National

Klaus Iohannis anunță până când va fi necesară impunerea măsurilor restrictive severe: „Până când vom avea un vaccin eficient”

Publicat: 10 nov. 2020

Marți, 10 noiembrie, președintele României, Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă, după ce a avut o întâlnire cu experţii responsabili de gestionarea pandemiei de COVID-19. La ședință au fost prezenți premierul Ludovic Orban, mai mulţi membri ai Guvernului, dar şi medici şi specialişti epidemiolologi.

În cadrul conferinței de presă, Klaus Iohannis a declarat până când va fi necesară impunerea măsurilor restrictive severe.

„Până când nu vom avea un vaccin eficient, nu există o altă soluţie decât impunerea unor noi măsuri restrictive severe, pentru a plafona curba infectărilor.

Aceasta este singura strategie funcţională şi este adoptată de toate ţările în care se înregistrează o explozie de cazuri noi de îmbolnăvire.”, a declarat președintele României.

Klaus Iohannis: „Este de înţeles că aceste măsuri nu sunt deloc populare”

Mai mult, liderul statului spune că restricțiile au fost impuse cu un singur scop, acela de a proteja populația și de a reduce presiunea mare care se pune pe sistemul medical. El a adăugat că înțelege nemulțumirea românilor cu privire la măsurile dure, însă este spre binele tuturor. De asemenea, el a menționat că măsurile mai puțin restrictive nu au dus la cel mai bun rezultat.

„România se confruntă cu o situaţie extrem de complicată, iar restricţiile care au intrat în vigoare de ieri au un singur scop: protejarea populaţiei şi reducerea presiunii uriaşe, care apasă pe sistemul sanitar.

Este imperativ să evităm blocarea spitalelor şi să dăm şansă la tratament tuturor celor bolnavi, fie că suferă de COVID 19, fie că suferă de alte afecţiuni.

Este de înţeles că aceste măsuri nu sunt deloc populare, produc supărare şi sunt greu de acceptat după un an în care am fost nevoiţi să ne schimbăm radical modul de viaţă.

Din păcate, din cauza virulenţei acestui virus am văzut cu toţii că reglementările mai puţin restrictive s-au dovedit insuficiente. Suntem într-un moment în care este vorba de noi toţi la un loc.”, a precizat Klaus Iohannis.

„Lupta cu pandemia este şi un test al solidarităţii pe care suntem obligaţi să-l trecem”

Klaus Iohannis a declarat că nu ne putem baza că un vaccin va salva România de virus și că trebuie să rămânem realiști. Totodată, el a anunțat că țara dispune de o strategie  de vaccinare anti-COVID, fiind stabilite obiectivele şi activităţile pentru implementarea acestora.

„Veştile privind apariţia cât mai rapidă a unui vaccin sunt destul de bune în acest moment, dar trebuie să rămânem în continuare realişti şi să înţelegem că mai sunt de parcurs câteva etape până la vaccinarea propriu-zisă.

Din fericire, România va beneficia în mod echitabil de aceste vaccinuri.

Avem deja o strategie de vaccinare anti-COVID şi sunt stabilite obiectivele şi activităţile pentru implementarea acestora

Am discutat şi despre posibilităţile de stocare şi distribuţie pentru diferite tipuri de vaccinuri şi am stabilit instituţiile responsabile în acest sens.”, a declarat președintele.

Iohannis a amintit că vaccinul va fi, mai întâi, disponibil pentru tot personalul medical, dar și pentru persoanele vulnerabile în fața bolii COVID-19.

„Precizez din nou că de vaccin va beneficia iniţial tot personalul din domeniul sănătăţii şi persoanele cu cel mai mare risc de a face forme severe de boală.

Este esenţial să avem o bună comunicare a tuturor măsurilor atât către personalul medical, cât şi către cetăţeni.

Cred că o campanie de vaccinare anti-COVID bine organizată şi comunicată eficient ne va da şansa de a ne reîntoarce mai repede la normalitatea pe care ne-o dorim cu toţii.”, a declarat Klaus Iohannis.

Comentarii
  • Adica stare de maxima puscarie pentru toti romanii pana in vara…… Misto
    Stati sa aiba si GUVERNUL LUI
    Va vinde romania pe 2 lei, el oricum pleaca in germania, are dubla cetatenie!

Adauga un comentariu