Actualitate

Klaus Iohannis, despre deficit: „A crescut doar un pic, dar economia își revine!“

Publicat: 19 nov. 2020
Președintele României, Klaus Iohannis
Președintele României, Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit joi, 19 noiembrie, despre deficitul 9,1% pentru anul 2020. Klaus Iohannis a spus că asta înseamnă că acesta a crescut „doar un pic”.

Klaus Iohannis a reluat și explicațiile lui Florin Cîțu spunând că revenirea în „V” a economiei este o certitudine.

„Revenirea în V este o realitate, este demonstrată de toate statisticile. Noi nu vrem să strangulăm această revenire a economiei, dimpotrivă, noi ne dorim să ajutăm această creștere economică. În condițiile revenirii economiei noi am permis firmelor să nu-și plătească acum, imediat dările și asta ajută economia. Cu certitudine și programele de sprijin adoptate de Guvern ajută mediul economic, dar pentru toate acestea este nevoie de bani.

Economia își revine, dar finanțele publice au rămas puțin în urmă. Pentru a putea plăti toate contribuțiile, pensii salarii este nevoie de bani. Deficitul a crescut un pic”, a declarat Klaus Iohannis.

Economiștii contrazic revenirea economică în „V“

Mai mulți economiști îl contrazic pe ministrul Finanțelor, Florin Câțu. Aceștia susțin că trimestrul IV va fi mai slab ca trimestrul III, iar revenirea în „V“ nu mai este de actualitate.

„Vom avea o revenire, dar în „W“, spune unul dintre economişti.

Creşterea de 5,6% la T3/2020 faţă de T2/2020 este bună, dar nu compen­sea­ză căderea de 12,2% dinn T2 faţă de T1. Aşa că este de înţeles scep­ticismul economiştilor, mai ales că Europa rein­tro­duce măsuri de carantină, ca urmare a valului doi al pandemiei.

„Vedem azi o revenire bună a economiei, dar nu într-un V, ci în­tr-un semn «radical». Care va fi probabil un W, odată cu datele din trimestrul al patrulea“, spune economistul Dragoş Cabat.

Economistul Dragoș Cabat: „Urmează miza mare a lui 2021“

Economistul Dragoș Cabat este de părere că important pentru economia românească este ce se va întâmpla în primul trimestru din 2021.

„Da, este drept. Este esenţial acum ce se va întâmpla nu în T 4 2020, ci cum va fi primul semestru din 2021. Am trecut totuşi destul de bine 2020. Urmează miza mare a lui 2021. Evoluţia pe primele două trimestre este esenţială pentru parcursul pe întreg anul“, comentează economistul Dragoş Cabat.

Marcel Ciolacu acuză că bugetul tării a încăput pe mâna Clanului Cămătarilor liberali

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu lansează un atac furibund la adresa guvernării liberale. Conform unor postari publicate de liderul PSD, bugetul României a încăput pe mâna Clanului Cămătarilor liberali.

Acest lucru este întărit, conform spuselor lui Marcel Ciolacu, de noua rectificare bugetară, mai ales în condiţiile în care multe domenii esenţiale au rămas fără buget. Marcel Ciolacu spunea anul trecut că fondurile date de PNL în bugetul statului vor ajunge doar în 9 luni. Din câte se poate observa, Marcel Ciolacu afirma că spitalele, şcolile şi autorităţile locale au rămas deja fără bani.

„Se confirmă ceea ce am spus în decembrie anul trecut, când PNL și-a angajat răspunderea pe Bugetul pentru 2020: fondurile ajung doar pentru 9 luni! Spitalele au rămas fără bani, școlile au rămas fără bani, autoritățile locale au rămas fără bani!

Rectificarea presupune tăieri masive de la INVESTIȚII și FONDURI EUROPENE. Peste 4 miliarde de lei! Ca prin minune, se găsește însă un miliard de euro pentru primăriile PNL și pentru pușculița electorală a lui Orban – Fondul de Rezervă al Guvernului!”, a declarat Marcel Ciolacu.

Comentarii
  • NEAMTULE FA CEVA CA MURIM DE FOAME!! TRAIESTE TU IOHANNIS CU 1500 LEI PE LUNA! AI AUZIT CA MURIM DE FOAME? NE-AI ADUS IN LUMEA A TREIA MURIM DE FOAME, ALOCATII NU PENSII NU SALARII NU ATUNCI CE ESTE BATAIA ASTA DE JOC DE POPORUL ROMAN? BINE CA TI-AI PUS 600 DE PARLAMENTARI HOTI SI IMPUTITI CARE MANANCA SUTE DE MILIARDE PE AN IAR NOI CONTRIBUABILII MURIM DE FOAME, AMERICA ARE 535 SI ROMANIA O TARA FOARTE SARACA ARE 600, MURIM DE FOAME, MURIM DE FOAME SI VOM IESI IN STRADA

  • Iohanis rezuma-te la Fizica,Educatie-Fizica,dar nu te mai atinge si de Economie.Ai facut proiectul Romania Educata dar ai uitat sa-l implementezi.Spune ce stii mai bine;Ghinion si Pacat, ca esti ceea ce esti.Esti jalnic.

  • il doare nicaieri pe iohannis ia sa traiasca el cu 1400 pe luna sa plateasca facturi si sa mai aiba si copii la scoala ce-ar face acest johannis care nu-i pasa de romani? rusine ca romania este o tara distrusa de iohannis si romani distrusi de iohannis iohannis ne condamni la moarte prin infometare si saracie si pe 22 decembrie sa nu uitam ca multimea cea flamnada era in strada. bine ca iohannis are grija de 600 parlamentari cei mai multi parlamentari dintre toate tarile lumii are romania o tara saraca dar sute de miliarde mananca parlamentarii . Ce-i pasa neamtului de poporul roman. Eu de foame sigur voi iesi in strada

  • Nici o șansă! Klaus-rinocerul are minte”doar un pic”! Trupa de lingăi din jur, la fel! Asta e marea problema! La alegeri trebuie sa primească un pumn zdravăn in bot ca să nu piardă de tot contactul cu solul patriei!!

  • Din gandirea geniala a marelui expert in toate, cacalaus bovanis: peeeeeeeeeeseeeeeeeeeeeeedeeeeeeeeeeeee beheeeheee peeeeeseeeeeedeeeeeeeeeee! Un criminal ordinar si un tradator de tara, ar trebui si asta recompensat la Targoviste ca si celalalt mare expert in toate, nea ceaschka.

Adauga un comentariu