National

Jurnalistul H.D. Hartmann pentru „Dezbaterea Zilei” – BZI LIVE a vorbit despre noul ambasador al Statelor Unite în România

Publicat: 19 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Jurnalistul H.D. Hartmann pentru Dezbaterea Zilei - BZI LIVE a vorbit despre noul ambasador al Statelor Unite în România
H.D. Hartmann a discutat la "Dezbaterea Zilei" despre noul ambasador american din România

H.D. Hartmann a discutat la „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE despre noul ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec, la numai doi ani după ce Adrian Zuckerman și-a dat demisia din funcție. Fostul ambasador american și-a depus demisia la scurt timp după ce Donald Trump a pierdut alegerile prezidențiale.

Jurnalistul H.D. Hartmann pentru „Dezbaterea Zilei”

H.D. Hartmann a vorbit în cadrul emisiunii „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE despre numirea lui Kathleen Kavalec în funcția de ambasador al SUA în România, la o distanță de doi ani după ce Adrian Zuckerman și-a dat demisia. Jurnalistul precizează că este de apreciat că oficialul american trimis în România nu este un alt funcționar militar.

„SUA în sfârşit nu au mai ţinut trei ani ambasada fără ambasador, sunt mai bine de doi ani de când a demisionat Zuckerman. E bine că avem ambasador pentru că este reprezentantul preşedintelui şi poate da un imbold relațiilor dintre SUA şi România. Ambasadoarea are în CV şi ceva acţiuni civile. Până acum totți veneau de la Serviciile de Informații sau de la Operațiuni Speciale. Noi n-am prea avut ambasadori civili în România, toţi sunt consilieri militari… Uite, Ciucă, a primit la Palatul Victoria pe un general de Operațiuni Speciale. N=am înțeles ce au căutat Operațiunile Speciale la primul-ministru. Știi că la Ciucă noi am mai avut surprize din astea. Doi senatori SIE la un moment dat au trecut prin România și s-au dus numai la el. Ce-au negociat nu se știe nici în ziua de astăzi…

Ei, așa și cu ăștia de la Operațiunile Speciale, eu nu am prea văzut miniștri civili. Am impresia că Guvernul Ciucă începe să se militarizeze din ce în ce mai mult, după metoda Zelenski. Acolo, la acea întâlnire în care oamenii decid soarta nevinovaților. Operaţiunile speciale nu sunt morale şi nu sunt cu Biblia în mână. Nu sunt cu cuvântul lui Isus pe buze, ei au glontele. Cred căa r fi trebuit și o supervizare din punct de vedere civilă a generalului Ciucă, care se întâlnește cu un general american.

Eu vreau mai mulţi civili să ne spună ce face generalul Ciucă cu americanii. Nu este nici o glumă. Eu cred că noi avem încă un guvern civil. Și eu cred că facem foarte prost dacă lăsăm un general în rezervă să aibă întâlnire cu acei care au venit clar într-o operațiune de vânzare-cumpărare. Eu vreau mai mulți civili să ne spună ce se întâmplă și să nu se ascundă după minciuni precum secretul militar. E vorba de teritoriul și suveranitatea României. În ce belele de bagă Ciucă? Datorită relațiilor sale privilegiate cu SUA”, a spus H.D. Hartmann.

H.D. Hartmann: „România este stat suveran, nu suntem colonie!”

Analistul politic subliniază faptul că prim-ministrul Nicolae Ciucă nu are voie să țină întâlniri fără miniștrii civili.  De altfel, H.D. Hartmann a menționat că prin această întâlnire, premierul României a vrut să transmită un mesaj, mesaj menit să demonstreze strânsa lui prietenie cu americanii.

„Poporul român trebuie să știe! El nu e militar, e prim-ministru civil! Mie să îmi spună Ciucă ce a vorbit cu gheneralii ăia. Este o problemă de securitate, altfel voi, din SUA creați o problemă fundamentală imaginii din România. În primul rând, un șef de Operațiuni Speciale nu vine cu Statul său Major, că a venit cu vreo 5, la un prim-ministru civil! Eu știu care a fost mesajul lui Ciucă aici, dar nu am să îl spun public. Întărirea lui Ciucă civilul nu se face prin Operațiuni Speciale! Atenţie mare, că în SUA nu sunt numai Operațiunile Speciale! SUA e condusă de civili!

Mare atenţie la mişcările lui Ciucă, pentru că nu sunt mişcările lui! Militarii din SUA nu conduc SUA, ci civilii şi democraţia! Nu operaţiunile speciale! A fost o metodă greşită de a transmite un mesaj care era corect! Mai ales în acest spaţiu care era sponsorizat de către SUA!

S-a înţeles mesajul, dar metoda a fost de-a dreptul mafiotă! România este stat suveran, nu suntem colonie!

Nu ţin minte că armata americană şi România să fie conduse de mafioţi! Încetaţi cu aceste vizite ţintite doar pe Ciucă, să arate el că e omul americanilor! Nu, nu este! Îţi distrugi funcţia de prim-ministru!”, a conchis H.D. Hartmann.

Adauga un comentariu