Titlurile zilei

La doar 17 ani, Ionela Muciulea se declară îndrăgostită de muzica populară: „Spun cu mândrie că o iubesc mai presus de orice altceva!”

Publicat: 27 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
La doar 17 ani Ionela Muciulea se declară îndrăgostită de muzica populară Spun cu mândrie că o iubesc mai presus de orice altceva
Ionela Muciulea are 17 ani şi este elevă la Liceul Tehnologic „Petru Poni”, Iaşi. Tânăra se declară îndrăgostită iremediabil de folclor şi de tradiţiile populare

Ionela Muciulea are 17 ani şi este elevă la Liceul Tehnologic „Petru Poni” Iaşi. Tânăra se declară îndrăgostită iremediabil de folclor şi de tradiţiile populare. Ionela a iubit dintotdeauna muzica folclorică, deşi au fost şi momente în viaţa sa când ascundea acest lucru, de teamă că va fi judecată greşit şi catalogată drept „învechită”

De aproape un an, Ionela studiază canto la AMA Music School Iași, sub coordonarea Andreei Vicovan. Pe lângă muzică, tânăra mai are o mare pasiune, scrie versuri. Încurajată de către apropiaţi să urmeze această menire, Ionela a compus deja primul său text de muzică populară, care în curând va fi interpretat de unul dintre colegii săi de la AMA Music School Iași.

Ionela Muciulea
Ionela a iubit dintotdeauna muzica folclorică, deşi au fost şi momente în viaţa sa când ascundea acest lucru, de teamă că va fi judecată greşit şi catalogată drept „învechită”

Ionela iubeşte muzica populară încă de când era copil

Ionela Muciulea
De aproape un an, Ionela studiază canto la AMA Music School Iași, sub coordonarea Andreei Vicovan

Ionela Muciulea a iubit dintotdeauna frumosul, simțind, încă din anii copilăriei, o înclinație către muzica folclorică. Dacă în școala generală se simțea oarecum stânjenită și neînțeleasă, preferând să nu vorbească cu colegii săi despre pasiunea sa, acum, Ionela declară cu mândrie că muzica populară ocupă un loc special în inima și viața sa.

„Am multe pasiuni în viață, însă doar câteva iubiri. Îmi place să ascult muzică, să fotografiez tot ce îmi bucură privirile și să plâng la filme care răscolesc în mine emoții nebănuite. Îmi place să ascult oamenii, să mă plimb seara pe afară. Iubesc Crăciunul, copiii și oamenii în vârstă și ador scrisul. Iubesc muzica populară și tot ce ține de folclor încă de mică. Cu muzica populară am crescut.

Deși când eram în școala generală îmi era rușine să recunosc acest lucru față de colegii mei, pentru că ei considerau că este învechită și fără sens, acum spun cu mândrie că iubesc muzica populară mai presus de orice altceva. Pentru mine, folclorul și dansul popular au însemnat și înseamnă nu doar legătura cu țara în care m-am născut, nu doar rădăcinile sau mândria națională, ci înseamnă și tradiție, copilărie, viața mea, sunetele cu care mă trezeam în mijlocul familiei. Este o stare de a fi. De aceea, pe lângă faptul că interpretez muzică populară, am început să scriu și versuri pentru melodii”, a povestit Ionela Muciulea.

Ionela Muciulea
Pe lângă folclor, Ionela este pasionată şi de scris, motiv pentru care îşi doreşte ca după terminarea studiilor liceale să urmeze cursurile Facultăţii de Litere

Ionela Muciulea: „Am sperat că vor exista persoane care să știe să citească când aproape nimeni nu mai știe să asculte!”

Ionela Muciulea
Ionela se bucură de susţinerea celor dragi, fapt ce o motivează să fie cu fiecare zi ce trece mai bună în ceea ce face

Pe lângă folclor, Ionela este pasionată şi de scris, motiv pentru care îşi doreşte ca după terminarea studiilor liceale să urmeze cursurile Facultăţii de Litere. Deşi are doar 17 ani, Ionela a înţeles că, prin efort susţinut, orice este posibil în viaţă. În viitorul apropiat, tânăra îşi doreşte să aibă un cântec propriu, ale cărui versuri să fie compuse chiar de ea.

„Am scris dintotdeauna, dar am început să mă ocup mai serios pe la 14-15 ani. Mulți nu au crezut în ceea ce scriam, dar am continuat să o fac, pentru că am sperat că vor exista persoane care să știe să citească când aproape nimeni nu mai știe să asculte. Acum mă pregătesc intens pentru Facultatea de Litere. Trebuie să recunosc că la început nu am crezut că voi reuși, pentru că voiam ca cei pentru care scriam să se bucure de text, să se regăsească în ceea ce voiam să exprim”, a precizat tânăra interpretă de muzică populară.

Ionela se bucură de susţinerea celor dragi, fapt ce o motivează să fie mai bună în ceea ce face.

„Cum Dumnezeu lucrează prin oameni, doamna profesoară de canto popular m-a împins de la spate, ca să spun așa. Mi-a spus așa: «Ioneee, tu poți! Tu poți mai mult». De aici a apărut și primul meu text de muzică populară, pe care l-am scris pentru unul din colegii mei de la AMA Music School, care va fi gata în curând. Altele sunt pe drum, se pregătesc să apară. Pot spune că am fost mereu copilul susținut din toate punctele de vedere.

Mereu mi s-a spus că, dacă muncesc, pot muta și munții din loc. Recent, profesoara mea de matematică din gimnaziu m-a sfătuit: «Ionela, muncește până când semnătura ta va devini autograf». Nu sunt omul planurilor bine stabilite, pentru că mereu există acel imprevizibil, dar îmi doresc să am un cântec al meu, cu text propriu, bineînțeles. Las acest lucru pe lista de dorințe de anul viitor”, a spus, în final, Ionela Muciulea.

Adauga un comentariu