Prima pagină » Sanatate » Sucul de lămâie este bun pentru arsurile gastrice! Iată ce alte remedii te scapă de senzația de arsură

Sucul de lămâie este bun pentru arsurile gastrice! Iată ce alte remedii te scapă de senzația de arsură

25 apr. 2022, 10:02,
BZI.ro, în Sanatate

Nu multă lume știe, dar sucul de lămâie este bun pentru arsurile gastrice. Iată ce alte remedii naturiste te scapă de disconfortul la stomac.

Arsurile gastrice sunt provocate de refluxul de acid din stomac. Senzația de arsură poate iradia din stomac în tot pieptul, făcându-te să crezi că îți arde inima. Printre cauzele care determină apariția arsurilor la stomac, se numără: supraalimentarea, obezitatea, consumul crescut de alimente grase, consumul de băuturi acidulate, cafeină, consum de alcool, fumat, întinsul în pat după masă, stresul și chiar sarcina. Mulți oameni sunt de părere că arsurile stomacului sunt cauzate doar de aciditatea ridicată din stomac, însă pot fi cauzate și de aciditatea prea scăzută.

Refluxul de acid din stomac mai poartă numele de boală de reflux gastroesofagian.

mai multe lămâi pe o masă de lemn

Mulți oameni sunt de părere că arsurile stomacului sunt cauzate doar de aciditatea ridicată din stomac, însă pot fi cauzate și de aciditatea prea scăzută.

Sucul de lămâie este bun pentru arsurile gastrice!

Dacă te confrunți cu arsuri gastrice, trebuie să încerci sucul de lămâie. Ai nevoie doar de o lingură de suc proaspăt de lămâie și de un pahar cu apă caldă. Amestecă sucul de lămâie în paharul cu apă caldă și consumă-l pe stomacul gol. Repetă acest proces în fiecare dimineață, până când arsurile de la stomac dispar. În plus, poți consuma suc de lămâie cu apă ori de câte ori suferi de arsuri gastrice din cauza unei mese grele.

Acest remediu este extraordinar, deoarece ameliorează semnele refluxului acid și contribuie la menținerea unui echilibru adecvat de acizi în stomac.

Dacă ai constant arsuri la stomac, sfatul nostru este să bei suc de lămâie cu apă caldă cu 10-15 minute înaintea meselor principale, pentru a preveni refluxul acid.

jumătate de lămâie pe un storcător manual

Dacă te confrunți cu arsuri gastrice, trebuie să încerci sucul de lămâie.

Alte remedii eficiente în caz de arsuri la stomac

Pe lângă sucul de lămâie, eficiente sunt și remediile pe bază de: iaurt, bicarbonat de sodiu și banane.

Iaurt

Pentru acest remediu ai nevoie de o cană de iaurt simplu, ținută la frigider. Consumă iaurt de fiecare dată când te confrunți cu senzație de arsură la stomac sau în piept. Acesta calmează esofagul și stomacul, reducând senzația de arsură, grație culturilor de lactobacil și a sintezei de vitamine B.

Bicarbonat de sodiu

Ai nevoie de o linguriță de bicarbonat de sodiu și de un pahar cu apă. Dizolvă bicarbonatul în apă și consumă-l simplu sau cu miere. Folosește acest remediu de fiecare dată când suferi de arsuri gastrice (nu mai mult de o săptămână – poate determina apariția balonării și a senzației de greață).

Pentru că este alcalin, bicarbonat de sodiu neutralizează acizii stomacului și te scapă de senzația de arsură.

Banane

Consumă banane ori de câte ori senzația de arsură își face apariția. Aceste fructe sunt o sursă excelentă de antiacide naturale, care funcționează ca un tampon împotriva refluxului acid. Fiindcă sunt bogate în fibre, acestea contribuie la accelerarea digestiei, reducând astfel aciditatea stomacală.

Pentru ameliorarea arsurilor gastrice, foarte bune sunt și remediile cu ghimbir, lapte, muștar, migdale și busuioc.

două banane și câteva bucăți de banană într-o farfurie

Consumă banane ori de câte ori senzația de arsură își face apariția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *