Actualitate

Kelemen Hunor: ”În jazz improvizaţia este baza, dar în politică improvizaţia este moartea”

Publicat: 03 sept. 2020
Președintele UDMR, Kelemen Hunor
Președintele UDMR, Kelemen Hunor

Kelemen Hunor: ”În jazz improvizaţia este baza, dar în politică improvizaţia este moartea”. Miercuri, preşedintele UDMR a vorbit la Sfântu Gheorghe despre faptul că România se află într-o continuă criză politică, încă din anul 2012. De asemenea, critică dur actualul Guvern, care ”improvizează”, la fel ca și celelalte până acum.

„Criză politică e în România din 2012, de când a fost înlăturat guvernul Ungureanu, de atunci avem o criză politică. În opt ani de zile am avut vreo 13-14 guverne. Nu poţi să guvernezi dacă există această permanentă schimbare, nu ai programe, nu poţi să pui în aplicare un program dacă permanent se schimbă. Este o improvizaţie totală permanentă şi de şase luni de zile e şi mai şi, fiindcă ăştia nici măcar nu au vrut să guverneze, au vrut doar să organizeze alegeri anticipate şi am spus că în jazz improvizaţia este baza, dar în politică improvizaţia este moartea (…)

Asta este problema acestui guvern: nu a vrut să guverneze, a vrut să organizeze alegeri anticipate, nu a avut proiecte, viziune, program de guvernare. Când nu ai viziune, nu ai program de guvernare, nu ai proiecte, ce să pui în aplicare? Nu ai ce să pui în aplicare. Improvizezi. Se vede”, a declarat Kelemen Hunor, într-o conferinţă de presă organizată cu prilejul lansării candidaţilor UDMR Covasna la alegerile locale.

Kelemen Hunor: ”În jazz improvizaţia este baza, dar în politică improvizaţia este moartea”

Din punctul său de vedere, principalul responsabil de haosul creat în ultimele șase luni este Klaus Iohannis.

„Haosul creat din martie până azi, în această perioadă a pandemiei, este meritul şi rezultatul extraordinar al preşedintelui Iohannis, cu guvernul său minoritar şi monocolor. Deci, este şi responsabilitatea preşedintelui, el a dorit acest guvern, el vorbeşte în numele Guvernului, el conduce Guvernul. E rezultatul comun al Executivului, cu preşedinte şi cu guvernul PNL”, a mai adăugat Kelemen Hunor.

Atac dur lansat de Călin Popescu Tăriceanu la președintele Klaus Iohannis: „Se transformă în bufnița de la ora 18.00!“

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat un atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis. Călin Popescu Tăriceanu susține că președintele iese în conferințe sau declarații de presă în care nu spune nimic, astfel transformându-se „în bufnița de la ora 18.00”.

„Dl Iohannis se transformă în bufnița de la ora 18.00! Aproape în fiecare zi iese în conferințe sau declarații de presă în care nu spune nimic! Cuvinte goale de sens, găunoase și atacuri fără nici un sens la adresa opoziției“, scrie Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Șeful ALDE spune că în declarația făcută de Klaus Iohannis, acesta a lăsat de înțeles că vinovată de accidentul Ministrului Bode ar fi tot opoziția care nu a construit șosele suficient de largi.

„Ieri chiar a insinuat că vinovată de accidentul Ministrului Bode, al cărui jeep a mers kilometri întregi pe contrasens, ar fi tot opoziția care nu a construit șosele suficient de largi ca să încapă și mașină Ministrului Transporturilor!

Dl Iohannis continuă să regizeze această piesă absurdă în care toată vina este a opoziției, sperând că perdelele de fum pe care le lansează acoperă incompetența guvernului Orban“, precizează Călin Popescu Tăriceanu.

Adauga un comentariu