Actualitate

Klaus Iohannis: „Mă voi vaccina public vineri, pe 15 ianuarie”

Publicat: 12 ian. 2021
Klaus Iohannis cu masca împotriva coronavirus în timpul unei conferinţe de presă
Preşedintele Klaus Iohannis

Marți, 12 ianuarie, la Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a anunțat că se va vaccina anti-COVID-19, vineri, pe 15 ianuarie, atunci când începe etapa a doua a campaniei de vaccinare.

Fiind întrebat daca prin decizia de a nu se vaccina la debutul campaniei de imunizare, a sporit neîncrederea populatiei in vaccin, liderul statului a oferit următorul răspuns:

„Nu, nu cred ca s-a produs nicio neincredere. Dimpotriva, decizia a fost sa fie vaccinat in primul rand personalul medical. Acest lucru se intampla. Nu am dorit nici eu nici premierul sa ne bagam in fata. Ar fi fost probabil mesajul gresit. Dar vineri, 15 ianuarie, incepe a doua etapa de vaccinare in care este prevazuta vaccinarea de exemplu a personalului di invatamant,a persoanelor peste 65 de ani, a persoanelor cu comorbiditati, cu boli cronice, a personalului esential de exemplu Cotroceni, Guvern. Si pentru a marca debutul eu ma voi vaccina public vineri pe 15 ianuarie.

Klaus Iohannis: „Vaccinarea în masă reprezintă singura soluție pentru a ne întoarce cât mai rapid la normalitate”

Șeful statului a afirmat că doar vaccinarea ne va ajuta să ajungem, din nou, la o viață normală.

Vaccinarea în masă reprezintă singura soluție pentru a ne întoarce cât mai rapid la normalitate. De succesul campanie de vaccinare depinde în mare măsură evitarea unor crize profunde și revitalizarea economiei. Este esențial ca această campanie de vaccinare să reușească, pentru a obține imunizarea populației la nivel național. Le solicit tuturor autorităților să dea dovadă de implicare și de colaborare loială. Dacă reușim ca până în vară să vaccinăm un procent semnificativ din populație, eforturile tuturor vor fi răsplătite. Suntem încă departe de o incidență a cazurilor care să permită relaxarea restricțiilor”, a declarat Klaus Iohannis.

Mai mult, el este de părere că este necesară o promovare mai intensă a campaniei de vaccinare.

”Campania trebuie promovată mult mai intens. S-a făcut o campanie de promovare, dar eu cred că motoarele trebuie să fie mult mai turate. Eu cred că trebuie să fie mai bine explicat, mai multe argumente științifice, medicale și de altă natură. Este nevoie de cât mai multe personalități care se vor vaccina și în acest sens eu consider că vaccinul este necesar, de aceea mă voi vaccina.

Majoritatea cadrelor medicale s-au vaccinat și cu siguranță vor continua să se vaccineze. Vaccinarea este gratuită și voluntară, nici nu trebuie să fie obligatorie, dar într-un final noi credem că toți oamenii vor înțelege că vaccinarea este soluția.”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a anunțat că restricțiile pe timp de noapte se mențin

Președintele a explicat că românii vor scăpa de restricții doar dacă vor respecta toate cererile autorităților, iar populația se va vaccina.

”Am ajuns la concluzia că nu sunt întrunite condițiile pentru relaxare, iar Guvernul a prelungit starea de alertă pentru următoarele 4 săptămâni. Lucrurile ar putea să meargă mult mai bine, dar sărbătorile ne-au adus un număr important de noi infectări, iar până nu se reduce numărul, nu se va putea renunța la relaxări.

Avem campania de vaccinare, a pornit, merge, dar ea se va finaliza prin vară. Pandemia nu a plecat dintre noi. Avem mii și mii de persoane care se infectează și este obligatoriu să respectăm toate restricțiile. Putem să învingem pandemia numai dacă respectăm restricțiile și ne vaccinăm. Numai această combinație face posibilă revenirea la normalitate.”, a precizat Klaus Iohannis.

Comentarii
Adauga un comentariu