Actualitate

Klaus Iohannis a semnat decretele de revocare a miniştrilor USR-PLUS din Guvernul Cîțu! Președintele a numit și miniștrii interimari

Publicat: 08 sept. 2021
Klaus Iohannis semnează un decret
Klaus Iohannis nu le dă asigurări celor din USR-PLUS că vor reveni la Guvernare

În aceste momente, președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de revocare a miniştrilor USR-PLUS din Guvernul Cîțu. Semnătura vine în contextul în care Dan Barna a declarat că miniştrii din Guvern şi-au depus demisiile. Pe de altă parte, președintele a semnat și decretere de numire a miniștrilor interimari.

Pe de altă parte, premierul a anunțat în dimineața zilei de miercuri faptul că a trimis la președintele României demisiile miniștrilor din USR-PLUS

 

Klaus Iohannis a semnat decretele de revocare a miniștrilor USR-PLUS

În aceste momente, președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de revocare a miniștrilor USR-PLUS. Decizia vine în contextul în care Dan Barna a declarat, în urmă cu câteva zile, că el și miniștrii lui își vor da demisiile din Guvernul Cîțu.

Am rămas pe poziții având încredere în democrație. Am decis că nu mai putem merge mai departe cu un premier care nu furnizează un minim repsect.

Florin Cîțu a dinamitat această coaliție. Miniștri USR PLUS se retrag din cabinetul Florin Cîțu.

Planul A era moțiunea. Planul B este demisia noastră. Sunt două variante: fie PNL acceptă că USR PLUS este un partener serios și atunci putem în câteva zile să punem un nou premier. declara fostul vicepremier Dan Barna.

De altfel, premierul Florin Cîțu a anunțat că a trimis către președinte decretele de revocare a miniștrilor USR-PLUS. Guvernul Cîțu va fi unul interimar, iar ministerele lăsate libire de USR-iști vor fi ocupate de miniștrii PNL.

Interimari la ministerele conduse până ieri de USR-PLUS sunt Florin Cîțu (Investiții și Proiecte), Dan Vâlceanu(Transporturi), Virgil Popescu (Economie), Attila Cseke (Sănătate), Tanczos Barna (Digitalizare). Lucian Bode a fost deja numit interimar la Justiție.

 

Florin Cîțu i-a somat pe cei din USR-PLUS să-și retragă semnăturile de pe moțiunea de cenzură

În această dimineață, premierul Florin Cîțu a mai declarat faptul că le-a dat șansa de a își retrage semnăturile de pe moțiunea de cenzură întocmită cu ajutorul celor de la AUR:

Să te aliezi cu inamicul PNL, să vrei să dai jos propriul Guvern și apoi să zici că tu vrei să te întorci, așa nu merge. Se pot retrage semnăturile de pe moțiune ale celor de la USR-PLUS, iar ulterior putem discuta.

Am trimis demisiile celor de la USR la Cotroceni pentru a-i salva pe cei de la USR, ca să nu fie puși în situația ca miniștrii să depună moțiune împotriva propriului Guvern. Există o cale: pot să retragă moțiunea și atunci ne așezăm la masă să discutăm. Astăzi, în România, avem o coaliție toxică USR-PSD-AUR, care doresc să-și impună un nou premier. Înțeleg că domnul Ciolacu se erijează în soluția de premier a acestei alianțe toxice USR-PSD-AUR.”, a spus Florin Cîțu.

Comentarii
  • Bine ca individul n-are urmasi sa-i duca genele mai departe,are si Natura metodele ei prin care rebuturile sunt aruncate la cosul de gunoi.Pur si simplu emana prostie,ura si rautate prin toti porii.Cum veverita ,,Ravasitoarei.,,a pupat asta doua mandate ca presedinte?

Adauga un comentariu