International

Kim Yo-Jong, sora lui Kim Jong-Un, susţine că Republica Coreea de Nord este pregătită să discute un tratat de pace cu Coreea de Sud

Publicat: 24 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Kim Yo-Jong sora lui Kim Jong-Un susţine că Republica Coreea de Nord este pregătită să discute un tratat de pace cu Coreea de Sud
Kim Yo-jong, sora lui Kim Jong-Un susține un posibil tratat de pace dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud

Influenţa soră a liderului nord-coreean Kim Jong-un spune că Republica Coreea de Nord este dispusă să reia discuțiile cu Coreea de Sudul dacă se vor pune punct politicilor ostile. Kim Yo-jong răspundea la un apel reînnoit din partea sudului de a declara oficial sfârșitul războiului coreean.

Conflictul, care a divizat peninsula în două, sa încheiat în 1953 cu un armistițiu și nu un tratat de pace. Cele două țări au fost din punct de vedere tehnic în război de atunci și au fost blocate într-o relație uneori tensionată.

Președintele Coreii de Sud le-a cerut, Chinei și SUA, să se implice în semnarea tratatului de pace cu Coreea de Nord

Săptămâna aceasta, președintele sud-coreean Moon Jae-in a cerut celor două Corei și aliaților lor – SUA care susține Sudul și China, care este cel mai mare partener economic al Nordului – să declare sfârșitul formal al conflictului și să aducă pacea în peninsulă .

Ideea a fost respinsă inițial de autoritățile Nord Coreene

Ideea a fost inițial respinsă de un ministru nord-coreean de top drept „prematură”. Dar într-o declarație neașteptată publicată vineri prin mass-media de stat, Kim a spus că ideea este „admirabilă”. Cu toate acestea, ea a adăugat că Nordul ar fi dispus să discute propunerea numai dacă Sudul va opri ceea ce ea a numit „politici ostile” față de ei.

„Ceea ce trebuie abandonat este atitudinea dublă, prejudecățile ilogice, obiceiurile proaste și poziția ostilă de a-și justifica propriile fapte, în timp ce ne-am dat dreptate exercitării noastre a dreptului la autoapărare”, a spus ea într-o declarație.

„Doar atunci când o astfel de condiție prealabilă este îndeplinită, ar fi posibil să stăm față în față și să declarăm încheierea semnificativă a războiului”.

Coreea de Nord a lansat două teste balistice de pe un tren

Recent, Coreea de Nord a intrat din nou în atenția publică după ce a lansat două teste balistice de pe un tren. Vorbim despre rachete cu rază scurtă de acțiune. Testul se vrea a fi un semnal pentru vecinii liderului de la Phenian. Alfel spus, liderii din Phenian au publicat imagini cu sistemul feroviar din care au fost trase cele două rachete balistice. Trenul „atomic” are scopul de a lansa „lovituri împotriva oricăror forțe care ar amenința țara”, conform agenției de presă nord-coreene, preluate de Reuters.

Scopul celor două lansări a fost lovirea unei ținte aflate la 800 de kilometri în largul coastelor estice ale Coreei de Nord. Garda de Coastă Niponă a anunțat că cele două rachete au zburat aproximativ 750 de kilometri înainte să cadă în Marea Japoniei, în zona economică exclusivă a Japoniei. Conform armatei sud-coreene, care a monitorizat și ea lansarea, rachetele au atins o altitudine maximă de 60 de kilometri.

Kim Jong Un, liderul suprem a susţinut în repetate rânduri că țara pe care o conduce cu o mână de fier are mari deficiențe atunci când vine vorba de a-și hrăni populația. Totuși, un lider din Phenian a declarat că țara nu dorește ajutor umanitar din partea SUA și a Coreei de Sud.

Adauga un comentariu