Titlurile zilei

Rezultate la alegerile locale 2020. Mihai Chirica rămâne primarul Iașului cu peste 42 la sută! Costel Alexe l-a învins detașat pe Maricel Popa și a luat județul cu peste 39 la sută!

Publicat: 28 sept. 2020
Mihai Chirica și-a reconfirmat mandatul la Primăria Iași după alegerile locale 2020, iar Costel Alexe este noul șef la CJ Iași
Mihai Chirica și Costel Alexe în sediul PNL Iași

Rezultate surprinzătoare la alegerile locale 2020 în județul Iași. Dacă primarul Mihai Chirica și-a reconfirmat mandatul la Primăria Iași, deputatul PNL Costel Alexe a reușit să câștige Consiliul Județean Iași. Astfel, Maricel Popa a pierdut lamentabil bătălia pentru șefia județului Iași, ieșind rușinos de pe scena politică locală. Surpriza alegerilor locale de ieri a fost alianța USR- PLUS, cea care a luat un scor mare pe municipiul Iași. În schimb, PNL a câștigat majoritatea primăriilor din județul Iași. Cel mai rușinos din această ecuație a ieșit PSD Iași, formațiune distrusă de Maricel Popa, Camelia Gavrilă și Cristian Stanciu

Mihai Chirica la Primăria Iași și Costel Alexe la Consiliul Județean Iași este noua echipă de la vârful județului după alegerile locale 2020. Primarul și-a reconfirmat mandatul la Palatul Roznovanu, în timp ce ministrul Mediului l-a bătut pe Maricel Popa, candidatul PSD, și președintele în exercițiu al CJ Iași.
Mihai Chirica a câștigat Primăria municipiului Iași cu 42,1 la sută din voturi. Pe locul doi s-a clasat Cosette Chichirău cu 30 la sută din voturi, în timp ce pe poziția a treia a ieșit Camelia Gavrilă (PSD), cu 13,1 la sută din totalul voturilor.
La Consiliul Local Iași, PNL și USR au mers aproape umăr la umăr, în timp ce PSD s-a clasat pe locul al treilea.
La nivel de mandate: PNL va prinde 11 posturi, USR – PLUS 9 mandate, iar PSD va miza pe 5 consilieri, în vreme ce PMP va avea 2 consilieri.

Primarul Mihai Chirica: Ceea ce am promis se va transforma în fapte

După aflarea rezultatelor, primarul Mihai Chirica, a arătat că vrea să continuie proiectele județului alături de noul președinte al CJ Iași, Costel Alexe.

„Timpul vorbelor a trecut. Două luni de zile ne-ați tot ascultat cu programele electorale pe care vi le-am propus. A venit și vremea faptelor. Mulțumesc celor care au venit la vot, că ne-ați votat, ați ales pentru ceea ce noi credem că e mai bun pentru municipiul Iași, pentru județul Iași, pentru România. Trebuie să vă bazați că ceea ce am promis, ca vrem să facem, se va transforma în fapte. A fost o muncă titanică, dar scorurile care s-au înregistrat arată foarte clar că Iașul ca și toate celelalte mari orașe ale României au ales un alt drum. Sper să fie pentru toți clar că este drumul schimbarii care trebuie să recupereze aproape 30 de ani de decalaje majore ale Europei și ale României față de celelalte țări europene în care împreună cu un Parlament de dreapta și cu președintele Klaus Iohannis să putem într-adevăr să implementăm o strategie prin care să arătăm tuturor că este bine acasă la noi în România”, a spus primarul Mihai Chirica

Iată reacția lui Costel Alexe, noul președinte al Consiliului Județean Iași

Noul președinte al Consiliului Județean Iași este Costel Alexe, liderul PNL Iași. Costel Alexe l-a învins detașat pe Maricel Popa, candidatul PSD Iași la aceste alegeri.

„Ziua de astăzi (duminică, 27 septembrie ) a consfințit faptul că în urma acestor alegeri locale au câștigat românii, iar dacă este să ne referim la județul nostru, au câștigat ieșenii. Locuitorii din municipiul Iași și din zona metropolitană, de la Iași la Pașcani, de la Miroslava la Cristești, ieșenii au ales un proiect de dezvoltare al județului nostru, au respins categoric tot acest circ politic făcut de adversarii noștri în ultima perioadă și evident nu au uitat anii guvernărilor trecute când Iasșul a fost lăsat pradă intereselor politice meschine și, evident, decalajele dintre estul și vestul țării s-au acutizat”, a menționat Costel Alexe, noul președinte al Consiliului Județean Iași.

