Local

La Grădinița ”Sf. Sava” din Iași vor ajunge meniuri de 100.000 de euro! Patronul Hotelului ”Diplomat” este unul dintre ofertanți

Publicat: 19 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
La Grădinița Sf. Sava din Iași vor ajunge meniuri de 100.000 de euro Patronul Hotelului Diplomat este unul dintre ofertanți
Peste 100.000 de euro costă meniurile preșcolarilor de la Grădinița ”Sf. Sava”

Preșcolarii de la grădința ”Sf. Sava” din Iași vor primi hrana zilnică de la o firmă specializată de catering. Licitația pentru stabilirea ofertei câștigătoare a fost lansată în cursul acestei săptămâni. Două oferte au fost depuse

Grădinița cu program prelungit ”Sf. Sava” din Iași anunță achiziții la început de an. Astfel, recent, autoritatea contractantă a demarat licitația pentru furnizarea serviciilor de catering. Valoarea estimată a contractului este de 609.750 de lei fără TVA, aproape 120.000 de euro. La procedură au fost depuse două oferte. Prima aparține societății Euro-kras Trading SRL din Iași, condusă de Mariana Frunză. În 2020, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 1 milion de lei, pierderi de 45.542 lei, datorii de 369.079 lei, cu un număr de 14 angajați. A doua ofertă a fost depusă de societatea Diplo Care SRL, care administrează Hotelul ”Diplomat” din zona Bucium.

Firma este controlată de Ioana Cristina Moruzi. În 2020, cifra de afaceri a firmei a fost de 2,7 milioane de lei, profit de 1 milion de lei, cu un număr de 2 angajați. Cele două oferte au intrat în etapa de evaluare. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare în cadrul procedurii. În toamna anului trecut, Institutul Regional de Oncologie a semnat contractul pentru serviciile de catering de aproape 1 milion de euro.

Grădinița ”Sf. Sava” achiziționează mâncare pentru o perioadă de 12 luni

Firma de catering trebuie să asigure 3 mese pe zi pentru un număr maxim de 250 de preșcolari, 5 zile pe săptămână. Sunt exceptate sărbătorile legale, vacanțele școlare etc. Meniurile constau în mic dejun compus din hrană caldă, iar la prânz trebuie livrate supe, ciorbe, friptură de carne procesată, salată de sezon, murături etc. Trebuie livrat și un supliment ce constă în fructe sau produse de patiserie.

”Prestatorul trebuie să asigure zilnic pregătirea, prepararea și livrarea hranei pentru preșcolari, în cantitățile și conținutul caloric stabilit prin normele de hrană prevăzute de legislația în vigoare și cu respectarea cuantumului alocației zilnice de hrană ce va fi stabilit prin contractul de servicii de catering. Sumele ofertate vor include cheltuielile cu caserolele ecologice, tacâmurile ecologice, șervețelele și cu transportul”, se arată în caietul de sarcini.

Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru cu o durată de 12 luni. De precizat că firmele de livrări la domiciliu înregsitrează cifre financiare din ce în ce mai bune.

Școala Gimnazială ”Ionel Teodoreanu” a alocat 30.000 de euro pentru serviciile de catering

Totodată, la finalul anului 2021, Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu”, de pe strada Vasile Lupu din cartierul Tătărași, a organizat o licitație pentru furnizarea serviciilor de catering. Valoarea estimată a contractului este de 141.284 de lei fără TVA, aproape 30.000 de euro. La procedură au fost depuse oferte din partea societăților Euro-kras Trading SRL, Diplo Care SRL, Ali Best Serv SRL și Takeandeat SRL. Firmele de catering trebuie să asigure un meniu zilnic cu 3 feluri.

”Meniul este pentru un număr maxim de 20 de școlari, 5 zile pe săptămână, cu excepția vacanțelor școlare, sărbătorilor legale și a altor zile libere care vor fi notificate prestatorului în prealabil. Livrările vor începe în urma semnării acordului-cadru și a contractului subsecvent. Mâncărurile nu vor conține substanțe conservante și coloranți artificiali, iar în elaborarea lor se va evita pe cât posibil folosirea oricăror factori alergogeni”, sunt cerințele autorității contractante.

În ceea ce privește licitația organizată de Grădința ”Sf. Sava” pentru furnizarea meniurilor, rămâne de văzut dacă ofertele vor fi validate.

Adauga un comentariu