care trimiţi armament care dezechilibrează în favoarea unei părţi, definiţia spune că te-ai băgat în acest război. Atât NATO, cât şi SUA s-au ferit să vorbească despre o alianță cu Ucraina, ei vorbesc despre sprijin şi ajutor doar. Nu există o alianţă. În acel moment, Rusia ar spune că NATO se află în război cu noi. Germania nu are voie conform tratatelor de pace să trimită muniţie. Ori trimite arme, ori muniţie, niciodată amândouă. Germania ar trebui să ceară în acest fel renegocierea tratatelor de la Paris pentru a-şi putea mări PIB-ul şi numărul de soldaţi. Nimeni nu va trimite tancuri grele, de cele de care se tem ruşii, şi muniţie. Tratatele nu au fost anulate de învingători. Dacă a vândut o armă în Israel, nu va trimite muniţie pentru această armă. Nu înţeleg ce acuză Ucraina aici. Li s-au trimis tancuri prin Polonia, dar nu au muniţie. Ucraina trebuie să găsească muniţie compatibilă din altă parte. Dar acea muniţie se produce doar în Germania. Cine a scris tratatele se pricepea la securitate”, a menţionat jurnalistul H. D. Hartmann, în Studioul BZI LIVE.

Ce spune profilerul H.D. Hartmann despre dezechilibrul securităţii unui stat

Unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti ai României a menţionat în Studioul BZI LIVE faptul că România ar putea produce diverse tipuri de tehnologie, însă nu un component integrat. Industria de armament completă ar putea crea dezechilibrul securităţii unui alt stat, iar acest lucru nu este permis.

„România poate produce diverse tipuri de tehnologie, spre exemplu motorul, dar nu şi racheta. Nu ai industrie de armament completă care să dezechilibreze securitatea altora. Aici se referă SUA când vorbesc despre o comunitate internaţională care respectă regulile. Ucraina poate cere orice, Germania nu poate da. Polonia minte când spune că Germania va trimite şi muniţie şi este prorusă. Ajungem la propagandă de acest tip. La ora actuală, nicio ţară europeană membră NATO nu are dreptul să aibă industrie militară integrată. Trebuie să ia câte ceva dintr-o altă ţară. Ucraina nu este membru NATO. Tancurile primite de la americani pentru români sunt cu împrumut, nu sunt proprietatea statului român”, a mai adăugat analistul politic H.D. Hartmann.
Comentarii
Adauga un comentariu