Dezastru la PSD Iași. Maricel Popa a fugit din sediu. Se cere demisia celor care au îngropat filiala

Rezultatele de la alegerile locale 2020 au adus un dezastru de neimaginat în curtea PSD Iași. Trioul Maricel Popa- Camelia Gavrilă și Cristian Stanciu au dus de râpă organizația de la Iași, scorul obținut de PSD fiind de-a dreptul dezastruos. Maricel Popa a și fugit din sediul PSD după ce a văzut scorul jalnic pe care l-a obținut la aceste alegeri locale. Cei trei oameni din PSD au dus fuliala către un minim istoric, lucru care i-a făcut pe membrii de partid prezenți în sală să le ceară demisia. Maricel Popa nu numai a pierdut Consiliul Județean Iași, ci și întreaga filială.  Camelia Gavrilă a luat sub scorul partidului, lucru care dovedește că nici nu trebuia să fie candidatul PSD la Primăria Iași. Iar Cristian Stanciu, directorul de campanie al PSD Iași, a fost de la bun început alături de Popa, lucru care arată faptul că organizația era deja pe ducă.

Rezultatul votului pentru Primăria Iași (fără 7 secții)

Mihai Chirica (PNL)- 35.062 voturi (42,4 la sută)
Cosette Chichirău (USR-PLUS)- 25.230 voturi (30,5 la sută)
Camelia Gavrilă (PSD)- 10.084 voturi (12,2 la sută)
Dorina Isopescu (PMP)- 2.082 voturi (2,52 la sută)
Sorin Iacoban (Pro România)- 1.598 voturi (1,9 la sută)
Radu Botez (ALDE)- 1.269 voturi (1,5 la sută)
Vlad Baba (Partidul Verde)- 1.664 voturi (2,01 la sută)
Cătălin Urtoi (ÎPM)- 1.640 voturi (1,9 la sută)
Ciprian Zamfir (AUR)- 866 voturi(1,04 la sută)
Daniel Apetrei (PNȚCD)- 246 voturi (0,2 la sută)
Bogdan Zamfir- independent- 1.098 voturi (,3 la sută)
Cristian Cernescu (AD)-216 voturi (0,2 la sută)
Monica Holicov (Restart)- 1.002 voturi (1,2 la sută)
Florin Anghel (PER)- 498 voturi(0,6 la sută)

Rezultatul votului pentru Consiliul Local Iași (fără 5 secții)

PNL- 26.696 voturi (32,2 la sută)
USR-PLUS: 24.033 voturi (29 la sută)
PSD: 13.580 la sută (16,3 la sută)
PMP: 4.183 voturi (5.04 la sută)
Pro România: 2.831 voturi (3,4 la sută)
Partidul Verde: (3.74 la sută)
ÎPM: 1.625 voturi (1,96 la sută)
ALDE: 1.266 voturi (1,5 la sută)
Uniunea Armenilor: 483 voturi (0,5 la sută)
PPU: 573 voturi: (0.69 la sută)
Restart: 622 voturi (0,75 la sută)
AD: 312 voturi: (0,37 la sută)
Pro Iași: 537 voturi (0,6 la sută)
AUR: 1.165 voturi (1,4 la sută)
PNȚCD: 333 voturi (0,4 la sută)
PER: 812 voturi (0,9 la sută)
Zamfir: 708 voturi (,8 la sută)

Rezultatul votului pentru șefia CJ Iași:

Costel Alexe (PNL): 39,4 la sută
Maricel Popa (PSD): 24 la sută
Marius Bodea (USR): 17 la sută

Petru Movila (PMP): 7, 3 la sută

Rezultatul votului pentru Consiliul Local Iași:

PNL: 103.172 voturi (37 la sută)
PSD: 63.071 voturi (21 la sută)
USR- PLUS: 37.492 voturi (14 la sută)
PMP: 16.139 voturi (5.82 la sută)

Comentarii
 • PSD – ule ai intrat într-un mare rahat. Sa fie demiși toți cei care au distrus PSD Iași. Cristian Stanciu , păcat de tatăl lui, sa fie dat afara din partid. Cu postul Tele M, și cu imensă avere pe care nu o justifica, a adus numai deservicii partidului. Nu poți să pupi în cur liberalii și tâlharii Iașului și să mai fi in primele rânduri ale partidului pe care l-ai înjosit. Maricel Popa și toată gașca lui de mafioti, președinți de organizații, consilieri de tot felul, directori de instituții susținuți de PSD sa fie demiși imediat. Toate și toți sunt niste curve politice. Eu sunt membru PSD de 20 de ani, cretinilor, și nu am văzut atâta mizerie umana la un loc, cat am văzut în acest partid în ultimii patru ani. Am crezut mereu in doctrina ce stânga, insa voi aveți doar doctrina furatului. Și ciolacu trebuie demis. S-a jucat de vreo patru ori cu ne facem că picam guvernul, într-o perioadă când românii erau în suferință. Ne-ați umilit și ne-am saturat. Nu avem n voie de un PSD nesimțit, hot și fara empatie fata de suferință și sărăcia românilor, că doar sunteți de stânga. Vrem un partid de stânga puternic, care sa ne reprezinte și să fie alaturi de noi. Voi canaliilor ați distrus PSD ul, noi vom crea unul nou.

 • marius bodea in alegeri MAI PROST decat Maricel Popa.
  Iti dai seama cat de antipatic esti ?
  Esti veriga slaba CURVARULE!
  Ai tras partidul in jos, CURVARULE!
  Dar lasa, poate de data aceasta partidul intelege si nu iti mai da functie pentru a demonstra tu in privat cat de bun esti…
  Sau te salveaza iar partidul CURVARULE!
  Om de doi lei..

 • Asa este ! De frica ca se vor pierde si alte voturi si pozitii privilegiate ale celor din conducerea PSD Bucuresti nu s-au luat masurile impotriva lui POPA si camarilei acestuia! s-au constatat in timp afacerile cu gasca lui Arsene de la Piatra Neamt , afacerile lui Ekimov cu DARCONS si DRUM CONSTRUCT SRL Cordun, judetul Neamt pentru gasca lui ROMICA ROTARU si apropiatii! si nimeni din conducerea de la Bucuresti nu amiscat un deget pentru a le condamna!! la IASI a iesit omul lui Relu Fenechiu iar la Neamt a iesit din nou ” soseta” RUSINE PSD nu te-ai mobilizat!!! DEMISIA CIOLACU urgent ca in Decembrie o luati pe cocoasa din NOU!!!

 • A plătit popa costul spitalului covid? Dacă nu a plătit întreaga suma de 14 milioane euro,trebuie blocat la trezorerie. Așa plata se va face de către Alexe pe baza recepției corecte și sigur va ieși le iveală șpagă de la turci. Dar asta e la mintea și unui caporal,așa ca sigur chestiunea e rezolvată. Plus filaj,interceptări,acoperiți,video,etc.etc.
  Alexe drepți! Primul pas de executat dezinsecția aparatului funcționăreasc și a șefilor pediști din subordonate,aeroport,DGASPC,djadj,spitale,etc. Sunt muuulti,și flamanzilor banul nemuncit,cu salarii imense nemeritate,piloși,corupți,ticăloși,Leneși,urâți la caracter,balabuste grase ,ce -mi-ai rău pe lume. Termen 40 de zile.organigrame noi și la șomaj cu lipitorii de afișe sau lingăii incapabili! Ca după Eliberare,cum zice guru Orbán.

 • De fapt securitatea a câștigat alegerile! Le câștigă de 30 de ani, indiferent ce partid pune la butoane și ce președinte instalează la Cotroceni.
  Alegerile acestea sunt exact ca cele de pe vremea comunismului. Măsluite. Dar justiția este subordonată securității și doar urmașii noștri vor afla adevărul.
  Ce ne așteaptă pe toți: alocațiile copiilor nu vor mai fi mărite, pensiile nu vor mai fi mărite, salariul minim pe economie va fi mărit foarte puțin, astfel va fi foarte greu de trăit și va urma un alt val masiv de emigrări.
  Romanii au uitat repede perioada liberală, când Chițoiu a fost primul ministru liberal care a decis impozitarea depozitelor bancare.
  Securitatea ii va instala pe liberali in Parlament și va schimba Constituția!
  Râul abia începe! Îmi pare rău să scriu, dar istoria se repetă și mulți nu au învățat nimic, nici macar nu știu istorie!

 • Vad ca in PSD incepe scandalul, poate si curatenia. Bafta, desi e prea tarziu. La parlamentare scorul va fi si mai slab, pentru ca nu ai cu cine in configuratia actuala.
  Ponta are de invatat reteta de la Basescu pentru a mai rupe ceva voturi pentru stanga.

  Dar aud de la Cozet ca ar fi castigat Primaria. Apoi a venit dimineata si gata cu visul. Nu mai zic de Bodea, exceptionalul specialist al USR.
  Va multumesc. De mult nu am mai ras atat. Clovnilor.

