Eveniment-Social

La Cinema Ateneu din Iași sunt programate noi filme în premieră și producții din selecția de la Cannes

Publicat: 16 oct. 2021
Proiecție de film la Cinema Ateneu din Iași și secvență de la Festivalul de Film de la Cannes
Filme în premieră și producții din selecția de la Cannes, săptămâna viitoare, la Cinema Ateneu din Iași

La Cinema Ateneu din Iași sunt pregătite noi surprize, săptămâna viitoare, cu noi filme în premieră și producții din selecția de la Cannes. Programul complet de filme poate fi consultat pe www.cinemaiasi.ro, unde sunt puse în vânzare și biletele pentru fiecare proiecție

Filme în premieră și producții din selecția de la Cannes, săptămâna viitoare, la Cinema Ateneu din Iași. Astfel, adaptarea românească a producției de nivel mondial „PerfettiSconosciuti” deschide săptămâna de filme din perioada 18-24 octombrie 2021. Lungmetrajul „Complet necunoscuți” a fost regizat și adaptat de Octavian Strunilă și prezintă șapte prieteni, la o cină, într-un joc periculos. Pun telefoanele pe masă și decid că orice mesaj, mail, apel telefonic primesc, să le citească cu voce tare sau să răspundă pe difuzor. Câte secrete se află? Cât de mult se cunosc ei, de fapt?

Filmul „Respect” prezintă viața legendarei artiste Aretha Franklin, din copilărie până la perioada de glorie

Filmul „Respect” prezintă viața legendarei artiste Aretha Franklin, din copilărie până la perioada de glorie. Aretha Franklin, care s-a stins din viață în august 2018, la vârsta de 76 de ani, a participat activ la dezvoltarea proiectului. Artista se gândea încă de la finalul anilor ’80 la o adaptare cinematografică a cărții biografice „Aretha: FromTheseRoots”. Ediția a V-a a Festivalului „Les Films de Cannes à Iasi” aduce, la final de săptămână, cele mai interesante și premiate filme din selecția ediției 2021 a Festivalului de Film de la Cannes. Producțiile vor fi introduse de criticul de film Irina-Margareta Nistor. Seria de proiecții începe cu „Les Intranquilles”, în regia lui Joachim Lafosse, unde îl vom vedea pe Damien și soția sa Leila, între care există o conexiune profundă și o poveste de dragoste greu încercată.

„Deadline Hollywood Daily” scrie că este „un film cu clasă, care explorează provocările acceptării și conviețuirii cu o boală psihică și o face aducând o rază de speranță în relațiile umane”.

Direct de la Cannes este și filmul „Titane”, câștigătorul premiului Palme d’Or, cu un poster care a intrigat întreaga critică de film

Direct de la Cannes este și filmul „Titane”, câștigătorul premiului Palme d’Or, cu un poster care a intrigat întreaga critică de film și cu un sinopsis la fel de controversat:

„După o serie de crime inexplicabile, un tată își regăsește fiul care dispăruse cu 10 ani în urmă. Titane este cuvântul franțuzesc pentru titan, un metal care se topește la temperaturi ridicate, rezistă la coroziune și formează legături solide ca piatra”.

În ultima zi, cinefilii vor putea viziona filmul „La civil”, de regizoarea belgiană de origine română, Teodora Ana Mihai, singurul film românesc reținut în selecția oficială, ce a fost aplaudat în picioare timp de opt minute după proiecție. Cei de la „ScreenDaily” aduc în atenție ideea că se prezintă ca „un thriller captivant, care echilibrează tensiunea printr-un portret nuanțat al culturii violenței, care a ajuns să definească Mexicul modern”. Programul complet de filme poate fi consultat pe www.cinemaiasi.ro, unde sunt puse în vânzare și biletele pentru fiecare proiecție. Accesul se face conform noii hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Detalii pe pagina de Facebook: Cinema Iași.

Adauga un comentariu