Actualitate

Kelemen Hunor lansează un atac dur la ministrul Violeta Alexandru: „Împinge responsabilitatea dincolo de limita bunului simț!“

Publicat: 02 nov. 2020
Președintele UDMR, Kelemen Hunor
Președintele UDMR, Kelemen Hunor

Președintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), Kelemen Hunor, a lansat un atac dur la adresa minsitrului Muncii, Violeta Alexandru. Kelemen Hunor cere demisia minsitrului despre care spune că nu cunoaște legislația și lansează petiții împingând responsabilitatea „dincolo de limita bunului simț” și o notează pe Alexandru cu nota 1.

Liderul UDMR o taxează pe Violeta Alexandru, ministrul Muncii, după declarați referitoare la problemele legate de salarizarea angajaţilor din aparatul propriu al Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).

„Potrivit doamnei ministru, încasarea salariului de către preşedintele Consiliului Judeţean trebuie să reprezinte o garanţie că angajatorul – Consiliul Judeţean – are fonduri şi pentru achitarea salariilor angajaţilor. În consecință, doamna ministru a decis că ar fi logic să inițieze o petiție în acest sens. Inițial am crezut că este vorba despre o glumă mai puțin reușită”, a declarat Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor: „Doamna ministru nu cunoaște legislația în vigoare!“

Liderul UDMR o acuză pe Violeta Alexandru că în loc să se ocupe de rezolvarea problemelor din sistemul de protecție socială și să își asume responsabilitatea funcției ministeriale, „lansează petiții și împinge responsabilitatea dincolo de limita bunului simț”.

„Îmi este foarte clar că doamna ministru nu cunoaște legislația în vigoare, nu cunoaște nici realitatea și nu își asumă pe deplin răspunderea funcției pe care o deține. Din punct de vedere politic, juridic și moral nu pot decât să îi acord nota 1”, spune Kelemen Hunor.

Demisia sau demiterea, singura soluție

Președintele UDMR, consideră că singura soluție acum este înaintarea demisiei sau demiterea imediată a ministrului Violeta Alexandru.

„Mergând pe logica doamnei ministru pot să consider că dacă ea și-a încasat salariul, înseamnă că sunt bani și pentru creșterea pensiilor și pentru dublarea alocațiilor”, a mai spus Kelemen Hunor.

Sindicaliștii MMPS au cerut demisia Violetei Alexandru: „Manifestă dispreț, trebuie să plece!“

Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) cere demisia Violetei Alexandru. Sindicaliștii acuză faptul că ministrul Muncii ignoră dialogul pentru rezolvarea problemelor din sistem şi este preocupată doar de imaginea proprie, potrivit unui comunicat al sindicaliştilor.

Luni, 19 octombrie 2020, pe un fond al lipsei de dialog între Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii şi ministrul Muncii, Violeta Alexandru, sindicatele din cadrul instituţiilor din Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale au recurs la un protest de tip grevă japoneză, protest ce a continuat pe tot parcursul săptămânii.

Violeta Alexandru: „Să meargă să bată la ușa președintelui Consiliului Județean!“

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, susține că nu trebuie să-și dea demisia din funcție și îi atrage atenția lui Kelemen Hunor că nu poate rezolva situația angajaților din administrația locală.

„ Cert este că președintele partidului PNL apreaciează activitatea mea. Eu nu vreau să generez un scandal politic. Dacă se dorește politizarea unui subiect care e eminamente managerial nu sunt eu.

N-am eu ce să rezolv. Sunt de acord cu salariații, întrucât trecem printr-o perioadă dificilă. Nu eu sunt cea care trebuie să le dea răspunsul la oameni. Probabil că unii angajați au ajuns într-un punct dificil și este ușor să împingi, în calitate de președinte de Consiliul Județean, să arunci vina la București“, a spus Violeta Alexandru.

Adauga un comentariu