 • Urmează schimbarea Constituției cu sloganul confiscarea averilor! Exact cum făceau comuniștii când au venit la putere! Se va face schimbarea cu lozinca modificării articolului 44 alin 8 din Constituție, dar vor modifica și alte articole ce vor restrânge drastic drepturile și libertățile cetățenilor.
  Multi vor ajunge la închisoare nevinovați, multi vor emigra, mulți își vor pierde și bruma de agoniseala, pe motivul că sunt „chiaburi”. Istoria se repetă, cu alți „actori” și alți „spectatori”!

 • PNL e la putere!!! Fenechiu isi revine si asa a platit pentru ilegalitati…(5ani de beci). Cred ca Alexe va fi bine sfatuit de nasul Relu si va face treaba la CJ Iasi!!! Succes domnule Ministru!!!

 • E bun asa rău…
  Cred ca o sa facă echipa bună Chirica cu Cosette în primărie, sper ca nu va accepta niciun compromis nebuna. Și Alexe… Asta e.. Sunt tineri toți fata de ce epave avem în politica în general. Bodea nu are ce cauta în politica, mare libidinos, mi-e scârbă, Harabagiu la pârnaie sa spele păcatele primarului, sa speram ca și Popa cu sleahta.
  Restul care nu au luat nici măcar 3 procente sa se implice mai mult în comunitate în ăștia 4 ani, sa fie voluntari, sa fie alături de comunitate, sa ia modelul lui Nicușor Dan dacă vor sa aibă vreo șansă vreodată.

 • Ba da unde i iacoban cu latraii pfuuu va ti luat o fraierilor de 2 saptamani va tot spun ca santeti NIMENI la nivel national cu pro romania voastra.Ne vedem in decembrie sa o luati la PUPU din nou

 • Ce ar fi fost Chirica fara C Simirad,Nichita si apoi sustinerea PSD? Era un neica nimeni si poate ramanea si cu prima sotie.Regretabil este faptul ca a ponegrit si a contribuit voit la caderea PSD la Iasi,cel care l-a lansat ca primar. Sa ne aducem aminte care era comportamentul lui Iohanis fata de Chirica,atunci cand era interimar; nici nu-l lua in seama.Este un tradator,un om lipsit de caracter,care in timp va fi rasplatit cu aceeasi masura.

 • Bodea sa fie exclus din USR , distruge USR-ul multi la Iasi nu au votat USR din cauza lui Bodea, puscarias nulitate la puscarie urgent,securist la puscarie Bodea, iesenii nu te vor ne faci voma , hoax, huoooo

 • DEMISIA LUI BODEA DIN USR!!! DEMISIA LUI BODEA DIN USR!!! DEMISIA LUI BODEA DIN USR!!! RUSINE USR! Chichirau da-l afara din filiala acum!! Daca nu, femeie naiva ce esti te da el afara pe faras, fu-tu-ta si cu ochii beliti in soare sau in ploaie o sa ramai, bodea este un gunoi, da-l urgent la cosul de gunoi fii inteligenta femeie in ultimul moment dupa prostia care ai facut-o ai primit toti traseistii handicapati , Bodea nu are cap , nu are pu-la , avea ceva pu-la cand preoteasa Insuratelu in Prefectura i-o aranja in genunchi pe sub masa la ora-le. Bodea este un GUNOI si ca toate gunoaiele locul lui este in cosul de gunoi, in tomberon Salubris, Chichirau arunca-l in gunoi repede pe Bodea si pune capacul repede ca puteeeee

 • In sfarsit a scapat jud iasi de maricel popa! Costele, scapa ne de camarila psd si din institutiile din subordinea cj, de ex DGASPC. Scapa ne de Vernica ce si a pus tot neamul in functii! Tu esti sansa judetului, nu ne dezamagi! Daca nici tu nu faci nimic sa ne scapi de comunistii din instituții, pnl va pierde! Romania a inflorit de a lungul istoriei sub conducerea pnl, reda ne istoria, reda ne tara ce o meritam! Nu mai putem suporta in institutiile publice de presiunea Psd, sunt f multi angajati care clacheaza zilnic! Marlanul nr 1a fost maricel popa, dar mai sunt replici ale lui in fiecare institutie de stat din Iasi.

 • Da, mai ales la finante e una Delia Aioanei “Mireasa”, sotie de fost director psd-ist! Daca ne-ai scapa de ea, DamiAn ar dormi linistit! Si mai e un ofticat sef pus tot de fostul director Grigoriu, se numeste Florin Grecu, mare contabil al dezvoltatorilor imobiliari!!!

Adauga un comentariu