WoW!

La ce foloseşte coaja de banană în grădină – Tufele de trandafiri se vor face şi mai frumoase

Publicat: 06 mai 2020

Cojile de banane sunt un îngrăşământ excelent pentru plantele din grădini, în special pentru tufele de trandafiri. Adăugate în sol, ele ajută la creşterea sănătoasă a florilor.

Cojile de banana conţin, la fel ca şi fructul în sine, potasiu şi fosfor, esenţiale pentru o bună dezvoltare a trandafirilor. Sunt, aşadar, o hrană excelentă pentru rădăcina acestor plante atât de îndrăgite.

Taie în bucăţele mici cojile proaspete de banană. În felul acesta, ele vor fi descompuse mai uşor de către microorganismele din sol. Aşează bucăţelele de coaja la baza plantei şi acoperă-le cu puţin pământ, pentru a accelera descopunerea. Udă apoi bine pământul din jurul tufei de trandafiri.

Odată ce vor putrezi, cojile de banana vor elibera substanţe nutritive vitale: o cantitate mare de potasiu, calciu, sulf, magneziu sau sodiu. Potasiul, spre exemplu, ajuta planta să treacă mai uşor peste stresul termic şi secetă. În plus, mirosul pe care îl emana cojile respinge insectele dăunătoare.

Poţi repeta operaţiunea de fiecare dată când ai coji de banană. Totodată, poţi pune la uscat la soare aceste coji, iar când s-au deshidratat complet, zdrobeşte-le într-o râşnita până obţii o pulbere. Aceasta este şi ea un fertilizant excelent şi poate fi folosit şi în substratul ghivecelor de apartament.





Adauga un comentariu