Prima pagină » Cancan ultimă oră » Klaus și Carmen Iohannis, la inaugurare Catedralei Evanghelice din Sibiu. Cum s-a îmbrăcat Prima Doamnă la slujba de duminică

Klaus și Carmen Iohannis, la inaugurare Catedralei Evanghelice din Sibiu. Cum s-a îmbrăcat Prima Doamnă la slujba de duminică

10 oct. 2021, 17:00,
BZI.ro, în Cancan ultimă oră

Klaus și Carmen Iohannis, la inaugurare Catedralei Evanghelice din Sibiu. Președintele României și soția sa au mers duminică dimineața, la Catedrala Evanghelică din centrul Sibiului, unde a avut loc slujba de inaugurare. Cum s-a îmbrăcat Prima Doamnă a României?

Klaus și Carmen Iohannis, la inaugurare Catedralei Evanghelice din Sibiu. Cum s-a îmbrăcat Prima Doamnă la slujba de duminică

Klaus și Carmen Iohannis, la inaugurare Catedralei Evanghelice din Sibiu. Duminică, la Sibiu a avut loc un eveniment important pentru comunitatea de evanghelici. Autoritățile locale au redeschis Catedrala Evanghelică din Sibiu, după o perioadă de trei ani, în care a fost renovată. La redeschidere a participat și Klaus Iohannis împreună cu soția sa. Carmen Iohannis este un fashion icon, ținutele sale fiind extrem de apreciate comentate de fiecare dată. Pentru această ocazie, Prima Doamnă a României a ales să poarte un palton de culoare crem, asortat cu o o poșetă într-o nuanță asemănătoare. De cealaltă parte, președintele României a ales o ținută office, iar pe deasupra a purtat un palton negru.

Cuplul prezidențial a fost întâmpinat de reprezentanții lăcașului de cult, după care au intrat, pentru a asista la ceremonia religioasă. Procesul de reabilitare a Bisericii Evanghelice din centrul Sibiului a început în 2018, fiind finanțat de fonduri europene.

„Este impresionant, o lucrare mare, absolut notabilă şi cred că această mare lucrare de renovare arată că această comunitate săsească, care numeric este mică, este activă, este vie şi, după părerea mea foarte important, arată că aici, în Sibiu, şi în această comunitate, se pune mare valoare pe moştenirea spirituală, culturală şi, nu în ultimul rând, pe cea arhitectonică şi sunt foarte bucuros să văd că aici în Sibiu lucrurile merg mai departe şi oraşul arată din ce în ce mai bine”, a afirmat președintele.

De asemenea, Klaus Iohannis a afirmat că biserica are o altă atmosferă acum, fiind mai primitoare.

„Mi s-a părut şi mai primitoare, este o realizare foarte frumoasă”, a adăugat Iohannis.

Forma actuală a bisericii este cea de după renovarea din 1520, pe structura vechii bazilici din secolul al XII-lea, iar interiorul este în stil gotic, cu bolți arcuite și pietre funerare pe pereții din nord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *