Nu multă lume știe, dar sarea de lămâie poate fi folosită pentru multe treburi casnice. Te scapă de calcar, de metalele din apă și te ajută cu durerea în gât. Iată ce alte utilizări mai are sarea de lămâie.
Sarea de lămâie este un acid natural de fructe (AHA-acid). Ea face parte din categoria de condimente și se găsește sub formă de pulbere cristalină albă, inodoră și cu un gust acrișor. Condimentul este un conservant natural, utilizat pe scară largă în industria alimentară, pentru a regla nivelul de aciditate și pentru a îmbunătăți gustul mâncării.
Sarea de lămâie prelungește termenul de valabilitate a produselor alimentare. Ea face parte din diferite băuturi și se găsește chiar și în industria de panificație și dulciuri, ca o componentă a pulberii de copt.
La ce se folosește sarea de lămâie? Mulți oameni nu știu aceste lucruri
Pe lângă utilizările din alimentație, sarea de lămâie este extraordinară în treburile casnice. Grație acidului citric pe care îl conține, acest condiment ajută la curățarea suprafețelor și nu numai, fără a le zgâria. De asemenea, sarea de lămâie are capacitatea de a dizolva metalele din apă, fapt pentru care este foarte bună pentru tratarea apei.
Poate fi folosită și pentru curățarea lucrurilor din casă, care vor mirosi frumos a lămâie o perioadă îndelungată. Această sare este utilă și pentru îndepărtarea calcarului de pe suprafețele din baie sau bucătărie.
Acidul citric din sarea de lămâie se găsește și în produsele pentru păr, cele pentru unghii sau pentru corp. Este un antioxidant puternic, ce ajută la regenerarea pielii și la încetinirea procesului de îmbătrânire.
Sarea de lămâie este utilizată în industria alimentară drept aditiv, fapt pentru care se găsește în alimentele procesate. Apare pe etichetă ca E330.
Această sare miraculoasă poate fi folosită cu succes în cazul durerilor în gât. Cu puțină sare de lămâie și apă se poate face gargară, care ajută la tratarea infecției. Aceeași formulă te ajută și cu mucegaiul din casă. Pulverizată pe zonele cu probleme, te scapă de mirosul urât și previne mucegăirea.
Alte utilizări ale sării de lămâie
Această sare poate fi folosită în multiple feluri. Te ajută să cureți depunerile calcaroase și să scapi de mirosurile adunate în timp. Mai mult, este utilă pentru curățarea mașinii de spălat vase și a fierului de călcat pe interior.
Sarea de lămâie este folositoare pentru îngrijirea plantelor, răsadurilor și florilor, dar și pentru păstrarea prospețimii florilor abia tăiate. Este bună pentru curățarea obiectelor din argint, dar și a diverselor suprafețe, precum: chiuvete, căzi emailate, gresiei, faianței, robinetelor, bateriilor, furtunurilor pentru duș, closetelor și a altor suprafețe care necesită o curățare riguroasă.
Tot ce trebuie să faci este să dizolvi acidul citric în oțet în proporții de 100 gr de sare de lămâie cristalizată și 250 ml de oțet. Amestecă totul bine, până când se dizolvă complet, apoi aplică soluția pe suprafața murdară, cu ajutorul unui burete. Freacă zona puțin, după care clătește. În cazul în care este necesar, lasă soluția să acționeze câteva minute și apoi revin-o cu o lavetă umedă.
Sarea de lămâie este 100% naturală, este ieftină și se folosește ușor, motiv pentru care ar trebui să renunți la orice soluție de curățat din comerț.