Actualitate

Klaus Iohannis, la un pas de infectare cu SARS-CoV-2: „Gândiți-vă cum ar fi fost dacă nu aș fi avut mască”

Publicat: 15 oct. 2020
Klaus Iohannis arată cu mâna
Preşedintele Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, președintele României, se află la o ședință, unde s-a întâlnit cu Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, care a intrat în autoizolare. Iohannis anunță că a respectat toate măsurile de prevenție: a purtat masca și a păstrat distanța. Vestea bună este că Ursula von der Leyen a fost testată negativ.

”Din păcate, președinta Comisiei a intrat în autoizolare, după ce ne-am salutat la începutul ședinței. În cazul meu, nu există niciun pericol. Am păstrat distanța, am avut mască și doamna von der Leyen a fost testată negativ chiar în această dimineață”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele României: ”Dragi români, respectați aceste reguli simple!”

Klaus Iohannis se bucură că a purtat masca și a respectat măsurile. De asemenea, el îndeamnă toți românii să respecte aceste reguli simple.

”Gândiți-vă cum ar fi fost dacă nu aș fi avut mască sau dacă doamna președinte nu ar fi avut masca. Sau dacă nu am fi păstrat distanța.

Este evident că instrumentele de care dispunem pentru a îngrădi răspândirea bolii sunt în esență simple – masca, distanța, igiena mâinilor”, a adăugat președintele Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European, joi şi vineri.

Ursula von der Leyen a intrat în contact cu o persoană testată pozitiv

Joi după-amiază, 15 octombrie 2020, preşedintele Comisiei Europene a anunţat că pleacă de la reuniunea Consiliului European, începută la Bruxelles, deoarece a fost în contact cu o persoană infectată cu SARS-CoV-2.

”Tocmai am fost informată că un membru al personalului recepţiei de la biroul meu a fost diagnosticat în această dimineaţă ca având Covid-19. Eu am primit rezultat negativ la test. Totuşi, ca măsură de precauţie, părăsesc imediat reuniunea Consiliului European şi intru în autoizolare”, a transmis Ursula von der Leyen, prin Twitter.

Klaus Iohannis se află la Bruxelles

La Bruxelles are loc o dezbatere în privința viziunii Europei, despre schimbările climatice. În acest context, președintele României a anunțat că este necesar ca țara noastră să utilizeze gazele naturale, făcând referire la cele din Marea Neagră.

„Astăzi vom discuta în profunzime cum vedem schimbările climatice. Suntem dispuși să acceptăm ținte ambițioase, dar nu necondiționat. Este important să putem gestiona tranziția. Asta înseamnă să putem să ne alegem mixul energetic să putem să vedem cum ne facem tranziția. Pentru România este important să folosim gazul natural, cel din Marea Neagră. Sunt dispus să discutăm ținte climatice ambițioase, deoarece sunt importante”, a spus Klaus Iohannis în cadrul unei alocuțiuni.

În acest an, în luna iulie, Turcia a făcut o descoperire incredibilă în Marea Neagră: a găsit resurse energetice.

Turcia a descoperit gaze naturale în Marea Naegră

La momentul de față, nu se știe cu siguranță care este mărimea şi adâncimea la care au fost descoperite resursele energetice în Marea Neagră. De asemenea, nu s-a aflat nici dacă pot fi extrase aceste resurse.

La data descoperirii acestor resurse, ministrul turc al Energiei, Fatih Donmez, a anunțat că nava turcească de foraj Fatih a început forajele exploratorii în perimetrul Tuna-1 din Marea Neagră.

„Vom căuta în fiecare metru pătrat din apele noastre teritoriale pentru independenţa energetică a Turciei. Dacă există ceva, cu siguranţă vom găsi”, a spus faith Donmez.

Comentarii
  • Păcat ca dl prof Johannis a acceptat sa fie președinte in România. Este prea bun pt o asemenea țara primitiva. Crede ca romanii îndărătnici cretini vor urma exemplul cu masca. Păcat de familia lui .

  • Trebuie sa fii iesit din minti de destept,sa stii ca trebuie sa porti masca.Nu stiu ce se facea Romania cu casele si cei 320000 de euro,daca nu purta masca.Era bine daca punea si sapca lui Trump,era mai protejat.

Adauga un comentariu