National

Jurnalistul Mirel Curea crede că se urmărește scoaterea vaccinului AstraZeneca de pe piață: „Pe bune? Toate, în aceeași zi?”

Publicat: 12 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Jurnalistul Mirel Curea crede că se urmărește scoaterea vaccinului AstraZeneca de pe piață Pe bune Toate în aceeași zi
Mirel Curea, redactor-șef adjunct la Evenimentul Zilei

Jurnalistul Mirel Curea, redactor-șef adjunct la Evenimentul Zilei, este de părere că se urmărește scoaterea vaccinului AstraZeneca de pe piață, fiindcă mai multe evenimente, care s-au petrecut în aceeași zi, l-au determinat să își formeze o astfel de părere.

„Cum se scoate un concurent de pe piață
Pasul 1 – Joi, 11.03.2021, Agenția Europeană pentru Medicamente a aprobat vaccinul anti-coronavirus, produs de Johnson & Johnson.

Pasul 2 – Joi, 11.03.2021, 9 țări suspendă vaccinarea cu AstraZeneca.

Pasul 3 – Joi, 11.03.2021, Agenția Europeană pentru Medicamente a recomandat joi administrarea în continuare a vaccinului AstraZeneca; la ora actuală nimic nu demonstrează riscul unei tromboze. (În limbaj vagabonțesc: „Să moară mama, n-am nicio legătură cu șmenul ăsta!”)

Pe bune? Toate, în aceeași zi?”, a scris Mirel Curea, pe pagina sa de Facebook.

Mirel Curea s-a infectat cu noul coronavirus

Jurnalistul a anunțat pe o rețea de socializare că s-a infectat cu noul coronavirus, chiar dacă s-a vaccinat cu schema completă. El spune că vaccinul l-a ajutat să nu facă o formă gravă de COVID-19.

„Marți, ieri, am ieșit pozitiv la testul Covid. În mod cert, am luat virusul de la Teo. Puțin roșu în gât și usturimi în nas am avut de vinerea trecută, dar duminică-luni, părea că totul trece.
În noaptea de luni spre marți mi-a dispărut mirosul. Mi-am făcut testul marți: pozitiv. Semnelor care au apărut de vineri nu le-am dat atenție, mi-am zis că am răcit nițel prin curte, pentru că eram vaccinat cu schema completă. Greșit!
Vaccinul nu imunizează la absolut, dar nu permite, în cel mai rău caz, decât dezvoltarea unor forme ușoare. Mi-am făcut astăzi toate analizele la M. Balș, inclusiv CT pulmonar și a ieșit totul în regulă, adică am o formă foarte ușoară: rinoree, strănut, dureri ușoare de sinusuri și gât. Probabil, mâine aflu, este vorba despre o tulpină nouă.
În concluzie:
Unu, nu ignorați semnele de boală deja clasice: roșu în gât, usturimi nazale, rinoree, dureri de cap. Nu le puneți pe seama lui „am răcit nițel”. La primul semn, test și sunat la medic.
Doi, vaccinul nu permite decât dezvoltarea unor forme ușoare de boală.
Sănătate!
Later edit: Normal că blochez idioții care pot râde la așa ceva!”, a scris jurnalistul pe Facebook.

Aproape 6.000 de persoane s-au programat pentru imunizarea cu vaccinul de la AstraZeneca, în ultimele 24 de ore

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare (CNCAV), aproape 6.000 de persoane s-au programat pentru imunizarea cu vaccinul de la AstraZeneca, în ciuda faptului că mai mulți oameni au decedat după administrarea serului.

„În mai puțin de 24 de ore, peste 5740 de persoane s-au programat pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania AstraZeneca. Încrederea românilor în campania de vaccinare a fost demonstrată prin dinamismul înscrierilor pentru imunizare! Pe măsură ce locurile s-au eliberat pe platforma de programare, peste 5740 de persoane au ocupat sloturile disponibile”, se arată pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

„Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România au sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european”, adaugă CNCAV.

Adauga un comentariu