Actualitate

Klaus Iohannis va discuta cu Ludovic Orban și Cătălin Predoiu despre legile Justiției

Publicat: 30 sept. 2020
Klaus Iohannis arată cu mâna
Preşedintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis va discuta astăzi, la Palatul Cotroceni, cu prim-ministrul Ludovic Orban şi cu ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, informează Administraţia Prezidenţială.

Întâlnirea este programată la ora 13,00 la Palatul Cotroceni.

Ulterior acestei întâlniri, președintele Klaus Iohannis va mai avea o întrevedere cu reprezentanții Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.

Klaus Iohannis va discuta cu Ludovic Orban și Cătălin Predoiu despre legile Justiției

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, va susţine astăzi la ora 19,00, o conferinţă de presă pe tema modificărilor propuse la Legile Justiţiei, respectiv Legea 303 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Legea 304/2004 privind organizarea judiciară şi Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Preşedintele Klaus Iohannis, după alegerile locale 2020: „Prin colaborarea formațiunilor de dreapta, România are șansa să se modernizeze“

Președintele a menționat că votul românilor de duminică arată că România se poate moderniza doar cu o administrație a formațiunilor de dreapta.

„Voturile pe care le-au dat românii au demonstrat că administrațiile liberale sunt modelele de preluat peste tot. Este un semnal clar transmis de cetățeni că prin colaborarea formațiunilor de dreapta, România are șansa să se modernizeze. Românii au votat pentru bun simț și respect față de cetățeni. Administrația publică locală trebuie recunoscută pe bază de transparență, integritate, profesionalism. Românii au arătat că sunt din ce în ce mai implicați să ia parte la luarea deciziilor.

„Vot de blam la adresa PSD!“

Președintele a precizat că votul de duminică a fost unul împotriva PSD, iar acesta speră ca același lucru să se repete și alegerile parlamentare.

„Votul de duminică a reprezentant un vot de blam la adresa minciunii, dezinformării, stagnării și incompetenței ridicate timp de decenii la nivel de politice de stat de PSD, care a pierdut ieri inclusiv acolo unde mulți baroni PSD se credeau invincibili. Pentru ca România să se modernizeze, epoca PSD trebuie să se încheie definitiv. Victoria dreptei la locale este deosebit de importantă, fără precedent, dar este doar o victorie de etapă. PNL și USR au arătat că există o schimbare în România, un val de dreapta, în timp ce PSD trece în opoziție, cu unul dintre cele mai slabe rezultate. Pentru PNL este un scor istoric, cel mai mare obținut în ultimii 30 de ani.

Mai avem un pas pentru a încheia valul schimbării. Doar atunci vom avea toate premisele ca România să se modernizeze. Avem nevoie de o majoritate credibilă, care să impună reformele atât de importante. Pentru alegerile următoare trebuie să schimbăm legea care permite votul primarilor cu două tururi de scrutin. Cei aleși nu au o misiune ușoară și îi îndemn să-și onoreze promisiunile. Ne aflăm în plină criză sanitară provocată de pandemia de COVID-19. Depinde de no isă gestionăm această situație complicată“, a adăugat Klaus Iohannis.

„O victorie majoră a dreptei din România“

„Vreau să subliniez că ceea ce am văzut duminică a reprezentat o mobilizare exemplară. Felicit autoritățile implicate și membrii birourilor electorale. procesul de vot s-a desfășurat fără probleme. Le mulțumesc tuturor cetățenilor. Contribuția voastră face ca România să fie o democrație vie! Am avut o prezență bună, în ciuda crizei sanitare. Implicarea fiecăruia privind viitorul nostru va transforma România în țara pe care ne-o dorim. Victoria aparține în primul rând democrației românești. A fost o victorie majoră a dreptei din România. PNL și USR devin forțele schimbării în bine, iar PSD trece în opoziție. Este un val început la referendumul pe justiție și care a continuat la alegerile prezidențiale. Pentru PNL este un scor istoric!“, a spus Klaus Iohannis.

Comentarii
  • Oare de ce au interes ba unii ba altii,sa tot modifice legile justitiei?Marea majoritate a oamenilor nu are probleme cu justitia.Pe oameni ii intereseaza ca salariile,alocatiile,pensiile,etc sa fie in ton cu nivelul din Europa,nu ultimii cum suntem acum,sa aiba locuri de munca.Probleme au avut si au politcienii cu justitia;Iohanis cu casele si cei 300000 de euro reprezentand chirii necuvenite,Basescu- Petrov cu casa si turnatorii la securitate,altii sunt la puscarie,altii au dosare care stagneaza.Oare nu pentru ei se modifica legile?

  • Anonimule,
    Eu l-am inclus la persoanele care sunt in puscarii,iar cand m-am referit ca modifica legislatia m-am gandit si la stanga si la dreapta.Tu fii mai atent cand citesti un text si lamureste-l pe Iohanis sa returneze cei 300000 de euro,sa respecte legile si Constitutia,iar tu mergi la Romania educata a ,mai invata!

  • cetatene invata sa scrii ROMANESTE,apoi fa trimiteri ptr.altii.Cat despre casele lui Iohanis nu-s nici pe sfert cat ale „tatucul”tau puscarias,zdragnea

  • Anonimule,
    Nu simt nevoia sa tin cu Dragnea,Iliescu,sau peneleprele precum Iohanis,somerul Orban,Grinda,Lift,turcana,alti ciocli,gropari,bucatarese,sparanghelisti.Numai vezi ca Dragnea nu a furat case ca Iohanis.Tu chiar crezi ca toti trebuie sa fure case ca Iohanis?Probabi ca esti si tu un capsunar sustinator al acestor penelepre.Inveti greu si uiti repede.De asta te comporti ca un idiot.Te rog sa nu mai intervii in discutii daca nu te pricepi .

Adauga un comentariu