Actualitate

Sindicaliștii MMPS cer demisia Violetei Alexandru: „Manifestă dispreț, trebuie să plece!“

Publicat: 26 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sindicaliștii MMPS cer demisia Violetei Alexandru Manifestă dispreț trebuie să plece
Ministrul Muncii Violeta Alexandru

Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) cere demisia Violetei Alexandru. Sindicaliștii acuză faptul că ministrul Muncii ignoră dialogul pentru rezolvarea problemelor din sistem şi este preocupată doar de imaginea proprie, potrivit unui comunicat al sindicaliştilor.

Luni, 19 octombrie 2020, pe un fond al lipsei de dialog între Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii şi ministrul Muncii, Violeta Alexandru, sindicatele din cadrul instituţiilor MMPS au recurs la un protest de tip grevă japoneză, protest ce a continuat pe tot parcursul săptămânii.

Sindicaliștii de la MMPS: „Violeta Alexandru încalcă grav dispoziţiile legislaţiei muncii“

Sindicaliștii de la MMPS consideră că Violeta Alexandru ignoră dialogul, încălcând grav dispoziţiile legislaţiei muncii.

„Doamna ministru continuă să ignore orice principiu, ignoră dialogul, încălcând grav dispoziţiile legislaţiei muncii, afişând un comportament sfidător la adresa angajaţilor prin încălcarea valorilor morale, un comportament care produce efecte negative în planul relaţiilor sociale”, spun sindicaliştii. Încă de la preluarea mandatului, ministrul Muncii ”a manifestat un total dezinteres faţă de dificultăţile întâmpinate de cele patru instituţii ce formează Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale în asigurarea activităţii, axându-se doar pe o dorinţă proprie, fără o analiză susţinută/reală, de a desfiinţa instituţii, preferând să obţină astfel capital de imagine în detrimentul rezolvării problemelor“, spun reprezentanții MMPS.

„Deficitul mare de personal poate duce la blocarea activităţii în instituţii

Sindicaliștii acuză faptul că în lipsa unor soluţii pentru deblocarea ocupării posturilor vacante, deficitul mare de personal poate duce la blocarea activităţii în instituţii.

„Pentru o reală informare, la acest moment Inspecţia Muncii îşi desfăşoară activitatea cu un efectiv de sub 2.000 de angajaţi pe întreg teritoriul României, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă are o structură în teritoriu bazată pe aproximativ 1.700 de angajaţi, Casa Naţională de Pensii Publice cu structura teritorială gestionează peste 5 milioane de pensii cu aproximativ 3.200 de angajaţi şi Agenţia Naţională pentru Prestaţii şi Inspecţie Socială cu structura teritorială au împreună aproximativ 1.300 de angajaţi. Atragem încă o dată atenţia că, în lipsa unor soluţii pentru deblocarea ocupării posturilor vacante, deficitul mare de personal poate duce la blocarea activităţii în instituţii”, se arată în mesajul transmis de reprezentanții MMPS.

„Încalcă cu lejeritate legislaţia!“

Sindicaliștii sunt de părere că „un ministru al Muncii care încalcă cu lejeritate legislaţia ce stă la baza dialogului instituţional, manifestă dispreţ/dezinteres faţă de problemele unui sistem public care se adresează prin serviciile prestate întregii populaţii trebuie să-şi dea demisia din poziţia de înalt funcţionar de stat, consideră angajaţii ministerului“.

Principalele revendicări formulate şi prezentate public de Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii sunt solicitări ce trag un mare semnal de alarmă, nerezolvarea lor va îngreuna şi mai mult activitatea instituţiilor mult criticată de actualul ministru.

„Ca ministru al Muncii, a nu expune opiniei publice realitatea din instituţiile subordonate ministerului este sub datoria morală şi din aceste motive solicităm demisia doamnei Victoria-Violeta Alexandru din funcţia de ministru al Muncii”, mai spun sindicaliştii.

Și Violeta Alexandru a cerut demiile unor angajați!

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, i-a solicitat pe 6 octombrie preşedintelui Casei Naţionale de Pensii să schimbe conducerile caselor neperformante cum sunt cele de la Alba, Bihor, Ilfov, Vâlcea, Neamţ, Hunedoara (Petroşani), Giurgiu şi Gorj, precum şi din toate sectoarele Bucureștiului.

Am cerut Preşedintelui CNPP ca, în cel mai scurt timp, să opereze schimbări la nivelul conducerii caselor de pensii neperformante. Spun clar care sunt acestea: Alba (aici e un istoric urât dar totuşi nu o să las pensionarii să aştepte 5 ani ca să se recupereze miile de restanţe moştenite de la fosta conducere), Sector 1, Bihor (casă de pensii unde lucrează fostul Preşedinte CNPP, propus de mine şi schimbat când am văzut că nu vrea să facă performanţă), Ilfov (un Director care m-a sfidat, pur şi simplu, în faţa evidenţelor), Sector 2, Sector 3, Sector 4, Sector 5, Sector 6, Vâlcea, Neamţ, Hunedoara – Petroşani, Giurgiu, Gorj.”, a transmis Violeta Alexandru, ministrul Muncii.

Adauga un comentariu